$
המדריך

מתיקיית המחשב אל מסך הטלוויזיה שבסלון

כך תיהנו מקובצי הווידיאו שבמחשב באיכות ובנוחות של קולנוע ביתי: שלוש דרכים (מהזולה ליקרה) לחבר את הטלוויזיה שבסלון למחשב, והתוכנה שתעזור לכם לתפעל את כל העניין באמצעות שלט רחוק

רן יניב הרטשטיין 20:3729.04.09

מגוון המוצרים שנועדו להעביר מדיה מהמחשב לטלוויזיה גדל בשנים האחרונות בקצב מסחרר. חלק מהם פשוטים ומעשיים, כמו נגני DVD עם חיבור USB או מסכי טלוויזיה עם קורא כרטיסי זיכרון. חלק מהפתרונות מופרכים לגמרי, כך או כך, מדובר ללא ספק בבעיה שמטרידה צרכנים רבים.

 

השוק כנראה עדיין לא מצא עבור הבעיה הזו פתרון יעיל וזול ומספיק, וגם אם כן, השוק המקומי עדיין לא אימץ אותו. אבל בכל מקרה, אנחנו לא צריכים לחכות שיפתרו את הבעיות שלנו. בבית מרושת, הגישה ההגיונית ביותר לצפות בסרטים, בסדרות ובתמונות ולהאזין למוזיקה בסלון היא באמצעות מכשיר קטן, שקט, חסכוני וזול ככל האפשר שיאסוף את כל התכנים מהמחשבים המחוברים ברשת ויציג אותם על מסך הטלוויזיה בממשק נוח שיתופעל באמצעות השלט. במילים אחרות - הפתרון הטוב ביותר הוא מחשב קולנוע ביתי.

 

כדי לחבר את מחשב המדיה סנטר למחשבים האחרים בבית, צריכה להיות לכם רשת ביתית עם נתב שיש לו חיבור פנוי. אנו ממליצים לחבר את המחשבים בחיבור חוטי, עם כבל רשת, ולא בחיבור אלחוטי. לצפייה בסרטים ובסדרות טלוויזיה נדרש קצב העברת נתונים שחיבור אלחוטי ממוצע פשוט לא יכול לספק. כדי לשמור על קצב העברת נתונים מתאים, גם מחשב המדיה סנטר וגם המחשב שעליו שמורים קובצי המדיה צריכים להיות מסוגלים להעביר נתונים באותו הקצב - מה שבדרך כלל אומר ששניהם צריכים להיות מחוברים בחיבור חוטי.

  

אם הציוד האלחוטי שלכם תומך בתקן 800.11‎n (שבדרך כלל נקרא פשוט "n" בקיצור), ייתכן שתוכלו להגיע לקצב העברת הנתונים הנחוץ. שימו לב שציוד שפועל לפי תקן זה עדיין יהיה יקר מאוד ביחס לציוד שפועל לפי התקנים הוותיקים (והאיטיים) יותר. כדי לפעול בקצב המרבי שמאפשר התקן, כל הציוד חייב להיות תואם - הנתב וכרטיסי הרשת בשני המחשבים. 

 

במדריך זה ריכזנו כמה משאבים שימושיים שיעזרו לכם לבנות מחשב קולנוע ביתי משלכם ולהתקין עליו את התוכנות הנחוצות. 

 

קל: למחזר מחשב ישן

 

אם יש לכם מחשב ישן מהשנים האחרונות מסתובב בבית, הוא יכול להיות מועמד מושלם להסבה למחשב קולנוע ביתי. כמעט כל מחשב מחמש השנים האחרונות יהיה חזק מספיק בשביל לנגן וידיאו באיכות DVD, ורובם יסתדרו היטב גם עם וידיאו בהפרדה גבוהה (HD).

  

לחיבור המחשב לטלוויזיה רגילה, יש צורך ביציאת וידיאו מתאימה, בלוח האם או בכרטיס המסך. בדרך כלל זה יהיה חיבור מתכתי עגול בצבע צהוב (הנקרא Composite), או חיבור עגול עם כניסות לכמה פינים, שנראה כמו חיבור ישן של עכבר או מקלדת (הנקרא S-Video). חיבור S-Video יהיה איכותי יותר מחיבור Composite, ומומלץ להשתמש בו אם המחשב והטלוויזיה תומכים בכך. תוכלו לקנות כבל S-Video פשוט בכל חנות אלקטרוניקה תמורת 10 עד 20 שקלים.  

 

חיבור S-Video חיבור S-Video

 

אם אתם מחברים את המחשב למסך דק או למקרן, סביר להניח שיש להם חיבור רגיל של מסך מחשב - חיבור כחול (הנקרא VGA) או חיבור לבן (הנקרא DVI). אם המחשב שלכם תומך רק באחד מהחיבורים האלה והמסך או המקרן רק בסוג השני, תוכלו לקנות מתאם פשוט בחנות מחשבים תמורת כמה עשרות שקלים.

  

לחיבור המחשב ברשת אלחוטית, תצטרכו בדרך כלל להוסיף כרטיס רשת אלחוטי מהיר. כרטיס רשת שתומך בתקן 802.11n יעלה כ-200 שקל.

  

הדבר האחרון שצריך לדאוג לו הוא שלט רחוק - כדי שתוכלו לתפעל את המחשב מהכורסה בנוחות, בלי להתעסק עם עכבר ומקלדת גדולים ומסורבלים. ערכה הכוללת מקלט אינפרא-אדום ושלט רחוק תעלה בין 100 ל-200 שקל.

  

עם זאת, הביאו בחשבון שמחשב שולחני ישן עונה רק על דרישה אחת מתוך ארבע הדרישות שהצבנו למחשב הקולנוע הביתי שלנו. הוא אמנם זול - אפילו חינמי, כשמדובר במחשב שכבר היה בבית ממילא - אבל הוא לא יהיה קטן וסביר גם להניח שלא יהיה שקט או חסכוני. כשתשבו לצפות בסרט, רעשי המאוורר של המחשב עשויים לפגוע מאוד בחוויה. כמו כן, צריכת החשמל הגבוהה של מחשב ממוצע תחייב אתכם לבחור מתוך שתי פשרות - להפעיל אותו באופן קבוע ולשלם על כך בחשבון החודשי, או להפעיל אותו רק בעת הצורך ואז להמתין רגעים ארוכים עד לסיום האתחול.

  

מתקדם: לבנות מחשב קולנוע ביתי עם מעבד Atom

  

אם אין בנמצא מחשב ישן מתאים, או אם הממדים, הרעש, וצריכת החשמל הגבוהה של מחשבים שולחניים רגילים נוגדת בעיניכם את כל הרעיון של מחשב קולנוע ביתי, תוכלו לבנות בעצמכם מחשב ייעודי. האפשרויות כמובן בלתי מוגבלות ותוכלו להשתמש בממגוון עצום של רכיבים מתאימים בטווח מחירים רחב, אבל יש לנו כמה המלצות שיקלו עליכם את הבחירה.

 

בלבו של מחשב הקולנוע הביתי המומלץ שלנו נמצא מעבד Atom של אינטל - אותו המעבד שנמצא כמעט בכל נטבוק. מעבדים אלו עולים רק כמה עשרות דולרים, צריכת החשמל שלהם אפסית, והם כמעט ולא מתחממים, ולכן לא מחייבים שימוש במאווררים מרעישים. Intel וחברות אחרות מייצרות לוחות אם קטנים, חסכוניים וזולים שכוללים מעבדי Atom מובנים. מעטים מהם מגיעים לישראל, אבל הצלחנו למצוא בקלות יחסית את ה-D945GCLF2 של אינטל, לוח אם שכולל מעבד Atom עם שתי ליבות, ועולה בערך 450 שקל - פחות מרוב המעבדים הרגילים של אינטל, ופחות גם מרוב לוחות האם.

 

מעבד Atom של אינטל מעבד Atom של אינטל

 

מעבד במהירות 1.6GHz אולי לא נשמע מרשים במיוחד, אבל הוא חזק מספיק בשביל להפעיל מחשב קולנוע ביתי בקלות. לפי מבדקי ביצועים שערך האתר Mini-ITX, המתמחה במחשוב זעיר, הוא הצליח לנגן וידיאו באיכות הגבוהה ביותר (1080p) ללא קושי. עם זאת, תצטרכו להתאמץ במיוחד כדי להפיק ממנו את המיטב. מארזים המתאימים למידותיו הקטנות וספקי כוח המתאימים לצריכת החשמל הנמוכה שלו אינם נפוצים בארץ. חפשו בחנויות מתמחות כמו פלונטר או Xionite.

  

לוח האם כולל כרטיס מסך מובנה עם יציאת S-Video לחיבור לטלוויזיה. כדי להשלים את המפרט, תצטרכו להוסיף זיכרון (בסביבות 120 שקל לזיכרון בנפח 2GB), כונן קשיח (בסביבות 300 שקל לכונן בנפח 500GB), ומארז וספק כוח. במידת הצורך, ייתכן שתרצו להתקין גם כרטיס רשת אלחוטי - לוחות אם מסוג זה בדרך כלל תומכים רק בכרטיס הרחבה אחד, אבל תוכלו לקנות כרטיס רשת אלחוטי גם עם חיבור USB.

  

כאמור, מכיוון שצריכת החשמל הכוללת של מחשב המבוסס על מעבד Atom נמוכה משמעותית מזו של מחשב שולחני רגיל, תוכלו לקנות גם ספק כוח קטן וחסכוני יותר - כזה שלא מצריך שימוש במאוורר מרעיש - אם כי גם ספק כוח רגיל יתאים, ויעלה בין 200 ל-300 שקל. בחירת המארז היא במידה רבה עניין של טעם. תוכלו למצוא מארזים קטנים ואסתטיים המתאימים למחשבי קולנוע ביתי במחירים הנעים בין כמה מאות שקלים לאלף שקל ומעלה. להשלמת החבילה, הוסיפו שלט רחוק ומקלט, עוד כ-100 עד 200 שקל.

  

יקר: לקנות מחשב מיני

  

אם אתם לא מעוניינים להרכיב את המחשב בעצמכם ואתם מוכנים להשקיע קצת יותר, תוכלו לקנות מחשב מיני - כזה שנבנה מראש כדי שהיה קטן, שקט וחסכוני.

  

ה-EeeBox של Asus הוא מחשב Atom מורכב מראש, והוא יהיה דומה מאוד למחשב הקולנוע הביתי המומלץ מהסעיף הקודם - אם כי הוא לא כולל יציאת וידאו רגילה (Composite או S-Video) אלא רק חיבור DVI, ולכן יהיה מתאים לחיבור רק למקרן או למסך טלוויזיה דק. הוא יהיה יקר יותר ממחשב בהרכבה עצמית, אבל הוא מגיע במארז הדוק וקומפקטי במיוחד עם ספק כוח קטן ושקט, שתתקשו למצוא כרכיבים נפרדים.  

  

MacMini MacMini

 

ה-MacMini של Apple הוא מחשב חזק יותר מה-EeeBox או ממחשבים אחרים המבוססים על מעבד Atom, אבל גם יקר בהרבה - הדגם הזול ביותר עולה כ-3,500 שקל. כמו כל המחשבים של אפל, יתרונו העיקרי הוא מערכת ההפעלה שלו, אבל יתרון זה לא רלבנטי כשמדובר במחשב קולנוע ביתי. הוא אמנם מגיע עם שלט רחוק, אבל כדי לחבר אותו לטלוויזיה רגילה תצטרכו לקנות מתאם יקר. עם זאת, זהו בין המחשבים הקטנים הנאים ביותר שתוכלו למצוא, עובדה שאין לזלזל בה כשהוא נמצא על המזנון בסלון ולא מוחבא מתחת לשולחן בחדר העבודה.

  

הדבק שבין המחשב לטלוויזיה: תוכנת XBMC

   

לא משנה באיזו גישה תבחרו, בסופו של דבר יהיה לכם בסלון מחשב עם שלט רחוק, שמחובר לטלוויזיה מצד אחד ולרשת הביתית מהצד שני. זה כל מה שצריך כדי ליהנות מחוויית מדיה סנטר מלאה, חוץ מרכיב אחד קטן - המדיה סנטר. 

 

אפשר להשתמש במחשב מדיה סנטר כמו מחשב רגיל, ולתפעל את הממשק עם עכבר ומקלדת אלחוטיים. אבל זה יהפוך את חווית הצפייה לדומה מדי לחוויית העבודה, וייצור מכנה משותף גדול מדי בין שעות הפנאי שלכם לשעות שלכם במשרד. כדי להפיק מהמחשב הסלוני שלכם את המיטב, התקינו עליו תוכנת מדיה סנטר. 

 

תוכנות מדיה סנטר מאפשרות להשתמש במחשב באמצעות "ממשק 3 מטר", שנקרא כך, מן הסתם, משום שהוא מותאם במיוחד לשימוש במרחק של שלושה מטרים מהתצוגה. במקום אותיות הנמלים והכפתורים הזערוריים של שולחן עבודה גרפי רגיל, תוכנות מדיה סנטר מציגות מסך פשוט ומינימליסטי, עם כפתורים גדולים, ברורים, ומעטים, ומתוכננות כך שאפשר יהיה לבצע את כל הפעולות עם ארבעה מקשי חצים ושני מקשי פעולה (אישור וביטול, או קדימה ואחורה) - כלומר, לתפעול ביד אחת באמצעות שלט רחוק.

  

נוסף לכך, תוכנות מדיה סנטר מקלות על חייו של בטטת הכורסה במגוון דרכים אחרות. התכנים מחולקים לקטגוריות נוחות כמו וידיאו, אודיו ותמונות, וקבצים מכל התיקיות והמחשבים השונים מופיעים במקום אחד, בתצוגה ויזואלית מזמינה של עטיפות התקליטורים במקום ברשימה שמית של קבצים וסיומות. רובן אף מציעות גישה מהירה לעדכונים בנושאים שונים, כמו חדשות או מזג אוויר (אם כי מי בכלל ירצה לצאת מהבית?). 

 

תוכנת המדיה סנטר המועדפת שלנו היא XBMC, ששוחררה לפני כמה ימים בגרסה חדשה. XBMC היא תוכנה חופשית שאפשר להוריד בחינם, ושפועלת בכל מערכות ההפעלה הפופולריות. היא התחילה את ימיה כתוכנה מחתרתית לקונסולת ה-XBox המקורית (ומכאן מקור ראשי התיבות שכבר איבדו את משמעותן - XBox Media Center), והפכה לאחת מתוכנות המדיה הסנטר הוותיקות והפופולריות ביותר. בסקר שנערך לפני כמה חודשים באתר Lifehacker, בחרו גולשי האתר את XBMC כתוכנת המדיה סנטר הטובה ביותר.

 

XBMC תחת XP עם הסקין Aeon XBMC תחת XP עם הסקין Aeon צילום מסך

 

כש-XBMC עוד היתה תוכנה לקונסולת ה-XBox, היא התפתחה בתוך קהילה שנרדפה על ידי מיקרוסופט, ושחלק מפעילותה נחשב לעבירה פדרלית בארה"ב. עד לא מזמן, המקום היחיד שהיה אפשר להשיג בו גרסאות עדכניות של XBMC היה רשתות ה-P2P. לכן, אין זה מפתיע ש-XBMC תוכננה מראש כדי לענות לצרכיהם של משתפי קבצים.

  

כנגן מדיה, XBMC מציעה תמיכה כמעט בכל פורמט אפשרי של וידיאו ואודיו. אפילו אם תנסו, תתקשו למצוא קובץ וידיאו או אודיו ש-XBMC לא תדע לנגן. כמו כן, XBMC יודעת להוריד מידע על הסרטים, הסדרות והמוזיקה שלכם ממאגרי נתונים מקוונים לפי שמות הקבצים שלהם, וכך להציג את עטיפות התקליטורים ועוד מידע נוסף רב באופן אוטומטי.

  

בכך, XBMC שונה מתוכנת מדיה סנטר פופולרית אחרת שאולי כבר מותקנת במחשב שלכם - Media Center של מיקרוסופט, שמגיעה עם מהדורות Home Premium ו-Ultimate של ויסטה. Media Center מבוססת על Windows Media Player, ולכן היא מציעה תמיכה בהרבה מאוד סוגים של DRM ושיטות אחרות למניעת שימוש בתוכן, ומעט מאוד תמיכה בפורמטים מקובלים של הפצת וידיאו ברשתות שיתוף קבצים. מלבד זאת, Media Center לא מאפשרת לעדכן נתוני סרטים וסדרות באופן אוטומטי.

  

אם ויסטה כבר מותקנת על המחשב שתחברו לטלוויזיה, נסו להתחיל עם Media Center של ויסטה רק בשביל לבדוק אם היא מתאימה לכם. אחרת, לכו ישר על XBMC, שלא תצטרכו לשנות או להוסיף לה דבר כדי שתפעל כהלכה. 

 

אחרי ההתקנה, הפעילו את XBMC כדי להתחיל להוסיף מקורות מדיה לכל קטגוריה - וידיאו, אודיו ותמונות. בתוך כל קטגוריה, לחצו על הכפתור Add Source, ולאחר מכן על Browse כדי לאתר את התיקייה הרצויה. תוכלו להוסיף כמה תיקיות שונות לכל קטגוריה, ותוכלו להתחבר למחשבים ברשת כדי להציג מקורות מכמה מחשבים שונים. לחצו על הכפתור Set Content כדי להגדיר את סוג התוכן בתיקייה שאתם מוסיפים, ואת האתר שממנו XBMC תוריד נתונים. לדוגמה, עבור סרטים, בחרו את האתר IMDB

 

אחרי סריקת המידע, תוכלו להציג עבור כל סרט (או אלבום או סדרה) את המידע שנאסף לגביהם על ידי לחיצה על כפתור העכבר הימני או על הכפתור C במקלדת (הכפתור המקביל בשלט הרחוק משתנה בין שלט לשלט), ולבחור את האפשרות Information. כדי לעיין בספרייה לפי מאפיינים שונים, לחצו על הכפתור Library Mode. לדוגמה, עבור ספריית הסרטים, תוכלו להציג אותם לפי שנת שחרור, ז'אנרים, שחקנים, במאים, או סטודיו - וכל זאת לפי המידע ש-XBMC הורידה בעצמה מ-IMDB. 

 

להתחברות לתיקיות ברשת דרך חלונות, פתחו את My Computer, ולחצו על View workgroup computers בצד שמאל. אתרו את המחשב הרצוי, והיכנסו עליו. מצאו את התיקייה שבה מאוחסנים הקבצים שרציתם להעביר למחשב המדיה סנטר, לחצו עליה עם כפתור העכבר הימני, וחפשו את האפשרות Map Network Drive. בשיטה זו, תוכלו לשמור באופן קבוע תיקייה משותפת ממחשב אחד ככונן קשיח וירטואלי נפרד במחשב שני. בחרו את האות הרצויה ולחצו על Finish

 

לאחר מכן, בתוך XBMC, בעת חיפוש התיקיות הרצויות עבור כל קטגוריה של תוכן, תוכלו להגיע אל התיקייה המשותפת בקלות - רק לחצו על האות שבחרתם עבור הכונן הווירטואלי. 

 

מלבד זאת, היא מציעה תמיכה מתקדמת במיוחד בסקינים, שמאפשרים לשנות באופן קיצוני את מראה הממשק, ותומכת בתוספים שמאפשרים להציג תכנים ממקורות מקוונים כמו יוטיוב או פליקר. עיינו בוויקי של XBMC למידע נוסף על פיתוח תוספים וסקינים והורדת תוספים וסקינים של משתמשים אחרים. 

 

קיצוני: להמיר קונסולת XBox ישנה לשימוש כמחשב קולנוע ביתי

 

מי שלא מפחדים ללכלך קצת את הידיים לא צריכים לבזבז כסף על רכיבים חדשים או מחשבים יקרים וגם לא חייבים להסתפק במחשב מאובק ומרעיש. קונסולת ה-XBox המקורית (לא ה-XBox 360 שיצאה ב-2005) היתה במשך שנים מחשב קולנוע הביתי הטוב ביותר שאפשר להשיג, והיא עדיין יכולה להיות פתרון זול ויעיל במיוחד להעברת המדיה מכל המחשבים בבית לסלון.

 

כשמיקרוסופט פיתחה את קונסולת ה-XBox הראשונה, היא לא התרחקה בהרבה מעולם המונחים המוכר שלה. למרות שמדובר בקונסולת משחק, ה-XBox כוללת מעבד Pentium III של אינטל, מאיץ גרפי של nVidia, כונן קשיח, כונן DVD ואפילו חיבורי רשת ו-USB. השם אולי מבלבל, אבל ה-XBox היא מחשב PC לכל דבר. כמו רוב הקונסולות, מיקרוסופט מכרה אותה במחירי הפסד מתוך כוונה להרוויח ממכירת משחקים, ולכן שילבה בה מערכת DRM כדי לוודא שאיש לא יקנה את ה-XBox כמחשב לשימוש כללי. תוך זמן קצר, מפתחים הצליחו לעקוף את מערכת ההגנה של ה-XBox, וכך זכו בגישה מלאה לכל יכולותיה. 

 

עבור רבים, משמעותה של עובדה זו הסתכמה בכך שמעתה אפשר היה להפעיל על ה-XBox משחקים מתקליטורים צרובים בלי לשלם עליהם את המחיר המלא. אבל סצינה קטנה אך פעילה של מפתחים התעניינה בקופסה הקטנה, הזולה, ורבת העוצמה, והחלה לפתח עבורה תוכנות. כפי שניתן היה להבין קודם, הפרויקט המרשים ביותר שיצא מהסצינה הזו הוא XBMC, שהפכה את ה-XBox למחשב קולנוע ביתי לכל דבר. 

 

ימי הזוהר של ה-XBox כמחשב קולנוע ביתי כבר עברו לפני שנים, אבל גם היום תתקשו למצוא מחשב זול, שקט, וחסכוני יותר מה-XBox שיריץ את XBMC בכזו יעילות. החומרה של ה-XBox אמנם חלשה מכדי לנגן וידיאו בהפרדה גבוהה, אבל לכל מטרה אחרת היא אידיאלית. 

 

עם זאת, ההתקנה של XBMC על ה-XBox מצריכה הפשלת שרוולים. לא מדובר בהכנסת תקליטור לכונן וכמה לחיצות על Next. ראשית כל, יש למצוא קונסולת XBox. לא סביר להניח שתוכלו לקנות קונסולה חדשה, אבל אפשר למצוא XBox מיד שנייה בכמה מאות שקלים (או כמה עשרות דולרים ב-eBay). לאחר מכן, יש לעקוף את ההגנה המובנית של ה-XBox מפני הפעלה של תוכנות לא מורשות, על ידי חיבור "מודצ'יפ" (או ModChip) ללוח האם שלה. תוכלו להתקין מודצ'יפ ברוב חנויות המשחקים תמורת כמה מאות שקלים, ואם תקנו בארץ קונסולת XBox מיד שנייה, כמעט בטוח שכבר הותקן בה צ'יפ כזה. 

 

אבל אנחנו ממליצים, כאמור, ללכלך את הידיים ככל האפשר בקרביים של ה-XBox. הזמינו את הצ'יפ ברשת (לא יותר מכמה עשרות דולרים), והתקינו אותו בעצמכם. תצטרכו לפרק את ה-XBox, לפלס את דרכם מעבד לרכיבים פנימיים כמו הכונן הקשיח וכונן התקליטורים, ולהלחים את הצ'יפ לנקודות שונות בלוח האם של ה-XBox. כמובן שתוכלו לבקש מחבר חובב אלקטרוניקה או טכנאי מחשבים מיומן לעשות את זה בשבילכם. שוב, לא לבעלי הלב החלש (או האצבעות הרועדות).

  

קונסולת ה-XBox הראשונה (לא 360) קונסולת ה-XBox הראשונה (לא 360)

 

לבסוף, אתרו בתוכנת שיתוף הקבצים המועדפת עליכם את התוכנות שיש להתקין על ה-XBox ועל הצ'יפ עצמו, ולבסוף הורידו והתקינו את XBMC - גם אותה תצטרכו למצוא ברשתות שימוש קבצים. החיפוש "XBox Modchip" בגוגל יעלה את כל המידע הנחוץ, ואת כל מה שחסר תוכלו להשלים באתר XBox Scene.

 

אחרי כל החיפושים, ההלחמות וההורדות, תזכו לא רק לסיפוק אישי, אלא גם למחשב קולנוע ביתי מעולה במחיר אפסי. להנאה מרבית, השלימו את החוויה עם שלט רחוק. אפשר להפעיל את XBMC עם הבקר הרגיל של ה-XBox, אבל זה הרבה יותר כיף עם שלט אמיתי.

 

בונוס: AppleTV

 אם ה-XBox היתה מחשב המדיה סנטר המועדף על גיקים יודעי דבר בתחילת העשור, בשנים האחרונות החליפה את מקומה ה-AppleTV. למרות שהיא נועדה מלכתחילה לשימוש כמעין מחשב קולנוע ביתי זול, אפל שילבה בה כל כך הרבה מגבלות וחסימות, עד שבגרסתה הרשמית מדובר כמוצר כמעט חסר תועלת. אבל בניגוד ל-XBox, תהליך העקיפה של המגבלות האלה פשוט יותר, והתמורה גדולה יותר - ה-AppleTV כוללת רכיבים חזקים יותר, ותומכת בנגינת תכנים בהפרדה גבוהה.

 

אבל בדיוק כמו ה-XBox בזמנה, ה-AppleTV היא למעשה מחשב קטן וחזק למדי, עם מעבד של אינטל, כונן קשיח, חיבור רשת אלחוטי מהיר, ויציאת HDMI לחיבור למסכים דקים בהפרדה גבוהה. בארץ תדרשו לשלם עליה פי שניים ממחירה בארה"ב, אבל אם תצליחו להשיג AppleTV במחיר שפוי יותר (230 דולר באתר של אפל), תוכלו לעקוף את המגבלות של אפל ולהתקין עליה את XBMC (ותוכנות רבות אחרות) בקלות כמעט פלילית לעומת תהליך ההתקנה על ה-XBox - בלי להלחים אפילו חיבור אחד!

 

מידע נוסף על AppleTV תוכלו למצוא באתר AppleTV Hacks.   

 

AppleTV AppleTV

 

מידע נוסף

 

סטרימרים (מזרימי מדיה) - חלופה פשוטה למחשב קולנוע ביתי

 

XBMC Skin Manager - תוכנה להתקנת סקינים ל-XBMC

 

שלטים למחשב בזאפ

בטל שלח
    לכל התגובות
    x