$
חדשות טכנולוגיה

האם פיתוח של סטארט-אפ ישראלי יהיה היורש ל-WiFi?

תקן WiGig, המבוסס על פיתוח של חברת ווילוסיטי, יאפשר להוריד קבצים במהירות הגבוהה פי 20 מהמהירות הקיימת כיום, והוא זכה לתמיכתן של אינטל, סמסונג ועוד. אבל מוקדם לחגוג: הטכנולוגיה תצא לשוק לא לפני 2012

אסף גלעד 15:4612.05.09

השבוע הוכרז על WiGig, תקן אינטרנט אלחוטי חדש שנועד להחליף את WiFi, התקן המוכר. מדובר במהפכה של ממש: WiGig יאפשר להוריד קבצים ולהעביר מידע בין מכשירים שונים בבית במהירות של 3-2 גיגה־ביט - פי 20 מהמהירות המוכרת כיום.

 

להכרזה על התקן החדש חברו כל ענקיות האלקטרוניקה העולמית: חברות שבבים וטכנולוגיה כגון אינטל, מארוול וברודקום, לצד יצרניות מוצרי אלקטרוניקה כגון סמסונג, NEC, LG ופנסוניק ויצרנית הסלולר נוקיה. אבל בוועדת ההיגוי של התקן יושבת, לצד הדינוזאורים הכבדים הללו, גם חברת סטארט־אפ אחת קטנה: ווילוסיטי (Wilocity) הישראלית, ש־WiGig מבוסס על פיתוח שלה.

להוריד נתונים במהירות של 3 גיגה-ביט לשנייה. המחשה להוריד נתונים במהירות של 3 גיגה-ביט לשנייה. המחשה צילום: שטרסטוק

 

הפיתוח הזה, תקן שנקרא 802.11a/d, הוא שעומד בבסיס חזון העברת הנתונים הביתית: תקשורת אלחוטית מהירה בין כל מכשירי האלקטרוניקה בבית - מחשבים, נטבוקים, טלפונים וטלפונים סלולריים, מכשירי טלוויזיה ונתבי תקשורת - וכל זאת במהירות הורדה של כשלושה גיגה־ביט. כך אפשר יהיה להעביר במהירות קבצים כבדים כגון סרטים או משחקים ממחשב למחשב; לאחסן במהירות כל קובץ בשטח האחסון הביתי; ולייצר מכשירים קלים וזולים שלא יזדקקו לרכיבי חומרה כבדים.

 

שואבים השראה מאינטל

 

ווילוסיטי, המפתחת שבבים ומערכות תקשורת, קיימת שנתיים בלבד, ושמרה מאז הקמתה על חשאיות ועל פרופיל תקשורתי נמוך. את עיקר השראתה שואבת החברה מאינטל: מייסדיה, טל תמיר, דני רטיג, חורחה משנה וגל בסון, הם כולם בכירים לשעבר באינטל חיפה, שהובילו את פיתוח שבב הסנטרינו הפופולרי (המבוסס WiFi). את משרדיה בארה"ב קבעה ווילוסיטי בסמוך למטה אינטל בפורטלנד שבאורגון, והמשקיע המרכזי שלה הוא חיים סדגר, שהגיע לשורות סקויה היישר מאינטל. עוד משקיעים הם קרן בנצ'מרק והקרן האמריקאית טאלווד (Tallwood), שזו השקעתה הראשונה בישראל. טאלווד מוכרת בעיקר בזכות השקעותיה בחברות תקשורת שנהפכו לענקיות בתחומן, כגון ברודקום ומארוול.

 

התמיכה החזקה בפיתוח של ווילוסיטי מאיימת על תקנים שמפתחות שחקניות ישראליות אחרות, ובראשן אמימון (Amimon) מהרצליה, שפיתחה את תקן WHDI להעברת וידיאו בין מכשירים, ומגובה על ידי היטאצ'י, מוטורולה, סמסונג, שארפ וסוני. היתרון הגדול של אמימון הוא שהמערכות שלה כבר נמכרות במכשירי סוני, שארפ והייסנס; לעומת זאת, מוצרים שיתבססו על הטכנולוגיה של ווילוסיטי לא יגיעו לשוק לפני 2012.

 

עוד יתרון שעומד לצד אמימון הוא שהתקן שלה מסוגל לשדר וידיאו באיכות גבוהה דרך קירות, בעוד התקן של וולוסיטי ישדר, ככל הנראה, רק בתוך חלל בן ארבעה קירות; מצד שני, התקן של ווילוסיטי מיועד להעביר את כל סוגי המדיה והנתונים.

 

גם הסטארט־אפ הישראלי וואלנס (Valens) מנסה לגייס את תמיכת יצרני האלקטרוניקה המובילים במוצר להעברת שידורי HD, אלא שהפתרון שלו תלוי בחיבור כבלי לכל מוצר, ובכך הוא נחות לעומת הפתרון האלחוטי של ווילוסיטי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x