$
מדעי החיים וקלינטק

מרק תממן תוכנית פיתוח ל-QLight Nanotech

ענקית התרופות הגרמנית תפתח יחד עם החברה הירושלמית טכנולוגיית ננו-חלקיקים לשימוש במסכים שטוחים. יהודה ירמות, סמנכ"ל בחברה-האם של QLight, מעריך שהטכנולוגיה תצא לשוק בתוך 5 עד 8 שנים

מאיר אורבך 16:4930.03.09

מרק, ענקית הכימיה והתרופות הגרמנית, תממן תוכנית מחקר ופיתוח תלת-שנתית משותפת עם Ltd. QLight Nanotech, חברה-בת של יישום. שתי החברות יפתחו יחד טכנולוגית ננו-חלקיקים מוליכים למחצה לשימוש במסכי תצוגה שטוחים חדשים. הטכנולוגיה היא פרי המצאתו של פרופסור אורי בנין מהמכון לכימיה

ומנהל המרכז המרכז לננו-מדע וננו-טכנולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים.

 

על פי תנאי ההסכם מרק תקבל רישיון לשימוש בטכנולוגיה של QLight Nanotech ותממן את המחקר והפיתוח של החברה לשלוש השנים הבאות בסכום של מאות אלפי יורו.

 

"ניסיונם רב השנים ומומחיותם של חוקרי האוניברסיטה העברית בתחום הננו-טכנולוגיה הביאו לשיתוף הפעולה שיאפשר לשני הצדדים לחקור תחומים חדשים של יישומים אופטו-אלקטרוניים", אמר ד"ר וולקר הילאריוס, מנהל תחום הטכנולוגיות החדשות במרק. "בנוסף הוגשה בקשה למימון הפרויקט המשותף בתמיכת המדען הראשי של משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה הישראלי, כחלק מהתוכנית לשיתוף פעולה בינלאומי".

 

לדברי יהודה ירמות, סמנכ"ל בכיר ביישום ומנכ"ל החברה בפועל, תחילת שיתוף הפעולה בין החברות החלה במענה לצרכים שהעמידה מרק בפני חברת יישום שבחרה בפרופסור אורי בנין. "אני מאמין שהטכנולוגיה של החברה תצא לשוק בתוך כ-5 עד 8 שנים".

 

מסכי תצוגה שטוחים נפוצים מאוד במחשבים ובמכשירי טלוויזיה ומיוצרים בעיקר בטכנולוגיה המבוססת על גבישים נוזליים (LCD). הטכנולוגיה החדשה של QLight, המתבססת על ננו-חלקיקים מוליכים למחצה ופולטי אור, תאפשר לפתח מסכים בעלי גמישות יתירה ובמידות גדולות מאוד, לרבות מסכי פרסום, מסכי וידיאו גדולים וקירות טלוויזיה. הטכנולוגיה תאפשר יצור בהיקף מסחרי של צגים בעלי בהירות גבוהה וצריכת אנרגיה נמוכה.

 

השוק העולמי למסכי LCD גדולים נאמד ב-88 מיליארד דולר ב-2008, גידול של 19.9% לעומת 74 מיליארד דולר ב-2007. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x