$
הייטק והון סיכון

קלטורה הישראלית תנהל את מערכת הווידיאו של ויקיפדיה

האנציקלופדיה המקוונת תחל בקרוב להעלות תוכני וידיאו ותשתמש בקוד הפתוח שפיתח הסטארט־אפ קלטורה. התמורה: בעלות על תוכני הווידיאו בשווי מיליוני דולרים בשנה ושיווק מסיבי באחד האתרים הנצפים בעולם

אסף גלעד 07:1812.04.09

חברת הסטארט־אפ הקטנה מרמת גן קלטורה נבחרה על ידי האנציקלופדיה המקוונת ויקיפדיה לנהל את מערכת הווידיאו שלה. ויקיפדיה שבבעלות קרן ויקימדיה דורגה בפברואר על ידי חברת המחקר קומסקור כאתר השמיני הפופולרי ביותר בארה"ב, עם כ־60 מיליון מבקרים בשנה. כן דורגה על ידי אתרים שונים

כאתר החמישי הנצפה ביותר בעולם.

 

קלטורה מפתחת מערכת לניהול ויצירת תוכני וידיאו בקוד פתוח עבור אתרי אינטרנט. השימוש בקוד הפתוח מאפשר לקלטורה להציע ללקוחותיה - אתרי אינטרנט המעוניינים במערכות ניהול וידיאו - מערכת זולה יותר ממערכות של קוד סגור ויכולת שיתופיות רבה יותר במגוון ערוצים.

 

ויקיפדיה עדיין לא כוללת סרטוני וידיאו בערכיה, אך בקלטורה מגלים כי הסרטים יחלו לעלות בחודשים הקרובים בויקיפדיה בספרדית, לאחר מכן בגרמנית, ולקראת סוף השנה באנגלית. המערכת תאפשר לגולשים להעלות תוכני וידיאו עצמאיים לכל ערך שבו יחפצו.

 

לפי חברת המחקר גרטנר, כמות תוכני הווידיאו המועלים לרשת עולה בשיעור של 600% בשנה. ההכנסות העולמיות מפרסום במגזר זה צפויות להגיע ל־75 מיליון דולר ב־2008, ועד 2012 צפויות לעבור את ה־1.5 מיליארד דולר.

 

בקלטורה מדגישים כי העסקה אינה כוללת העברת כספים. בתמורה לניהול מערכת הווידיאו של ויקיפדיה תקבל קלטורה תמורה בשני אופנים: קודם כל, קלטורה תקבל בעלות על כל תוכני הווידיאו שיועלו לויקיפדיה, ותוכל לעשות בהם שימוש מסחרי ככל שתרצה. עיקר הרווחים צפויים ממכירת סרטים שיועלו לרשתות הסלולר השונות, שיאפשרו גישה לויקיפדיה ממכשירי הסלולר. כאן אפשר לצפות להכנסות של מיליוני דולרים בשנה. נוסף על כך תרוויח קלטורה מבחינה שיווקית, שכן כל צפייה בסרט בויקיפדיה תכיל קישור לאתר של קלטורה, דבר שיגביר את התנועה לאתריה.

את פרטי ההסכם חשף לראשונה מנכ"ל החברה רון יקותיאל בכנס קהילת יוצרי הווידיאו VTLV בשבוע שעבר. "נכון להיום, קלטורה היא החברה היחידה בעולם שמספקת שירותי ניהול וידיאו בקוד פתוח", אמר יקותיאל, "אנחנו רוצים להיות ה־MySQL של עולם הווידיאו". MySQL היא חברה שפיתחה קוד פתוח לניהול מערכות מידע ונרכשה על ידי סאן בכמיליארד דולר.

 

קלטורה גייסה עד היום כ־14 מיליון דולר, בעיקר ממשקיעים זרים כגון קרן אבאלון ו־406, לפי IVC.  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x