ויקיפדיה שוקלת לצמצם את יכולת העריכה החופשית של הגולשים
בעקבות מתיחה בדבר מותם של שני סנאטורים, קורא מייסד ויקיפדיה, ג'ימי וויילס, להציג תיקונים של גולשים רק לאחר עריכה של עורכים מוסמכים
הרעיון איננו חדש – ויקיפדיה הגרמנית מיישמת אותו חלקית מאז מאי ובאופן מלא מאז אוקטובר – אך וויילס שב ודחף ליישומו בעקבות תקרית, במסגרתה פרסם גולש בוויקיפדיה ידיעה על מותם של שני סנאטורים, טד קנדי ורוברט בירד, במהלך נשף ההשבעה של הנשיא ברק אובמה. המתיחה התבססה על הידיעה – האמיתית – שקנדי סבל מהתקף לב במהלך הנשף ובירד התמוטט עם הידיעה על אשפוזו של קנדי.
בקרב משתמשי וויקיפדיה הקבועים נרשמת התנגדות לרעיון, שיעביר יותר סמכויות לידי עורכים מוסמכים, ויצמצמם את המודל הדמוקרטי של האנציקלופדיה. כמו כן מציינים המתנגדים כי אם תיקונים חדשים יתפרסמו רק לאחר שעורך מוסמך יעבור עליהם, הדבר יגרור המתנה ארוכה מאד לאישור – בוויקיפדיה הגרמנית העיכוב עשוי להגיע לשלושה שבועות.
בתוך כך, החלה האנציקלופדיה בריטניקה – מוסד בן 241 שנים – לקבל תוכן גולשים. הגולשים אינם יכולים לערוך את הערכים בבריטניקה, אבל הם יכולים לתרום את הערותיהם, עורכי הבריטניקה יבחנו אותן, ובמידה ויימצאו ראויות הן תשולבנה באנציקלופדיה.
נשיא בריטניקה, חורחה קאוס, תקף לאחרונה את גוגל והאשים אותה בהעדפת ויקיפדיה בתוצאות החיפוש שלה על פני בריטניקה, וטען כי זו "מערכת היחסים הסימביוטית ביותר" ברשת. הסופר והחוקר ניקולאס קאר, מחבר העורכים המייעצים של הבריטניקה, אמר כי נוצר "טריומוויראט של מידע", שבו הרשת משמשת כמדיום, גוגל כמנוע חיפוש ו-וויקיפדיה כמקור. קאר כתב לפני כשמונה חודשים מאמר מעורר תהודה בשם "האם גוגל מטפישה אותנו".