$
התעשייה

עובדי נאומג'יק מנעו את מכירתה בדרישה לקבל פיצויים

בית המשפט קיבל את בקשת הפירוק שהגישו עובדי הסניף הישראלי של החברה. עו"ד אלון הורנשטיין, המייצג את העובדים: מינוי המפרק נועד למנוע מצב שהחברה תימכר ללא שתובא בחשבון תביעת העובדים

אסף גלעד 13:2118.06.09

עובדיה הישראלים של חברת הייטק נאומג'יק, שהוכרזה כפושטת רגל, מנעו את מכירת הסניף הישראלי שלה, משום שלטענתם היא חייבת להם כ-1.5 מיליון שקל על פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת ופדיון חופשה. 

עו"ד אלון הורנשטיין עו"ד אלון הורנשטיין

 

בתחילת השבוע קיבל בית המשפט המחוזי בתל אביב את בקשת העובדים לפירוק החברה שהוגשה על ידי עורך דינם, אלון הורנשטיין. לפי החלטתה של השופטת ורדה אלשייך, מונה עו"ד ארז חבר ממשרד עמית-פולק-מטלון לכונס הנכסים של החברה.

 

בקשת הפירוק הוגשה לאחר שהתברר לעובדים כי הם עלולים שלא לקבל את החובות המגיעים להם אם המכירה תצא לפועל. "מינויו של המפרק נועד ליצור מצב של שקיפות בחברה, שלא יאפשר לה להימכר ללא שתובא בחשבון תביעתם של העובדים", אמר הורנשטיין ל"כלכליסט", "את זאת עשינו לאחר שנודע לנו שהחברה ניהלה משא ומתן מתקדם למכירת הפטנטים והתוכנה שלה בלי להבטיח כי הכספים מהמכירה יגיעו לקופת החברה ויחולקו לנושים".

 

נאומג'יק, שפיתחה מעבדים ותוכנות נלוות לתעשיית הסלולר, התמוטטה באוקטובר 2008 לאחר שסבלה לאורך זמן ממיעוט לקוחות ומהוצאות פיתוח כבדות. לאחר שלא הצליחה למצוא מקור מימון, הודיעה החברה על הפסקת פעילותה. בעקבות זאת פוטרו עובדי מרכז הפיתוח של נאומג'יק בנתניה, ובתום אוקטובר נסגר סופית מרכז הפיתוח. מנכ"ל המרכז הישראלי, משה לזר, נשאר בה עד חודש דצמבר, ואז התפטר. החברה העולמית הגישה במקביל הודעה על כניסתה לתהליך פשיטת רגל ללא יכולת להחזיר את חובותיה.

 

היום (ה') הודיעה נאומג'יק בדיווח לרשות ניירות הערך האמריקאית על מחסור חמור במזומנים והודתה כי לא תוכל לגייס את המזומנים להחזרת חובותיה. בקופת נאומג'יק 135 אלף דולר בלבד.  

 

שלוחת הפיתוח הישראלית של ניאומג'יק היא תוצר של אקזיט משנת 1999, כשרכשה נאומג'יק העולמית את חברת ACL מנתניה תמורת 5 מיליון דולר. העסקה התבצעה במזומן ובאופציות ל־100 אלף מניות במחיר של 20 דולר למניה, שפקעו בשנת 2004. ACL נוסדה בשנת 1993 כחברה־בת של רובומטיקס, ופיתחה שבבים לעיבוד תמונות מהיר לשוק המצלמות הפרטיות. בשש השנים הראשונות לפעילותה הושקעו בה כ־10 מיליון דולר.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x