גוגל מציגה מנוע חיפוש סמנטי בחיתוליו
בימים האחרונים ניתן להציג לגוגל שאלות, ובחלק ניכר מהמקרים לקבל תשובה נכונה. ההתעניינות במנועי חיפוש סמנטיים גברה לאחרונה
האם גוגל מפתחת מנוע חיפוש סמנטי? הבלוג ReadWriteWeb מדווח הבוקר (ד') כי בימים האחרונים, החלה גוגל להציג תשובות לשאילתות, ולא רק למונחי חיפוש. למשל, התשובה לשאלה "מה גילה של הילארי קלינטון" תהיה "גיל: 61 (ילידת 1947)".
לאחר התשובה, מגיעים הקישורים הרגילים לאתרים – במקרה הזה, אתרים העוסקים בקלינטון. אבל המחרוזת "גילה של הילארי קלינטון הוא 61" איננה מופיעה באף אחד מהם. כלומר, מתקבל הרושם שגוגל הצליחה לגרום לאלגוריתם שלה להבין את חלקיה של שאלה, לאסוף מידע רלוונטי לשאלה, לסדר אותו בהתאם ולהציג אותו למבקש.
התשובות לא תמיד מדויקות: גוגל מפספסת בשנה את תאריך הלידה של יוליוס קיסר (היא אומרת 101 לפנה"ס, התשובה הנכונה היא 100), השאלה "מתי נולד ישו הנוצרי" מעלה את התשובה המתמיהה 1986 – ומפנה לבלוג הלייבג'רנל של אחד, ג'יזס קרייסט. עם זאת, גוגל עונה נכון על השאלה "מהי פתח תקווה" ואפילו מציגה מפה של האזור, בתשובה לשאלה "היכן פתח תקווה". יצוין כי החיפוש הסמנטי-לכאורה פועל בחיפוש בגוגל באנגלית, אך לא בעברית.
ההתעניינות במנוע חיפוש סמנטי גואה בשנה האחרונה. ביולי, רכשה מיקרוסופט את פאוורסט, שמבצע חיפוש סמנטי – אבל מוגבל, בינתיים, לוויקיפדיה האנגלית. סכום הרכישה לא ידוע, אבל מספר דיווחים נקבו בסכומים הקרובים למאה מיליוני דולרים. הצעד נתפס כתחרות ישירה בגוגל, ובסוף יולי אמר מנכ"ל מיקרוסופט, סטיב באלמר, כי החברה תשקיע כל שנה 2.5 מיליארדי דולרים בשיפור יכולות החיפוש שלה.
מנוע חיפוש סמנטי נוסף הוא True Knowledge, שמפרק את השאלה שמציג לו המשתמש לגורמיה, ואז מוסר לו תשובה, לעיתים קרובות מדויקת. True Knowledge, עם זאת, איננו לחלוטין "מנוע חיפוש"; הוא נשען על משוב של קהל גדול של משתמשים אמינים המתקנים את שגיאותיו ומוסיפים לו מידע חסר.