$
פטנטים וקניין רוחני

ריי אוזי: "הענן משנה את כל כללי המשחק"

ארכיטקט התוכנה הראשי של מיקרוסופט שמבקר בישראל נאם מול בכירי התעשייה ואמר: "רק דמיינו איזו חדשנות נוכל לבצע בשילוב 3 המסכים: טלוויזיה, מחשב וסלולר, כל אלה ישולבו באמצעות טכנולוגית הענן"

אסף גלעד 20:3128.06.09

מאות מבכירי תעשיית ההייטק בישראל הגיעו הערב לנמל תל אביב למפגש יוצא דופן עם אחד מבכירי התעשייה בעולם: ריי אוזי, ארכיטקט התוכנה הראשי של מיקרוסופט, שאחראי על תכנון ועיצוב מערכות ההפעלה הבאות של ענקית התוכנה.

 

אוזי, שפעיל בתעשייה כבר עשרות שנים, הציג את החזון שלו לעתיד המחשוב - ואמר כי זה נמצא ב"ענן" - כלומר בשימוש מרחוק במאגרי מידע, דרך נקודות גישה שונות. "עתיד הרשת הוא שלושה מסכים וענן - אינטרנט אחד, עם גרסת מחשב, טלפון וטלוויזיה", קבע.

 


 

 

ביחס למיתון הנוכחי, אמר אוזי, שלו ותק רב בחברות קטנות וגדולות כאחד, כי "לאחר התפוצצות הבועה ב-2000, ראיתי כמה כשרון צריך כדי להקים סטארט-אפ, ובמיוחד עכשיו כשהסיכויים לאקזיט קטנו, אבל מיתון הוא זמן מצוין ליזמים. אמנם ראיתי איך חברות גדולות מעבירות את מרבית ההון שלהן לצרכים קצרי טווח, אבל יזמים לא הולכים לישון ככה סתם אלא עובדים בגראז', כמו למשל מה שיש אצלכם בגראז' גיקס".

 

על המתרחש במיקרוסופט אמר: "הייתי מוביל טכנולוגי כשהקמתי את 'גרוב', אבל רק לאחר שנרכשתי על ידי מיקרוסופט, הבנתי מה באמת חשוב לחברה גדולה... היזמים במיקרוסופט מתמקדים במהות החדשנות, ובניהולה בחברות ושמחים למכור פתרונות שמתאמים לצרכי החסכון של הלקוחות שלנו, כמו למשל פתרונות ה'ענן'. כיום ארגונים נאבקים כדי לשרוד, אז יש הזדמנות ליזמים להכניס חדשנות לארגונים שיכולים להשתמש בטכנולוגיות הללו יותר מכולם". הוא הוסיף כי "השנה נשקיע יותר מ-9 מיליארד דולר על פיתוח וזה הרבה יותר מאשר חברות רבות, למרות זאת איננו יכולים לשוט כמו מלחים בין טכנולוגיות רבות, אלא להתמקד רק במספר מוגבל של טכנולוגיות. השאלה היא מה קורה כשיש טכנולוגיה שפורצת דרך ומשנה את כל השוק?".

  

על החזון העתידי שלו, שמבוסס על טכנולוגיה מהפכנית כזו, הרחיב אוזי בהתלהבות: "רק דמיינו איזו חדשנות נוכל לבצע בשילוב 3 המסכים: טלוויזיה, מחשב וסלולר, כל אלה ישולבו באמצעות טכנולוגית הענן. הענן הוא כל כך מהפכני! כבר איננו קונים מחשבים אלא מכולות קטנות, והכל מתחבר אחד לשני כמו משאיות שמעמיסות מידע במחסן. הענן משנה את כל כללי המשחק ברמת התוכנה הארגונית, ברמת מסדי הנתונים והן ברמת המשתמש הסופי. זו טכנולוגיה מהפכנית שתשנה את כלל המשחק שלנו, וגם של מערכות ההפעלה".

 

"אוהב את ישראל"

  

במהלך ביקורו צפוי אוזי להיחשף לחברות רבות מישראל.

"יש כאן טכנולוגיות חכמות שעושות חשק לדעת עליהן יותר. אני אוהב את ישראל ואת הטכנולוגיות כאן", אמר, "לא ידעתי עד כמה עצומה תעשיית ההייטק עד שלא פגשתי את יוסי ורדי בכנס ב-2001, לא דמיינתי לעצמי כיזם את עוצמת היזמות שיש כאן".

 

אוזי נחת בישראל באופן חשאי כבר ביום שישי, והספיק לטייל במהלך סוף השבוע עם משפחתו בצפון הארץ, בגליל ובקיסריה. "זו הפעם הראשונה שלי בישראל, והיא ביום הנישואים ה-24 שלי", ציין.

 

במהלך היום ביקר אוזי בתערוכה שהוצגה בכנס בו נאם, שכללה הצגת תכלית חגיגית של טכנולוגיות חדשניות ישראליות וכן השקות מוצרים חדשים של מרכז הפיתוח המקומי של מיקרוסופט שישווקו בעולם. במסגרת התערוכה הוצגו 23 חברות סטארט־אפ ועוד 17 פיתוחים חדשניים. חברות הסטארט־אפ נבחרו על ידי צוות שהוביל יורם יעקובי ממרכז הפיתוח של מיקרוסופט בהרצליה.

 

אוזי עבר בין דוכני הסטארט־אפים והקדיש דקות ארוכות לכל אחד. בדוכן של חברת גיזמוז, שעוסקת באנימציה, הדגים לו מייסד החברה אייל גבר כיצד פועלת הטכנולוגיה, תוך שהוא מקרין את דמותו של אוזי עצמו על בובה. כמו כן, בחן אוזי את דוכנה של חברת הסטארט־אפ אינפוג'ן, מתחום הסלולר.

 

אוזי לא הגיע לישראל לבדו. לצידו מבקרים בארץ מנהלים בכירים נוספים ממיקרוסופט העולמית, בהם דברה וייסמן, האחראית על פרויקט נגן ה־Zune השנוי במחלוקת; בלייז אגוארה, האחראי על פרויקט ה־MSN במיקרוסופט, אתרי הבידור והמידע של מיקרוסופט בעולם; והישראלי ערן מגידו, מנהל קבוצת ה־Excel וה־Access בקבוצת אופיס העולמית.

 

מעבדות החדשנות במרכז הפיתוח של מיקרוסופט בהרצליה הציגו למנהלים מספר חידושים ובהם: טכנולוגיה לתיוג תמונות, Tag-it, טכנולוגיה חדשנית לזיהוי פנים אוטומטי באלבומי תמונות בשם FindMe וטכנולוגיה של הדמיית אובייקטים פיסיים על מסך מחשב מנקודת הראות של המכונית בשם CarPass. כמו כן הציגה המעבדה גם רשת חברתית המבוססת על נתוני בריאות של חבריה שפיתח ד"ר רועי ורשבסקי מהטכניון.

 

עוד הוצגה במהלך הערב מערכת של מיקרוסופט שמצלמת את הסביבה - מזהה מה היא רואה ומנחה את ההולך ברחוב בזמן אמת.  טכנולוגיה חדשנית נוספת הראתה כיצד ניתן לשרבט טקסטים באוויר אל מול מצלמת רשת - ולהפוך אותם לטקסט כתוב.

 

"אני מקווה שראיתם איך אנחנו מנהלים את החדשנות - והופכים אותה ממושג מעורפל למציאות", סיכם אוזי, "אני יזם, הייתי יזם, ואני יזם בלב. בקריירה שלי אני אחראי על כל היבטי החדשנות, כמנהל וכרוכש - כרוכש פוטנציאלי, אני מאמין ביזמים שחשבו קודם כל על המוצר ועל הרעיון, ורק אז על הטכנולוגיה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x