יש מתחרה לקינדל של אמזון: סוני תשיק "רידר" חדש ב-199 דולר בלבד
סוני תוציא לשוק האמריקאי שני דגמים חדשים של קורא הספרים האלקטרוני שלה, אחד מהם יהיה זול ב-100 דולר מהקינדל. בנוסף, היא מורידה את מחירי הספרים הדיגיטליים ל-9.90 דולרים – כמו באמזון
שוק הספרים האלקטרוניים התעורר בשנתיים האחרונות: אף שכמה קוראי ספרים אלקטרוניים היו בשוק עוד קודם לכן, הדחיפה האמיתית הגיעה עם השקת הקינדל, מתוצרת אמזון. מחירו של הקינדל, עם זאת, גבוה למדי: תחילה נמכר ב-350 דולר ולאחרונה הופחת מחירו ל-299 דולר. מנכ"ל אמזון, ג'ף בזוס, הסביר את ההוזלה בכך שחברתו לא רצתה ללכת "על פי מודל הסלולרי", כלומר סבסוד ראשוני של המכשיר וחיוב תקופתי בחוזה שירות, דבר שלדבריו יוצר אנטגוניזם כלפי החברה מצד הלקוחות.
חנויות הספרים המקוונות – של אמזון, של סוני וככל הנראה גם זו העתידית של בארנס אנד נובלס – מוכרות את הספרים בשלל פורמטים דיגיטליים, אך לעתים קרובות אין אפשרות לקרוא את הספרים של חנות אחת על מכשיר של חברה אחרת. התוצאה היא שרכישת מכשיר כובלת את המשתמש במידה רבה להיצע הספרים של החברה "שלו". לאמזון יש כ-300,000 כותרים אלקטרוניים למכירה, ולסוני – שנהנית משיתוף פעולה עם פרויקט סריקת הספרים של גוגל – יש כמיליון. במהלך 2008 עלו מכירות הספרים המקוונות ב-68% לעומת 2007 – אך ראוי לציין שהן מסתכמות בכ-113 מיליוני דולר בלבד; סך כל מכירות הספרים נאמדות בכ-24.3 מיליארד דולר. שני הנתונים מתייחסים לשוק האמריקאי.
ה-RPE של סוני מוגבל ביחס לקוראי ספרים אחרים: המסך שלו קטן (חמישה אינצ'ים בלבד), הוא אינו מסוגל לנגן קובצי מוזיקה (אופציה הקיימת בקינדל ומשמשת עיוורים וכבדי ראייה), ולא ניתן להרחיב את הזיכרון שלו – שמסוגל להחזיק 350 ספרים "בלבד". עם זאת, האנליסטית שרה רוטמן אפס מחברת פורסטר אמרה לבוסטון הראלד כי המחיר הנמוך מהווה "שבירת מחסום פסיכולוגי חשוב", וכי המכשיר מתאים במיוחד לעונת החגים – דבר שלדבריה יעלה את מכירות קוראי הספרים מעבר לתחזיות הנוכחיות. תחזיותיה הנוכחיות של אפס אומרות שכשני מיליוני קוראים יימכרו השנה, והיא מעריכה כי אמזון לא תשקוט על שמריה לנוכח המוצר החדש של סוני.
בנוסף ל-RPE, צפויה סוני להכריז על גרסה חדשה וזולה יותר של דגם הקורא הוותיק שלה, ה-PRS-700: הגרסה הקודמת נמכרה בכ-350 דולר, והחדשה צפויה להמכר ב-299 דולר.