$
התעשייה

חדש בכנסת: שדולת ההייטק

ח"כ רוברט אילטוב, ראש השדולה, מעוניין לקדם ניסויים רפואיים והשקעה בתעשייה, אך מתנגד לחוקי זכויות עובדים

אסף גלעד ומאיר אורבך 11:1830.06.09

תעשיית ההייטק בישראל תזכה היום לשחקן חיזוק בכנסת. חבר הכנסת רוברט אילטוב (ישראל ביתנו) יעמוד בראש שדולת ההייטק החדשה, שעל הקמתה תכריז הכנסת היום. כבר לאחר הבחירות האחרונות הכריז אילטוב שברצונו לרכז את הפעילות בכנסת למען האינטרסים של תעשיית ההייטק, מטעמם של הגופים העוסקים בכך באופן יומיומי: איגוד תעשיות התוכנה והאלקטרוניקה ואיגוד קרנות ההון סיכון.

 

אל אילטוב עתידים להצטרף עוד חברי כנסת, בהם יוחנן פלסנר מקדימה ואלכס מילר, חבר סיעתו של אילטוב. מבחוץ יסייעו להם השרים סטס מיסז'ניקוב, גלעד ארדן, גדעון סער ועוזי לנדאו.

קשת הנושאים שאותה צריך אילטוב לקדם בעקבות המשבר בענף היא רחבה ביותר. אחד הנושאים העומדים על הפרק הוא שילוב קרנות הפנסיה הישראליות בהשקעה בחברות הייטק בארץ. "לא ייתכן שקרנות פנסיה אמריקאיות ישקיעו בישראל עשרות מיליוני דולרים, ואילו קרנות פנסיה מקומיות ידירו את רגליהם מהענף", אומר אילטוב. "אבדוק את חוקיות הנושא, כי אם קרנות אלה ישקיעו כאן באחוזים דומים לאלה האמריקאיות, נוכל להכניס לתעשייה המקומית אפילו 3 או 4 מיליארד שקל בשנה".

 

קביעת מדיניות

 

אילטוב גם מעוניין להרחיב את פעילות משרד המדען הראשי, הנמצא בשליטתה של מפלגת העבודה ואנשיו של שר התמ"ת בנימין בן אליעזר. לדעתו, על המדען הראשי, ד"ר אלי אופר, לטפל לא רק בהזרמת תקציבי פיתוח, אלא גם להשתמש בסמכות הטכנולוגית החזקה שיצר לעצמו כדי לקבוע מדיניות פריסת טכנולוגיית פס רחב, מדיניות ניסויים בבעלי חיים ובבני אדם לקידום תעשיית התרופות והציוד הרפואי, מדיניות הפיתוח התעשייתי בהייטק, ואפילו ניסוח מדיניות למוסדות השכלה גבוהים במקצועות ההנדסה.

 

אילטוב אינו מגביל את עצמו לפעילות בתחום ההייטק בלבד, ומפנה ממרצו גם למען תעשיית מדעי החיים. הוא כבר נפגש עם רותי אלון, אשת ההון סיכון הבכירה בישראל בתחום, האמונה גם על ארגון ה־ILSI. אילטוב מתכוון לטפל במיעוט הניסויים הרפואיים בישראל, ובריחת ניסויים למדינות זרות. "כל ניסוי כזה עולה 5–10 מיליון דולר לחברה, ובהתחשב במספר החברות שצומחות כאן - תחשבו כמה הון אפשר להשאיר בארץ", הוא אומר.

 

עם זאת, אילטוב מסופק שיש צורך בהתערבות ביחסי עובד־מעביד בחברות ההייטק, כדוגמת חוק השעות הנוספות של ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה) וחוקי ההתאגדות החדשים שיעברו במסגרת עסקת החבילה עם יו"ר ההסתדרות עופר עיני. "נושא זכויות העובדים עלול להביא לקריסה של חברות רבות", הוא אומר, "להתערב כיום בשוק, כשהוא רעוע, בלי לדעת מה יהיו ההשלכות, זה דבר מסוכן. ביחסי עובד־מעביד השוק צריך לעשות את שלו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x