$
פרויקט החינם

Play חינם: 21 תוכנות שכדאי שיהיו בבית

לרענן את המראה של המחשב בקלות, לחסוך בעלויות הדפסה, לעבוד בהרמוניה מהמשרד ומהבית, להעביר את כל ספריית ה-DVD למחשב ולהמיר כל קובץ לכל קובץ. התוכנות והשירותים המקוונים שכדאי להכיר

כתבי כלכליסט 21:5701.06.09

עוד אתרים, משחקים, תוכנות ושירותים נבחרים בחינם בערוץ free.calcalist.co.il 

 

1. להעביר את כל ספריית ה-DVD למחשב או לאייפון

 

כפי שיודעים כל מי שהורידו פעם סרט מהרשת, תקליטורי DVD הם לא הדרך היחידה לצפייה בסרטים. Handbrake היא תוכנה חינמית, ידידותית ופשוטה לשימוש שנועדה להמיר תקליטורי DVD לפורמטים אחרים וחסכוניים יותר במקום. אפשר להשתמש בה כדי ליצור גיבויים לתקליטורים הפיזיים, או להעביר את הספרייה כולה למחשב כדי לחסוך את הצורך בשימוש בנגן ה-DVD.

 

התוכנה מגיעה עם כמה פרופילים מוכנים מראש להמרה של הסרטים לצפייה במכשירי אייפוד או אייפון, בקונסולות כמו ה-PS3 וה-Xbox 360, ובמכשירים נפוצים אחרים. מלבד תקליטורי DVD, היא גם מתאימה להמרה של רוב סוגי הווידיאו האחרים.

 

(HandBrake)

   

לא חייבים לטבוע בדיסקים כדי לצפות בסרטים לא חייבים לטבוע בדיסקים כדי לצפות בסרטים צילום: shutterstock

 

2. לרענן את שולחן העבודה בטפטים ובאייקונים חדשים

 

שני לינקים יאפשרו לכל אחד להעניק למחשב שלו יופי מהמם, וללא מאמץ. לינק אחד הוא לאתר האולטימטיבי למציאת טפטים, הלא הוא גוגל. בעמוד החיפוש המתקדם אחר תמונות הוסיפו גוגל כפתור בשם "השתמש בגודל שולחן העבודה שלי". מי שילחץ עליו ואז יריץ חיפוש יקבל רק תמונות במידות המסך שלו, ורבבות מהן. נסו למשל לחפש במנוע את המילים nature ,abstract ,space, ותבינו שעכשיו גם ארכיוני הטפטים פשטו את הרגל.

 

לאייקונים יש את האתר דריי אייקונס, הכולל כ-30 סטים שמכילים בסך הכל כ-1,500 אייקונים מכל הסוגים ובכל הגדלים, ומקסימים אחד אחד. מי שהחלפת טפט ואייקונים מסובכים מדי עבורו, יכול להוריד מכאן 20 ערכות מלאות ויפות של סביבות (Themes) לחלונות XP. אם גם אתם מאסתם בחיפוש המתמיד אחר טפטים חדשים ויפים לשולחן העבודה, התקינו את DesktopEarth, תוכנה שתעדכן את הטפט עבורכם באופן אוטומטי. DesktopEarth יוצרת תמונת לוויין עדכנית של כדור הארץ לפי נתונים מכמה מקורות שונות, ומחליפה אותה בהתאם לזמן ולעונה. שעת היום מוצגת לפי האזור המוצלל, והעונה לפי גודל האזורים המושלגים או הירוקים. הורידו חד פעמית טפט מהאתר, או התקינו את התוכנה כדי לקבל עדכונים אוטומטיים.

  

(עמוד החיפוש המתקדם של גוגל-תמונות)

 

(מאגר האייקונים החינמיים של דריי אייקונס)

 

(Themes לחלונות XP)

 

(DesktopEarth)

   

כמה אייקונים מבית דריי אייקונס כמה אייקונים מבית דריי אייקונס צילום מסך: dryicons.com

 

3. סנכרון קבצים בין המשרד והבית

 

כאשר מתחילים לעבוד על קובץ במשרד ומעוניינים להמשיך לעבוד עליו בבית, הדרך המקובלת היא לשלוח אותו בדואר אלקטרוני לכתובת המייל הביתית. אבל יש דרך נוחה יותר, שגם פותחת עולם חדש של שימושים לשיתוף קבצים: השירותים SugarSync ו־ Soonr דואגים שהקבצים בשני המחשבים שהגדרתם יסתנכרנו זה עם זה באופן קבוע, ותוכלו לגשת אליהם אפילו אם המחשבים עצמם כבויים.

 

תכונה יעילה במיוחד של שני השירותים היא היכולת לשלוח קבצים באמצעות שליחת הקישור אליהם, ולא את הקובץ עצמו, מה שמאפשר להעביר קבצים גדולים שלא היו עומדים במגבלות הדואר האלקטרוני. מיקרוסופט השיקה בשנה שעברה את Mesh, שירות סנכרון דומה, שגם מעניק גישה מרוחקת לקבצים שלא סומנו מראש לסנכרון.

 

(SugarSync)

 

(Soonr)

 

(Mesh)

 

4. לחסוך בעלויות הדפסה א': להדפיס רק מה שצריכים

 

PrintWhatYouLike הוא שירות צנוע אבל חשוב, שיאפשר לכם להדפיס רק מה שאתם צריכים מתוך אתר אינטרנט, וכך לחסוך בנייר ובדיו. באמצעות האתר - שזמין גם ככפתור בסרגל הכלים של הדפדפן - ניתן לקבוע אילו חלקים של האתר יודפסו, מה יהיה גודל הטקסט ורוחב העמוד, לבחור אם להדפיס תמונות, ואפילו לצרף אתרים נוספים להדפסה או לשמור את המסמך המעוצב כקובץ HTML או PDF.

 

(PrintWhatYouLike)

 

5. לחסוך בעלויות הדפסה ב': פונט מחורר

 

רוצים לחסוך בהוצאות הדפסה? Eco Font הוא פונט מחורר שההשראה לפיתוחו הגיעה מגבינה הולנדית. כל האותיות ב-Ecofont מלאות בחורים קטנים, וכך נחסך דיו או טונר בזמן ההדפסה. החורים אמנם בולטים מאוד כשהפונט מוצג על המסך, אבל מלבד בהדפסה של אותיות גדולות במיוחד, החורים יהיו כמעט בלתי נראים על הנייר.

 

(Eco Font)

 

(מדריך כלכליסט לחיסכון בעלויות ההדפסה)

 

הדפסה ב-Eco Font הדפסה ב-Eco Font צילום: רן יניב הרטשטיין

 

6. לחשוב על רעיונות טובים יותר

 

תוכנות Mind Mapping (או מפות חשיבה) מאפשרות לתעד ולפתח תהליך של פיתוח רעיון, על ידי ייצוג גרפי של השלבים השונים בבניית הרעיון. מפת חשיבה, הדומה לתרשים "שמש", משלבת מבנה היררכי שמקל על סידור וארגון המידע, ותצוגה לא-לינארית שמעודדת סיעור מוחין. XMind היא תוכנה חינמית ליצירת מפות חשיבה, שפועלת בכל מערכות ההפעלה. ייחודה הוא בשירות המקוון שנלווה אליה, שמאפשר לשתף מפות חשיבה ברשת, דרך הדפדפן, ואף לערוך אותן ביחד עם משתמשים אחרים מתוך התוכנה.

 

(Mind Mapping)

 

7. ועידות וידיאו חינם

 

באמצעות תוכנת ooVoo תוכלו לקיים בחינם שיחות וידיאו עם עד 6 משתתפים. אחת התכונות היעילות של התוכנה היא היכולת להזמין נמענים מזדמנים לשיחה, ולקיים אותה כשהם משתמשים בדפדפן בלבד, ללא צורך בהתקנת התוכנה (אם כי הצד המזמין חייב להשתמש בתוכנה). אלטרנטיבה חינמית נוספת: Procaster הפשוטה יחסית לשימוש, שמגבילה את השיחה לשלושה אנשים עם מהירות של חצי מגה לשניה בלבד.

 

(ooVoo)

 

(Procaster)

  

 צילום מסך: oovoo.com

 

8. הכלים האולטימטיביים להמרת קבצים

 

במקום לשלם על הרבה תוכנות שמייצרות קבצים בשלל פורמטים, אפשר להשתמש בתוכנה אחת – נניח וורד של מיקרוסופט – ולהמיר את הקבצים שהיא שומרת בחינם לכל פורמט שדרוש לעבודתכם, כולל PDF. באתר Zamzar תמצאו את שירות המרת הקבצים המוצלח ביותר ברשת. האתר תומך בעשרות פורמטים של וידיאו, מוזיקה, גרפיקה, מסמכים ועוד.

 

מעלים לאתר קובץ בנפח עד 100 מגה-בייט (או מספקים קישור לקובץ או סרטון - יש תמיכה בכל אתרי הווידיאו הנפוצים), בוחרים את הפורמט המבוקש להמרה ומקבלים את הקובץ הגמור במייל. אפשר גם לחסוך את הביקור באתר ולהיעזר בכפתור לסרגל הכלים של הדפדפן, להמרה ישירה.

 

אם אתם נדרשים לעבוד הרבה עם קבצי PDF, נסו גם את Primo Online, אתר המציע המרה של יותר מ-300 סוגי קבצים גרפיים או משרדיים (מסמכים, גיליונות נתונים, מצגות וקבצי HTML) למסמך PDF, ללא צורך בהתקנת תוכנה כלשהי על המחשב. נפח הקבצים מוגבל לחמישה מגה-בייט לכל היותר, אבל השירות מאפשר להמיר גם קבצים המאוחסנים באתרים, לא רק כאלה שנמצאים במחשב האישי. את הקובץ המוגמר תקבלו במייל. אם בסך הכל רציתם להמיר אתר מסוים ל-PDF, נסו את HTML to PDF converter. אם עוד לא מצאתם את מבוקשכם, נסו את YouConvertIt, שירות המרה מוצלח נוסף.

 

(Zamzar)

 

(Primo Online)

 

(YouConvertIt)

 

(HTML To PDF Converter)

 

9. להפסיק להקליד סיסמאות

 

יש אתרים שכדי להיכנס אליהם חייבים להירשם. אם אתם מבקרים מזדמנים, או שסתם לא בא לכם להירשם, ב-BugMeNot תמצאו מאגר שמות משתמש וסיסמאות כניסה לעשרות אתרים שנתרמו על ידי הגולשים. אם תתקינו את תוסף הפיירפוקס של באגמינאט, קליק ימני יזין אוטומטית את שם המשתמש והסיסמה של האתר שאתם נמצאים בו. שימו לב שבאגמינאט לא מספק גישה לאתרים שדורשים תשלום.

 

(BugMeNot)

 

10. תיאום פגישות

 

תיאום פגישות זה כאב ראש רציני, ולא סתם נהוג לשלם למזכירה או לעוזר אישי משכורת חודשית כדי שיעסקו בכך. TimeBridge, חברה ישראלית, תתאם עבורכם בחינם את הפגישות שלכם: כל מה שצריך הוא להזין את כל המועדים הנוחים לכם לפגישה (שעות וימים) ואת כתובות הדואר של המוזמנים. השירות יבקש מכל אחד מהם לסמן את המועדים והשעות העדיפים לו, ולאחר קבלת כל ההעדפות יקבע את המועד המתאים לכולם וישלח עדכון באמצעות הדואר האלקטרוני (כולל המרת שעות לפי איזורי זמן שונים). תוסף לאאוטלוק מאפשר לשירות להזין את הפגישה והשינויים ישירות ליומן שלכם.

 

(TimeBridge)

 

11. להוריד סרטים ומוזיקה מאתרי סטרימינג

 

אחד המקורות החשובים ברשת לסרטים חינמיים הוא יוטיוב. הבעיה היא שחייבים להיות מחוברים כדי לראות את הסרטונים, ושצריך כל פעם לטעון אותם מחדש. KeepHD, מאפשר להוריד בקלות סרטים מיוטיוב למחשב, באיכות HD. מלבד הקבצים באיכות גבוהה, תוכלו גם להוריד את הסרטים כקובצי פלאש, MP4 ו-3GP לסלולרים. פשוט מקלידים את כתובת הסרטון לתיבת החיפוש, ומקבלים לינק להורדת הסרטון.

 

KickYoutube.com מציע שיטה פשוטה אף יותר להורדת סרטונים. כשמגיעים לקליפ הרצוי ביוטיוב צריך פשוט ללכת לשורת הכתובת ולהכניס לפני המילה Youtube את המילה Kick. כך מגיעים לדף באתר KickYoutube, שם יש לבחור את הפורמט הרצוי להורדה, וללחוץ GO. הנה דוגמה.

 

ומה אם אתם לא רוצים את כל הווידיאו, אלא רק את הפסקול (למשל בקליפים מוזיקליים)? השירות ListenToYouTube שומר במחשב קובץ MP3 של הפסקול של הווידיאו הרצוי. השירות TunenAbber עושה עבודה דומה. Clipanbber, לעומת זאת, ישמור את הסרטון (כולל הווידיאו) בפורמט FLV. שלושת הכלים הללו פועלים עם שורה של אתרים שמפרסמים סרטונים, ובהם יוטיוב, מטאקפה, 5min ופייסבוק.

 

(Clipnabber)

 

(Tunenabber)

 

(Listentoyoutube)

 

(KeepHD)

 

(kickyoutube.com)

 

12. להוריד את האינטרנט למחשב

 

למה להוריד למחשב אתר שלם ולשמור אותו לגלישה אופליין? תשובה תוכלו לקבל ממי שמתגעגעים לאתרים שנעלמו. HTTTrack מורידה למחשב אתרים קיימים ודואגת שיהיה לכם עותק מהאתר שלא ייעלם עד שתמחקו אותו. זה טוב כדי לשמור אתרים עם מידע שמושי במיוחד, או אתרים שמכילים מידע שאולי תזדקקו לו בעתיד כראיה משפטית.

 

(HTTTrack)

  

13. אולפן סאונד ביתי

 

תוכנות חינמיות ליצירת מוזיקה בבית הן נדירות ממה שנדמה. Audacity Portable היא תוכנה המיועדת להקלטה, לעריכה ולבישול סאונד, והיא חינמית ומקצועית מספיק עבור חובבים רבים. כבונוס, אפשר להחזיק אותה על דיסק-און-קי ולהריץ אותה על כל מחשב.

 

(Audacity Portable

 

 

14. תוכנות שעושות סדר בלו"ז מבולגן

 

אתרי ניהול משימות כמו RememberTheMilk או HiTask מתהדרים בדרך כלל בעושר ועומס של תכונות וכלים, אבל TaskFive עושה בדיוק את ההפך. הוא מציג רק שבוע אחד בכל רגע נתון, ומאפשר להוסיף בכל יום רק חמש משימות – לא יותר. ההיגיון הוא להכריח את המשתמש לתעדף את חמש המשימות החשובות ביותר. למרות פשטותו, TaskFive כולל כמה תכונות מקוריות מעניינות, בהן ניהול העבודה בקבוצות. עבור משתמשים בודדים, השימוש בחינם.

 

(TaskFive)

 

(מדריך כלכליסט לניהול זמן לפי שיטת GTD)

 

15. קורא RSS משובח

 

FeedDemon הינו קורא RSS שעד לפני כשנתיים נמכר בתשלום, אולם מאז מוצע בחינם, ומהווה כלי מצוין לארגון ולאיחזור שטף המידע המגיע אליכם באמצעות RSS. מלבד יכולות החיפוש, הסינון, ההתראה ונוחות השימוש בו, הקורא גם מסתנכרן עם שירות האונליין של החברה האם, www.newsgator.com, כך שהן במחשב שלכם והן באתר אתם תמיד מוצאים את המידע המעודכן ביותר. המפתח, ניק ברדבורי, רומז שבגרסת העדכון הקרובה יוצג גם סנכרון (חלקי או מלא) עם Google Reader.

 

(FeeDemon)

 

16. ניהול חשבונות

 

GnuCash היא תוכנה חינמית לניהול חשבונות אישיים. התוכנה, שזמינה לחלונות, למק וללינוקס, מאפשרת מעקב אחר הכנסות והוצאות, חובות עתידיים ומשכורות שאמורות להיכנס, והיא אחת התוכנות הפיננסיות החינמיות המוצלחות ביותר בשטח.

 

מי שמעדיף לנהל את הוצאותיו בעברית יכול לנסות את "הפולנייה", "תזרימית" או "חייבים". כל השירותים מאפשרים להזין הוצאות והכנסות, ולצפות בתצוגה גרפית של התזרים הכספי כשהוא מחולק לפי קטגוריות.

 

(GnuCash)

 

(פולנייה)

 

(תזרימית)

 

(חייבים)

 

17. עבודה משותפת: יותר טוב מ-Google Docs

 

יש הרבה כלים בתשלום לעבודה משותפת עם עמיתים למשרד, Notes של IBM למשל. יש גם את Google Docs החינמי והידוע, אבל אם נדרשתם פעם לעבוד במשותף עם עמיתים על טקסט בגוגל דוקס, בוודאי ייחלתם לממשק נוח יותר. בשביל זה המציאו את EtherPad, שמאפשר לעבוד על קובצי טקסט מרחוק בזמן אמת ובלי לטרוח לפתוח חשבון משתמש.

 

צרו מסמך חדש, הזמינו חברים באמצעות מייל ישירות מחלון הכתיבה או שלחו להם את הקישור (ניתן ליצור קישורים מותאמים אישית), והיידה לכתוב. במהלך העריכה ניתן לצ'וטט, לראות מי כתב מה ולשמור גרסאות. החיסרון: השירות אינו מאובטח, כך שהקובץ שיצרתם יהיה זמין לכל מי שמצליח לנחש את כתובת ה-URL שלו.

 

שירות השיתוף drop.io מעט מורכב יותר, אך כולל הרבה יותר יכולות. הוא מציע עבודה משותפת מאובטחת, צ'ט מתקדם, והעלאה לדיון של קבצים מכל סוג (באמצעות גרירת הקובץ או שליחת הקובץ במייל לכתובת ייעודית). השירות מציע עוד מגוון תכונות ויכולות, חלקן באמצעות תוספים שנכתבו עבורו. נסו למשל את playlist.io, שמאפשר יצירת פלייליסט מקוון של שירים, סרטים ועוד, ואת confrence.io, צ'ט קבוצתי סופר משוכלל.

 

(Etherpad)

 

(drop.io)

 

18. ליצור עולם תלת ממדי

 

במשך זמן רב, שירות Photosynth של מיקרוסופט נראה מעולה בסרטוני ההדגמה, אבל רק לאחרונה הוא הבשיל לכדי שירות מעניין באמת. Photosynth יוצר עולמות תלת ממדיים קטנים מקבוצה של תמונות - צלמו את הבית, את הרחוב, את המשרד או כל דבר אחר, ו-Photosynth מחבר את כל התמונות השונות, ומאפשר לסייר במרחב המצולם כאילו בניתם מודל תלת ממדי מלא שלו. לא בהכרח שימושי, אבל ללא ספק כיפי.

 

(PhotoSynth)

   

הר ראשמור מהזווית של Photosynth הר ראשמור מהזווית של Photosynth צילום מסך: photosynth.net

 

19. לייעל קריאת טקסטים ארוכים ברשת

 

Readability הוא תוסף חובה לכל מי שנוהג לקרוא טקסטים ארוכים באינטרנט. זהו סקריפט פשוט, שכל תכליתו להפשיט את העמוד מעיצוב ומהסחות דעת מיותרות, ולאפשר לכם לקרוא את הטקסט בעמוד נקי. באתרים עבריים זה עובד פחות טוב, אבל אלה שבנויים על פי התקן הבינלאומי שורדים את המעבר. הגדירו את העדפות התצוגה, גררו את הכפתור לסרגל הכלים ולחצו בכל פעם שתגיעו לאתר עמוס מדי.

 

(Readability)

 

20. מאגרי תמונות ואילוסטרציות

 

sxc.hu הוא מאגר תמונות ענק, שחלק ניכר ממנו ניתן לשימוש חופשי. אם אתם זקוקים לתמונות טובות לאתר או לבלוג שהקמתם ולא רוצים לשלם, sxc.hu צריך להיות המקום הראשון לחפש בו. מתחת לכל תמונה כתוב מצב זכויות היוצרים עליה. חלק ניכר מהתמונות חופשיות לשימוש, ובחלק אחר תידרשו ליצור קשר עם הצלם כדי להשתמש בתמונה.

 

לא מצאתם את מה שחיפשתם? הבלוג סופטלייז אסף לינקים ל-16 אתרים העשירים בתמונות אילוסטרציה חינמיות. האיכות והמגוון הם מהשורה הראשונה, ויספקו עושר ויזואלי גם למי שיש להם מינוי לארכיוני תצלומים למיניהם. חשוב, עם זאת, לבדוק את רישיון השימוש בכל תמונה שכן כמה מהן מותרות רק לשימוש אישי, בעוד ששימוש מסחרי דורש אישור מיוחד מהצלם.

 

נסו גם את המאגר הויזואלי של פרויקט גוטנברג, שכולל גם צילומים ואיורים עתיקים. מקום טוב נוסף לחפש בו תמונות הוא דרך קרייאטיב קומונס, הגוף שמקדם את רישיון השימוש cc (“חלק מהזכויות שמורות"). הארגון העמיד באתרו מנוע לחיפוש תמונות שיוצריהן מתירים להפיץ אותן בחינם תחת תנאים שונים, לרוב תמורת קרדיט בלבד.

 

(sxc.hu)

 

(16 אתרי תמונות בחינם)

 

(תמונות בחינם מקריאטיב קומונס)

 

(צילומים ואיורים מפרויקט גוטנברג)

 

21. שיתוף מצגות

 

כפי שפליקר מאפשר לשתף תמונות ויוטיוב קובצי וידיאו, כך SlideShare מציע פתרונות למצגות ולמסמכים גדולים שעלולים לסתום את תיבת הדואר, ושאתם רוצים לחשוף למספר גדול של צופים. האתר מאפשר להעלות אליו מצגות שנוצרו בפאוארפוינט, באופן אופיס וב-PDF, ואף לשלב קובצי אודיו. התוצאה היא עמוד המכיל את המצגת שלכם, שאליו תוכלו לקשר מכל מקום, כולל רשתות חברתיות.

 

(SlideShare)

   

השתתפו בפרויקט: איתמר שאלתיאל, רן יניב הרטשטיין, אסף אביר, גילעד נס, דורה קישינבסקי, רוני שני, עידו קינן, אודי יוגב, יובל בירב, אבי לבקוביץ

 

עוד אתרים, משחקים, תוכנות ושירותים נבחרים בחינם בערוץ free.calcalist.co.il 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x