$
הייטק והון סיכון

בניגוד לפרסומים: אינטל לא תקים מפעל חדש בארץ

ל"כלכליסט" נודע, כי ענקית השבבים תסתפק בהרחבת המפעל הקיים בקריית גת, שבעלות הקמתו השתתפה המדינה, בהשקעה של 2.5 מיליארד דולר

מאיר אורבך 22:0801.06.09

בניגוד לפרסומים של הימים האחרונים, אינטל ישראל אינה בוחנת הקמת מפעל נוסף בארץ בשלב זה. החברה ככל הנראה תסתפק בהרחבת המפעל שלה בקריית גת, ולא תבנה מפעל חדש לחלוטין. עד כה הקימה אינטל בישראל שלושה מפעלים: שניים בקריית גת ואחד בירושלים. בינתיים, אחד המפעלים נמכר והשני

נסגר לאחרונה באופן זמני, כך שרק המפעל בקריית גת, שנושא את השם FAB 28, נותר פעיל.

 

תמיכה מצד הממשלה

 

לאחרונה התקיימה פגישת היכרות בין מנכ"ל אינטל ישראל מקסין פסברג לבין שר התמ"ת בנימין בן אליעזר. ל"כלכליסט" נודע שבמהלך הפגישה הציגה אינטל את תוכניותיה להרחיב את המפעל בקריית גת בעלות מוערכת של 2.5 מיליארד דולר.

 

המפעל הראשון של אינטל בישראל, FAB 18, נפתח בקריית גת בשנת 1996, לאחר שקיבלה מענק ממשלתי של 600 מיליון דולר להקמתו. במרץ 2007 נמכר המפעל לנומוניקס, חברה־בת של אינטל וחברת ST מיקרואלקטרוניקס. בשנה האחרונה פיטרה נומוניקס עשרות עובדים כחלק מהמשבר שפוקד את תעשיית השבבים העולמית.

 

FAB 28, שהוא כאמור המפעל היחיד של אינטל ישראל שפעיל כיום, הוקם בשנת 2005 בהשקעה של 3.5 מיליארד דולר - 15% מהסכום במימון ממשלת ישראל. זה המפעל שמתוכנן להתרחב במסגרת התוכנית של אינטל. המפעל בירושלים, FAB 8, נסגר לאחרונה לצורך הקמתו מחדש כמפעל טרום אריזה לתעשיית השבבים, ועתיד להיפתח מחדש בסוף השנה.

 

1,300 עובדי אינטל פוטרו

 

ב־2008 ירד מספר המועסקים באינטל ישראל מ־7,323 ל־6,470, על רקע מכירת מפעל FAB 18 לנומוניקס.

למעשה, העברת המפעל הפחיתה ממצבת העובדים של אינטל 1,300 עובדים, אלא שלטענת אינטל, במשך השנה גייסה כ־470 עובדים חדשים, בעיקר בתחומי ייצור, מחקר ופיתוח.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x