ירידה של 80% בהיקף ייצור המכונות באינדיגו HP
בימי שגרה מרכיבים במפעל של חטיבת הדפוס הדיגיטלי של HP כ-40 מכונות דפוס בשבוע, כיום מורכבות במפעל שבקריית גת כ-8 מכונות בשבוע בלבד
"עובדי אינדיגו ייצאו השנה לחופשת פסח מוקדם יותר בגלל הירידה בביקוש והצורך בהפחתת מלאי", אמר היום אלון בר שני, מנכ"ל אינדיגו, חטיבת הדפוס הישראלית של HP, במסיבת עיתונאים שנערכה במפעל הדיו והמכונות של החברה בקריית גת. לדברי בר שני, תוקדם סגירת החברה בכמה ימים וכבר מיום ראשון הקרוב ייצאו 1,700 עובדי החברה בישראל לחופשה בת שבועיים.
באשר לפעילות המפעלים, ציין בר שני כי צומצמה הפעילות בכמה קווי ייצור, כגון מעבר מ-3 משמרות בשבוע ל-2 משמרות, או מעבר מ-5 ימי עבודה ל-4 ימים במקרים אחרים. בר שני הדגיש כי לא פוטרו עובדים וכי לא מתוכננים פיטורים נוספים. "מי שנפגע אלה קבלני המשנה והספקים שעובדים איתנו בארץ ובעולם". אינדיגו מעסיקה במרכז הפיתוח, הייצור והתפעול בנס-ציונה 1,300 עובדים, ובמרכז התפעול והייצור בקריית גת, שנחנך בשנת 2005, מועסקים כ-400 עובדים נוספים.
אחת ההצלחות של ההייטק הישראלי
עוד נודע ל'כלכליסט" כי בעוד שבימי השגרה מורכבות במפעל 40 מכונות דפוס בשבוע, כעת מייצרים במפעל 8-7 מכונות בשבוע בלבד - ירידה של כ-80% בתפוקה. לדברי בר שני, מוציאה החברה ממפעליה כ-1,000 מכונות בשנה, ובכך מכניסה ל-HP כמיליארד דולר בשנה.
"הצמיחה בכמות ההדפסות של לקוחותינו הולכת וגדלה", ציין בר שני. "אלא שברבעון האחרון של השנה ירד קצב הגידול מ-35% בממוצע, ל-25% ברבעון. המעבר מצמיחה מואצת לצמיחה מתונה, או במקרים מסוימים לחוסר בגידול, מוביל אותנו לצמצם מלאים, וזו הסיבה שבגללה אנחנו סוגרים את הפעילות לקראת הפסח. את הפגיעה התחלנו לראות בנובמבר ובדצמבר, למרות שחג המולד האחרון היה הטוב ביותר מבחינה עסקית מאז ומעולם עבור אינדיגו", הוסיף.
אינדיגו, חטיבת הדפוס הדיגיטלי של HP, עוסקת בפיתוח, בייצור ובשיווק מכונות דפוס דיגיטליות ומכלי דיו תעשייתיים. HP ממוצבת בסדרת מוצרים יקרה יחסית, אך בעלת איכות גבוהה ביחס לשוק, ומכונות הדפוס היוצאות ממפעילה מתומחרות בסכומים הנעים בין 250 אלף דולר ל-1.5 מיליון דולר למכונה. את תוצרי הדפוס ניתן לראות על עטיפות מוצרי צריכה, אלבומי תמונות דיגיטלים ודפי חשבונות למנויי שירותים שונים.
אינדיגו, מייסודו של בני לנדא, נחשבת לאחת ההצלחות הגדולות של ההייטק הישראלי, כאשר הונפקה בשנת 1994 בבורסת הנאסד"ק תחת שווי של מיליארד דולר, ובתוך שנה וחצי קפץ שווייה ל-3.5 מיליארד דולר, שנתיים בלבד לאחר שיצא המוצר הראשון שלה: מכונת דפוס דיגיטלית. "לנדא היה איש חזון גדול, ובין שאר התופעות שחזה היו התפשטות הדפוס הדיגיטלי, וכן עליית הרווחיות מהחלפת טונרים של דיו, במקום ממדפסות", אמר בר שני. בשנת 2002 נרכשה אינדיגו בידי HP ב-719 מליון דולר, והפכה לחטיבת הדפוס הדיגיטלי שלה בישראל.