חצי שנה לאחר שנרכשה: קסור מתפרקת
בעל השליטה בחברת התוכנה, ד"ר בעז תמיר, הסכים לבקשת עובדיה למנות לה מפרק ולמכור אותה לאחר שלא שולמו משכורות מרץ. תמיר: "אני מוכר את החברה מתוך ראייה מפוכחת ושיקול רציונלי. אין יזמות ללא סיכון"
בעז תמיר, בעל השליטה בחברת התוכנה קסור, יסכים לבקשת 25 מעובדי החברה למנות לה מפרק, כך נודע ל"כלכליסט". העובדים ביקשו לפרק את החברה לאחר שלא קיבלו את משכורת חודש מרץ. בעקבות זאת צפוי בית המשפט המחוזי בתל אביב לאשר את בקשת הפירוק לחברה - שרק לפני 6 חודשים נרכשה ונצפה לה עתיד ורוד.
קסור (Xor) מספקת מערכות שליטה ובקרה המפקחות על זרימת המידע בחברות תקשורת, קמעונות ובנקאות. לקוחותיה כיום מרוכזים בעיקר בישראל. ניסיונותיה לחדור לשוק הבינלאומי נכשל, עד שבחודש אוקטובר האחרון רכש ד"ר בעז תמיר, הנציג הישראלי של קרן מונטיפיורי האמריקאית, כ-85% ממניותיה מידי אבישי שרלין ואילן זריצקי, במטרה לייצבה ולהפכה לחברת שירותים.
תמיר: "לא ניתן להבריא את החברה"
במהלך ששת החודשים מאז שנרכשה ירדה מצבת כוח האדם של החברה מ-100 עובדים ל-50 כיום. 25 מתוכם הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי את בקשת הפירוק לחברה ולמנות לה נאמן. בבקשת הפירוק נטען כי החברה לא שילמה לעובדים את משכורת חודש מרץ וכי למרבית העובדים לא הועברו בזמן תשלומים לקרנות ההשתלמות ולקופות הגמל.
בשיחה עם "כלכליסט" אומר בעז תמיר כי חובות החברה לא מאפשרים לשלם את שכר העובדים, וכי בכוונתו למכור את מניותיו בה. "לצערי לא ניתן להבריא את החברה", אומר תמיר. "אנסה למכור את מניותי בתהליך שבו יימכרו כל נכסי החברה, ויישמרו העובדים".
"בסך הכל ניסיתי להציל את קסור כאשר רכשתי אותה לפני חצי שנה אבל ראיתי שזה לא הולך. אני מוכר את החברה מתוך ראייה מפוכחת ומתוך שיקול רציונלי. אין יזמות ללא סיכון, ואפשר להניח שהיה יכול להיות יותר גרוע. מה שחשוב הוא לקחת על עצמך אחריות ולא לזרוק את אותה על מישהו אחר. בניגוד לטייקונים הגדולים במשק - אני לא רץ לבקש כסף נוסף מהממשלה".
עוד אומר תמיר כי ימשיך ברכישת חברות קטנות הנמצאות במצוקה על מנת לנסות ולהבריאן.
לפי ההערכה, לאחר מכירת החברה עשויים להשאר בה בין 20 ל-25 עובדים, מתוך 50 העובדים בה כיום.