$
אינטרנט

פייסבוק הגיעה לפשרה עם יזם שטען שהמציא את האתר קודם

הרשת החברתית תפצה בסכום לא ידוע את אהרון גרינשפן, חבר ללימודים של מייסד פייסבוק, שטוען שהוא אחראי לרעיון ולשמו של האתר. במקרה הקודם היתה זו חברת ConnectU, שקיבלה מפייסבוק 65 מיליון דולר במסגרת הפשרה

כתב כלכליסט 17:5423.05.09

פייסבוק הודיעה אתמול על סיום הסכסוך המשפטי עם חברת Think Computer Corporation, שמייסדה, אהרון גרינשפן, למד בהרווארד ביחד עם מארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל פייסבוק. במסגרת הפשרה שהתקבלה ישולם לגרינשפן סכום לא ידוע תמורת ביטול כל התביעות המשפטיות שלו נגד הרשת החברתית האמריקאית הפופולרית. 

אהרון גרינשפן מחברת Think Computer Corp אהרון גרינשפן מחברת Think Computer Corp צילום: אוראל כהן

 

העילה המשפטית העיקרית לסכסוך היתה המילה "פייסבוק" עצמה. הרשת החברתית של צוקרברג רשמה את המונח כסימן מסחרי רשום ב-2005. אבל לדברי גרינשפן, הוא עצמו המציא את המונח כשם לרשת חברתית, שהיתה חלק מפורטל הסטודנטים שאותו הקים ב-2003.

 

בראיון ל"כלכליסט" ב-2008 סיפר גרינשפן כיצד הוא פנה לצוקרברג כדי להיעזר בכישורי התכנות והיזמות שלו. לדבריו, לאחר שצוקרברג נרשם לפורטל הסטודנטים שלו, הסתובב בו והתרשם לטובה, הוא הסביר שהוא לא יכול לשתף עמו פעולה מכיוון שהוא עסוק בפרויקט משלו. מיד לאחר מכן הוא קנה את שם האתר thefacebook.com, ולאחר כמה שבועות נוספים השיק את הרשת החברתית שעברה בהמשך לכתובת facebook.com.

 

זהו המקרה השני שבו חברים של צוקרברג מימי הלימודים טוענים שהם למעשה ההורים האמיתיים של פייסבוק. האחים קמרון וטיילר ווינקלבוס ושותפם דיויה נרנדרה, מייסדי חברת האינטרנט ConnectU, פתחו בהליכים משפטיים ב-2004 בטענה שצוקרברג גנב מהם את הרעיון ואת קוד התוכנה ששימשו להקמת פייסבוק. בימי הרווארד, השלושה הפעילו אתר חברתי לסטודנטים בשם "הרווארד קונקשן", ולטענתם שכרו את צוקרברג שיעזור להם בתכנות.

 

התביעה המקורית של אנשי ConnectU נדחתה, אולם הם הגישו אותה מחדש ב-2007. שלא כמו פייסבוק, שחווה צמיחה עצומה במהלך שלוש השנים הללו, האתר החברתי של ConnectU לא זכה להצלחה. במסגרת הסכם הפשרה עם פייסבוק, השלושה קיבלו פיצוי בסך 20 מיליון דולר במזומן וכ-45 מיליון דולר במניות.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x