$
הייטק והון סיכון

אין קונים לנגבטק: תחל בהליכי פירוק תוך יממה

כך קבע ביהמ"ש המחוזי בת"א. 140 עובדי החברה יפוצו בסכום של עד 550 אלף דולר. עו"ד גלילה הורנשטיין: "זהו הישג משמעותי לעובדים"

אסף גלעד 19:1806.01.09

השופטת ורדה אלשיך קיבלה הבוקר (ג') בבית המשפט המחוזי בתל-אביב את הסכמת הצדדים בפרשת נגבטק, ואישרה את בקשת הנאמן עו"ד אבנר כהן מכהן-וילצ'יק-קמחי ושות' למנות מפרק לחברה.

 

לאחר תקופה ארוכה של אופטימיות בניסיון למכור את נגבטק כעסק-חי, הוגשה ביום ב' האחרון בקשה לבית-המשפט מצדו של הנאמן ובה בקשה לפירוק החברה, לאחר שהתברר כי אין לה קונים.

 

בבקשת הפירוק נכתב כי במהלך חיפוש רוכשת לנגבטק נעשתה פניה ל-20 חברות, 3 מהן הביעו עניין ונכנסו לתהליך של בדיקת נאותות, אלא שבסופו של התהליך התברר כי הן מעוניינות רק ברכישת הקניין הרוחני של חברה ולא בשמירה על החברה כעסק-חי, וזאת - רק לאחר שתפורק.

 

השופטת אלשיך קיבלה גם את בקשתם של נציגי העובדים בישראל, עורכי הדין גלילה ואלון הורנשטיין, ונציג 9 עובדי נגבטק שהיו בשהות בחו"ל ושרכושם נותר שם, עו"ד איתי הס, והנאמן להגיע להסדר פיצוי. לפי ההסדר, יקבלו עובדי החברה בישראל סכום של עד 550 אלף דולר. סכום זה יגיע בחלקו מקופת ההקפאה ובחלקו מבעלי המניות, הקרנות פיטנגו וג'נסיס.

 

הסכום כולל 105 אלף דולר החזר הוצאות על מכולות, כרטיסי טיסה ותשלום פרעון חובותיהם של עובדי נגבטק בחו"ל. עו"ד הס והנאמן כהן נושאים ונותנים גם על החזר שכר ופיצויים, שישולמו ישולם מהקופות של חברות הבת עצמן בהתאם למצב הכספי שלהן, כפי שיוצגו על-ידי הנאמן.

 

עורכת דינם של עובדי נגבטק בישראל, גלילה הורנשטיין, אמרה ל"כלכליסט" כי "זהו הישג משמעותי לעובדים. ללא עבודה רבה מאחורי הקלעים, כל זה לא היה קורה".

 

עד כה לא קיבלו 136 עובדים שפוטרו את משכורת החודשים אוקטובר ונובמבר, ולטענתם, נעשה שימוש במשכורתם על מנת להפעיל את החברה במצב של הקפאה עד למכירה אפשרית. לטענת העובדים, חייבת להם נגבטק 10 מיליון שקל. כעת, במצב פירוק החברה, יקבלו העובדים פיצוי מביטוח לאומי בסכום של עד 73 אלף שקל לעובד.

 

העובדים שנשכחו מאחור

 

צד חדש שהופיע בבית המשפט ולא השתתף בדיונים הקודמים בדבר הקפאת ההליכים בנגבטק ייוצג לראשונה על ידי עורך הדין איתי הס ממשרד שושני-הס, שייצג את 9 עובדי נגבטק שהועסקו בחו"ל ושלטענתם הוזנחו על ידי החברה כאשר פורקה. בקשתם של העובדים הסתיימה אתמול בהסכמת ביהמ"ש.

 

עובדי נגבטק בבית המשפט המחוזי בת"א היום עובדי נגבטק בבית המשפט המחוזי בת"א היום צילום: אוראל כהן

 

לטענתם, הם נאלצו לעקור ביום אחד את עצמם משפחתם, לארוז את חפציהם, להפר את חוזי השכירות שלהם ולחזור ארצה, על חשבונם ומבלי ששולמה להם משכורת אוקטובר ופיצויים. התחושה שלהם הייתה, לדבריהם, כמו של חיילים שננטשו בשטח ואמרו להם "תסתדרו בעצמכם".

 

אחד העובדים נשלח לחו"ל לפני כמספר חודשים יחד עם אשתו, ולא יכול היה לחזור ארצה עם מתן צו הקפאת ההליכים כיוון שאשתו בשמירת הריון, אינה רשאית לטוס, ומאושפזת באופן כמעט קבוע בבי"ח. הוא נתקע בחו"ל עם כל הוצאות המחייה הגבוהות, ללא משכורת וללא ביטוח רפואי. בעקבות בקשת העובדים והתערבותו של עו"ד הס, שולם לו בסופו של דבר הביטוח הרפואי וסכום ביניים נוסף, שיאפשר לו את המשך המחייה במקום עד חזרתם ארצה, המתוכננת לסוף חודש זה.

 

"אני חייב לציין כי מדובר במקרה חריג אשר לא נידון קודם לכן בפסיקה, ולמעשה הפתרון שנמצא לו היום חסך את הצורך בהכרעה משפטית באשר למעמדם של עובדי הייטק שנשלחים לחו"ל, בעוד החברה בישראל מתפרקת, תוך מתן מענה מעשי למרבית הבעיות. אני חושב שהמקרה עשוי ליצור תמריץ ליצירת שינויים כלשהם במנגנון העסקת עובדים שכאלה" אמר ל"כלכליסט" עו"ד איתי הס. כאמור, בעקבות הסכמה בין הנאמן לבין עו"ד הס, יקבלו 9 העובדים סכום כולל של 105 אלף דולר החזר על הוצאותיהם בחו"ל.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x