הלב של וולפראם אלפא: לא רק למתמטיקאים
הרבה לפני מנוע החיפוש, סטיבן וולפראם פיתח את תוכנת "מתמטיקה", אלוגריתם רב עוצמה המסוגל לבצע חישובים מסובכים ללא שימוש בתשתית יקרה ובמחשבי על. כל האוניברסיטאות בישראל משתמשות בה
הבסיס של תוכנת "מתמטיקה" של וולפראם ריסרץ' הוא אלגוריתם רב עוצמה המסוגל, לדברי החברה, לבצע חישובים מסובכים ולהציג את תוצאותיהם כהרף עין, ללא שימוש במחשבי על או בתשתית חזקה אחרת. עם זאת, היא אינה תוכנה למתמטיקאים בלבד, אלא מנוע חישוב המשמש למגוון תחומי מדע, כדוגמת פיזיקה,
דניאל לייזרוביץ, מנכ"ל ESL המשווקת את "מתמטיקה" בישראל, מספר שכל האוניברסיטאות בישראל הינן לקוחות של התוכנה, המותקנת בכ-700 עמדות בממוצע בכל אוניברסיטה. לאחרונה הודיעה וולפראם כי היא תורמת למוסדות המקומיים את גרסת הגריד של מתמטיקה, המאפשרת למשתמשים לבצע חישובים תוך שימוש במשאבים פנויים של מחשבים אחרים ברשת – מתנה ששוויה, לפי לייזרוביץ', כ-1.2 מיליון דולר. בתחילת יוני גם יגיעו נציגיה לסדרת הרצאות בנושא השימוש בגרסה זו בישראל.
זו אינה הפעם הראשונה שוולפראם מחלקת מתנות לאקדמיה – לפני כשנה היא החלה להעניק רישיונות לשימוש חינם ב"מתמטיקה" לסטודנטים בסין, במטרה להילחם בפיראטיות התוכנה המקומית, ולגרום למוסדות האקדמיה שם ולבאים בין שעריהם להבין את הערך של התוכנה, בתקווה שלא הרבה לאחר מכן יסכימו לשלם מחיר מסוים עבור גרסאות משוכללות יותר שלה.
"אנשים ששומעים על "מתמטיקה" מרגישים שהם לא קהל היעד שלה, שהיא יותר מדי מסובכת לדברים שהם מבצעים, אבל מי שכבר התנסה בה יודע שהיא מתאימה את עצמה לרמת המשתמש. גרסאות שנמכרות למקצוענים אמנם מתומחרות בכ-2,500 דולר, אבל סטודנט יכול לקבל גרסה ב-40 דולר, וגם אם הוא משתמש בה פה ושם, ההשקעה הזו עדיין משתלמת".