$
הייטק והון סיכון

אקזיט עצוב לג'מיני ולסאות'פוינט: ראנקום משתלטת על IXI

ראנקום קונה מניות חדשות של IXI במיליון דולר ורוכשת את המניות של הקרנות ג'מיני וסאות'פוינט. מ-1990 הושקעו ב-IXI יותר מ-90 מיליון דולר. בעקבות הרכישה יפוטרו 35 מעובדי החברה

אסף גלעד ותומר קורנפלד 13:2425.12.08

אקזיט ישראלי קטן לכבוד סוף השנה. חברת ראנקום השתלטה הבוקר (ה') על IXI מובייל במסגרת הנפקה פרטית, בהיקף של מיליון דולר וכן באמצעות רכישת מניותיהם של הקרנות ג'מיני וסאות'פוינט בחברה, בסכום שאינו ידוע בשלב זה. במסגרת העסקה, יפוטרו ממרכז IXI ברעננה כ-35 עובדים, המהווים כ-30% מעובדי החברה.  

ראנקום מתכוונת להוציא מכשירי סלולר דואליים. ציון חדד, מנכ"ל ראנקום ראנקום מתכוונת להוציא מכשירי סלולר דואליים. ציון חדד, מנכ"ל ראנקום צילום: בועז אופנהיים

 

ההלוואה שנתנו הקרנות ל-IXI, בסך 15.2 מיליון דולר, הומרה ל-441,618 מניות בכורה שיזכו את ראנקום, יחד עם המניות החדשות שרכשה במיליון דולר, בשליטה של 91.8% ממניות IXI. כיום שווה IXI במסחר מעבר לדלפק בניו-יורק כחצי מיליון דולר. IXI תישאר חברה ציבורית לאחר ההשקעה, ותמשיך בפעילות הרגילה שלה. בנוסף, IXI תמשיך לעמוד בהתחייבויותיה ללקוחות ולספקים.

 

ראנקום ו-IXI הן שתי חברות ישראליות המפתחות טכנולוגיה סלולרית. ראנקום מתמחה בפיתוח טכנולוגיות וויימקס (תקשורת רחבת פס בדור הרביעי) לאנטנות ומכשירי קצה ואילו IXI מפתחת מכשיר סלולרי בדור 2.75 המתמחה ביישומי מסרים מהירים כגון ICQ.

 

ישראל פרידר, יו"ר ומנכ"ל IXI ישראל פרידר, יו"ר ומנכ"ל IXI צילום: אוראל כהן
משה לוינסון, סגן נשיא בכיר בראנקום אמר ל"כלכליסט" מיד לאחר השלמת העסקה כי בכוונת ראנקום להוציא מכשירי סלולר דואלים, המשלבים את יכולות דור 2.75 של IXI ויכולות הווימאקס של ראנקום, ולשווק אותם ללקוחות הקיימים של IXI, ביניהן וודאפון וסוויסקום. "בכוונתנו להיות חלוצת הדור הרביעי אצל וודאפון וסוויסקום" אמר לוינסון.

 

ב-IXI הושקעו יותר מ-90 מיליון דולר מאז נוסדה בשנת 2000. במאי 2007 היא מוזגה לתוך השלד הבורסאי ITAC שהקים ישראל פרידר, לפי שווי של 110 מיליון דולר. כיום, שווי השוק של IXI עומד על כחצי מיליון דולר בלבד. באוגוסט השנה אישר דירקטוריון החברה לראשונה חילופי הנהלה בחברה: המייסדים עמית הלר וגידי ברק עזבו את תפקידם כמנכ"ל וכיו"ר, אך נותרו חברי דירקטוריון. את מקומם תפס פרידר. בנוסף, הוחלט על פיטורי 40 עובדים, מתוך 160. הסיבה העיקרית לכך היא הירידה בשיעור של כ-50% במכירות, לצד עלייה משמעותית בעלות המכירה. פרידר מינה לנשיא החברה את אמנון שחר, לשעבר מנהל הטכנולוגיה של יחידת הפיתוח היוקרתית של חיל המודיעין, מנכ"ל פוליקום ישראל וסמנכ"ל בכיר ב-ECI.

 

ראנקום רשמה שורה של הצלחות בחודשים האחרונים: החברה נבחרה השנה לחברה בעלת שיעורי הצמיחה הגבוהים ביותר בתחרות ה-Fast50 הנערכת על ידי Deloitte בריטמן אלמגור זהר, גייסה 10 מיליון דולר, וחתמה על הסכם היסטורי עם צ'יינה-טל לפריסת תשתיות וויימקס ב-29 ערים מרכזיות בסין, ביניהן בייג'ינג ושנגחאי. צ'יינה טל. בהודעה בורסאית מטעם צ'יינה טל נרשם גם שראנקום עשויה לגייס 100 מיליון דולר מגוף השקעות אמריקאי לקראת תום השנה הבאה, ותרכוש 28% מצ'יינה-טל.

 

עקב שינויי הבעלות בחברה יתפטרו מתפקידם מייסדי IXI עמית הלר וגדעון ברק, יוסי סלע מקרן ג'מיני ומאט הילס מקרן סאות'פוינט ובמקומם ימונו בכירי ראנקום, משה לוינסון וציון חדד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x