טכנולוגי על הבוקר: התסכול של מנכ"לית יאהו
קרול בארץ מנסה להגדיל את כוח ההנדסה של יאהו - אך ממשיכה לראות ירידות ברווחים, הפנטגון מקים פיקוד להגנת הרשת, נמסר שחלונות 7 דווקא מתפקד היטב, ואתרי הפיראטים טובעים בזה אחר זה
יאהו היא ממלכה קשה
קרול בארץ, אשת הברזל של יאהו, ידועה בלשונה החדה ולעיתים הגסה, צורת התבטאות שנחשבת בעולם העסקים האמריקאי חריגה מאוד (בפומביות שלה, על כל פנים). אתמול (ג') זה קרה לה שוב: בעת פרסום הדו"ח הרבעוני של יאהו, היא התייחסה לעובדה המצערת שיאהו העסיקה מנהל מוצר אחד על כל שלושה מהנדסים, ואמרה ש"היו לנו הרבה אנשים שמתרוצצים בשטח, אבל אף אחד לא עשה שום דבר מז*&ן".
בארץ נוקטת בגישה איטית: היא רוצה להגביר את כוח ההנדסה של יאהו לפני שתפרוץ קדימה. אבל אפשר להבין את התסכול: הרבעון הראשון שלה נגמר בעוד ירידה ברווח, בעוד ירידה בהכנסות, בעוד ירידה במכירת הפרסומות. התוצאה הכמעט בלתי נמנעת היא עוד גל פיטורים: 700 עובדי יאהו, כ-5% מכוח האדם של החברה – שכבר עברה כמה סיבובי קיצוצים – ילכו הביתה בקרוב. יש לנחש שחלק ניכר מהמובטלים החדשים יציינו בקורות החיים שלהם שהם היו "מנהלי מוצר" ביאהו. עם זאת, בארץ הבטיחה לגייס עוד מהנדסים.
יצוין, עם זאת, לסיכום הרבעון הראשון של בארץ, שהיא הצליחה להוריד את יאהו מהכותרות. מי שזוכר את אופרת הסבון של 2008, שכמעט ולא היה בה בוקר בלי כותרת אומללה למדי, ייאלץ להודות שזה הישג. ולשם שינוי, נראה שיש מישהו שלא רק מנהל את יאהו, אלא גם יש לו מושג מה הוא עושה. האם זה עובד? נתראה ברבעון הבא.
הפנטגון מקים פיקוד-סייבר
חיל האוויר ניסה, והופל; גם הצי ניסה, והוטבע; אבל עכשיו נמאס לפנטגון סופית, אחרי שהאקרים (סינים?) שמו יד על תוכניות של מטוס הקרב העתידי F-35 (בסיוע, אהמ, מה שתואר כ"פשלה של אומה בעלת ברית"), והוא מקים פיקוד סייבר.
שר ההגנה, רוברט גייטס, אמר שהסכנה של התקפת רשת היא "איום בלתי פוסק", ושלפנטגון די נמאס ממנו. עלות ה-F-35, יצוין, מגיעה לסכום בלתי נתפס של כ-300 מיליארד דולר. ממשל אובמה כבר הודיע שהוא מתייחס במלוא הרצינות להגנות-הסייבר של ארה"ב, והגדיר התקפות כאלה כשוות ערך, בנזק האפשרי שלהן, להתקפה בנשק להשמדה המונית.
הבעיה היא שיש בארה"ב בערך 3,276 סוכנויות שמתעסקות בנושא. רשמית, האחריות מוטלת על הזומבי הגדול, הסוכנות להגנת המולדת, אבל היא יעילה בערך כמו סוסיתא חצי אכולה על ידי גמל. ה-NSA לעומתה מחזיקה בפועל ברוב היכולות בנושא, אבל ההיסטוריה של הסוכנות הלא סימפטית הזו – המרגלת הכי גדולה בעולם, שלאחרונה נחשף שהיא גם ריגלה אחרי אזרחים אמריקאים - מרתיעה אנשים מלתת לה עוד סמכויות. אולי הפתרון הפשוט יותר הוא לפרק כמה מהסוכנויות הללו, רצוי לפני שבוטנט-המוות האוקראיני יכה? אה, כן...
בוטנט המוות האוקראיני מרים ראשו
חברת האבטחה פינג'אן זיהתה בוטנט-ענק – היינו, "תוכרע" ששולטת מרחוק במחשבים זרים וגורמת להם לשלוח עותקים של עצמה ולעשות דברים שליליים אחרים – ששולט ב-1.9 מיליון מחשבים. המפלצת, שסימנים שלה קיימים מאז פברואר, שורצת באוקראינה – שסיסמתה הבלתי רשמית היא, "כל מה שרוסיה יכולה לעשות, אנחנו יכולים לעשות גרוע יותר" – והיא נשלטת על ידי כנופיה מקומית בת שישה חברים.
הכנופיה פגעה במחשבים ב-77 מדינות – הישג לא רע, תיאלצו להודות – אבל כמחציתם יושבים בארה"ב. כ-80% מהמחשבים הנגועים משתמשים בדפדפן אינטרנט אקספלורר של מיקרוסופט, אבל כ-15% מהם משתמשים בפיירפוקס. בין השאר, הודבקו מחשבים של שש סוכנויות ממשלה בריטיות.
הכנופיה האוקראינית מגלגלת, להערכת ה-CTO של פינג'אן, יובל בן יצחק, כ-190,000 דולרים ביום, מהשכרת הבוטנט שלה לכל מיני טיפוסים לא חיוביים. בן יצחק אמר עוד כי העלייה במספר המחשבים שבהם שולטים בוטנטים מדאיגה: לפני שנה היה מדובר לכל היותר בכמה מאות אלפי מחשבים, היום במיליונים. אמאל'ה.
חלונות 7 דווקא מתפקד
דיווחנו כאן שלשום (ב') על החששות מפני חלונות 7 סטארטר, שיאפשר למשתמש לעשות שימוש בו זמני רק בשלוש אפליקציות, וכדי לעשות יותר ידרוש שדרוג.
הבלוגר אד בוט, שבוחן כרגע את סטארטר, מרגיע את החוששים: המשמעות איננה שהמשתמש יכול לפתוח רק שלושה חלונות בו זמנית, הוא אומר. הוא מציין שברגע הכתיבה, יש לו 16 חלונות פתוחים, ובחלק מהם יש כמה טאבים פתוחים.
איך? אמנם, אפשר להריץ רק שלוש אפליקציות, אבל האקספלורר, כלים בסיסיים של חלונות, וחלונות של לוח הבקרה לא נחשבים בספירה. גם לא תוכנות אנטי-וירוס. ואפשר להריץ כמה חלונות של אותו היישום במקביל, בלי בעיה. בקצרה, אומר בוט, מדובר במערכת ההפעלה שהיא הרבה יותר מסבירה לנטבוקים.
למעשה, דון רייזינגר, שכותב עבור סינט, כל כך התרשם מחלונות 7, שהוא העריך שהיא עשויה לשנות לחלוטין את תדמיתו של ה-PC, ולאפשר מלחמה באפל לא רק בגזרת המחיר, אלא גם בגזרת השימושיות והאסתטיקה. ימים יגידו.
ערימת קרשים צפים במים
זה מה שהשאיר אחריו משפט פיראט-ביי. שלושת ההיפים והניאו נאצי כבר ערערו, ושומרים על השחצנות הקבועה שלהם, אבל אחרים מחייכים פחות. ראשית, החברות שניצחו את הפיראטים הגישו בקשה לצו סגירה כנגד האתר, ועם הניצחון בבית המשפט קשה לראות איך הן לא תקבלנה אותו. שנית, ספקיות רשת בבריטניה התחילו לחסום גישה לפיראט-ביי – לא בגלל הפרת זכויות יוצרים בפני עצמה, אלא משום שהוא מאפשר גישה לפורנוגרפיה קשה.
אתרי גניבת תוכן אחרים, שאין להם גיבוי של מאהב ניאו נאצי עשיר ושלא הצליחו להרוויח מפרסומות כמו הפיראטים השבדים, הסתכלו על התוצאות של יום שישי והגיעו למסקנה שאולי בעצם לא כדאי. שורה של אתרים כאלה כבר סגרו את עצמם, והשמועות אומרות שעוד כתריסר יעשו זאת בימים הקרובים. חלק ניכר מהאתרים שנסגרו הופעלו על ידי שבדים; עד המשפט, שבדיה נחשבה ל"נמל בטוח" לפיראטים. לא עוד.
קצרצרים
גוגל השיקה פיצ'ר נוסף אמש: מעתה, ניתן יהיה בעת חיפוש אחרי אדם מסוים, למצוא את פרופיל הגוגל שלו – בהנחה שיש כזה, ובהנחה שהמשתמש הסכים לכך – בתחתית דף החיפושים. קוראים לכם דוד כהן ואתם חושבים שרצוי שכולם ידעו שאתם שונים מכל הדוד כהנים האחרים? זו הדרך.
טוויטר הודיע שמעתה, אי אפשר יהיה לצרף יותר מ-1,000 אנשים חדשים ביום לרשימת האנשים שאתה עוקב אחריהם. הם רמזו בעדינות שלא נראה שמישהו באמת מסוגל לקרוא מספרים כאלו, ושמדובר בכל מיני שטיקים של גופים מסחריים. ההחלטה הגיעה כשבוע לאחר שאשטון קוצ'ר הצליח לארגן לעצמו מיליון עוקבים.
הבוס המרושע שלכם לא מאפשר לכם לקרוא טוויטר בעבודה, למרות שידוע שהסחות דעת מעלות את פריון העובדים? הסירו דאגה מלבכם! אפליקציה חדשה מאפשרת לכם להסוות את טוויטר כגיליון נתונים כשר למהדרין.
ידיעת טוויטר אחרונה להבוקר: ראש עיריית סאן פרנסיסקו, גאווין ניוזום, השתמש במיקרובלוג הנ"ל כדי להודיע על כניסתו למירוץ לתפקיד מושל מדינת קליפורניה. פעם הם היו הולכים לתוכניות אירוח, או משהו דומה. מצד שני, היי, זו קליפורניה. עמק הסיליקון נמצא שם. צריך להראות לבוחרים – ולתורמים – שאתה מעודכן.
· "טכנולוגי על הבוקר" בכל בוקר בתיבת המייל שלכם. להרשמה לניוזלטר לחצו כאן (ובחרו בתיבה הרביעית)
· לטורים הקודמים של "טכנולוגי על הבוקר" - dailytech.calcalist.co.il.