60 מתוך 700 עובדי סיסקו בישראל צפויים לקבל מכתבי פיטורים
עובדים במחלקות הפיתוח של מוצרי ריברהד ואקטונה התבקשו להגיע לשיחה בהולה עם מנהלים בכירים של סיסקו, שהגיעו במיוחד מחו"ל
זהו גל הפיטורים הגדול הראשון במרכז הפיתוח של סיסקו בישראל, שנחשב עד כה לאי של יציבות תעסוקתית ולאחד ממקומות העבודה המתגמלים ביותר במגזר ההייטק בישראל. עם זאת, יש לציין כי בחודש אוקטובר פוטרו 12 מהנדסי חומרה במרכז הפיתוח בנתניה. בכלל המרכז בישראל מועסקים 700 עובדים. הגל הנוכחי הינו ככל הנראה חלק מתוכנית ההתייעלות של החברה, שעליה הוכרז בתחילת החודש. התוכנית אמורה לכלול פיטורים של 2000-1500 עובדים בכל מרכזי סיסקו בעולם.
לפי ההערכות, בעקבות הפיטורים ייסגרו מחלקות הפיתוח של ריברהד ואקטונה. אקטונה נרכשה על ידי סיסקו בשנת 2004 בסכום של 100 מיליון דולר. גם ריברהד נרכשה באותה שנה, בסכום של 40 מיליון דולר.
ריברהד, אחד המוצרים הפופולארים של סיסקו, הינו תוכנה המותקנת בארגון ומונעת מתקפות האקרים על שרתיו. המוצר ממשיך להיות מוטמע בהצלחה בקרב לקוחות רבים, אך סיסקו חדלה מלפתח גרסאות נוספות שלו, ועובדי הפיתוח של ריברהד בישראל מפתחים כבר זמן רב מוצרי תוכנה אחרים.
החטיבה המורכבת מאנשי חברת אקטונה, ממשיכה לפתח את המוצר במרכזי שלה: שרת להאצת ביצועי רשתות תקשורת לארגונים. אך במהלך השנים מאז נרכשה החברה על ידי סיסקו הועברה מרבית פעילות הפיתוח שלה לארה"ב. בסך הכל יפוטרו בתוך חטיבת מוצרי התקשורת המקוונת של סיסקו, בה נמצאים אקטנה וריברהד, 140 איש בעולם מתוך 750 אנשי החטיבה בעולם.
אם תחליט סיסקו לסגור את פעילות אקטונה וריברהד בישראל, תהיה זו סגירה נוספת של חברות ישראליות שנרכשו על ידי חברות בינלאומיות. בחודשים האחרונים סגרה חברת התוכנה הבינלאומית נטאפ את מרכז טופיו בחיפה, זנגו את מרכז הוטבר בתל-אביב וסטרייקר את מרכז סייטליין שבחיפה.
מסיסקו לא נתקבלה תגובה עד לפרסום הידיעה.