יריד התעסוקה של אוניברסיטת ת"א: חברות ההייטק בולטות בהיעדרן
אוניברסיטת תל אביב תקיים בשבוע הבא את יריד התעסוקה השנתי שלה, הנחשב לאירוע התעסוקה הגדול בישראל. השנה ישתתפו בו 35 חברות הייטק בלבד, לעומת 85 שהשתתפו בו בשנה שעברה
אוניברסיטת תל אביב תקיים בשבוע הבא את יריד התעסוקה השנתי למשרות עבור בוגרים וסטודנטים, שבו ישתתפו 60 מעסיקים ועוד 25 חברות השמה. זהו יריד התעסוקה הגדול בישראל, ומספר המעסיקים המשתתפים בו נמוך ב־56% ממספרם בכנס שהתקיים בשנה הקודמת. הירידה הדרמטית ביותר היא במספר חברות
בולטות בהיעדרן חברות לא מועטות, מרביתן בהייטק, שנהגו להשתתף באופן קבוע ביריד. עם אלה נמנות אפלייד מטריאלס, קומברס, פריסקייל, טקסס אינסטרומנטס וסנדיסק - כולן נפגעו קשה במיתון שהחל באוקטובר ונקטו הליכי פיטורים נרחבים - אך גם חברות הנחשבות יציבות יותר כמו יבמ, צ'קפוינט, נייס, וורינט ואפילו בנק הפועלים ולוריאל. עם זאת, ביריד ישתתפו גם חברות שקיצצו לאחרונה, כגון סאפ, ECI, מוטורולה, רד, HP ומיקרוסופט לצד חברות כמו אינטל וטבע.
"גיוס מעסיקים ליריד היה אתגר גדול עבורנו השנה", אמר ל"כלכליסט" אמיר הרפז, מנהל היחידה להכוון תעסוקתי באוניברסיטת תל אביב. "מעסיקים רבים הקפיאו מהלכי גיוס, ואילו אחרים ביקשו לא להיראות כמגייסים בעת הזאת של הידוק חגורות. ניכר כי השעה מחייבת מעסיקים רבים בזהירות ובדריכות בכל הקשור לגיוסים, אולם העובדה כי דווקא כעת ניתן לפנות לשפע הבוגרים האיכותיים שלנו כמו גם לסטודנטים, דרבנה רבים מהם בכל זאת להגיע כמדי שנה ליריד התעסוקה השנתי".
תופעה חדשה בכנס היא כניסת גופי הכשרה והסבה מקצועית שנעדרו בשנים קודמות, כגון ג'ון ברייס, מכללת הייטק ואינטרביט. "השנה נהפכו אלפי בוגרי אוניברסיטה למובטלים", אמר הרפז, "וגופי הסבה מקצועית פנו אלינו בבקשה להצטרף. אלה גופים שלא נכחו כאן מאז 2001, תקופת משבר ההייטק של תחילת העשור".