טכנולוגי על הבוקר: זו היתה הרשימה שהיתה
לקראת חג המולד המתקרב הפסיק העולם המערבי לייצר חדשות וכותרות, ומה שמעסיק את בלוגי הטכנולוגיה המובילים הן רשימות סיכום. הנה מבחר מהן
הרשימה החשובה ביותר של 2008
לייפהאקר יודע מה טוב לכם ויודע מה מטריד אתכם. אי לכך ובהתאם לזאת, הוא חקר, חיפש, זיקק, ערך והעלה את רשימת חמשת האתרים המוצלחים ביותר לחיפוש עבודה. תודו שזו הולכת להיות הרשימה הכי רלוונטית לשנת 2009. למרות שרשימה של אתרים אמריקאים היא לא בדיוק מה שצריך הישראלי המפוטר הממוצע, הרשת החברתית לינקדאין מופיעה במקום השני המפתיע. אז רוצו לפתוח פרופיל.
המשחקים הטובים (והגרועים, והנגנבים) של 2008
המגזין Wired ערך את הרשימה המתבקשת מכולן, זו שהמובטל יוכל להעביר באמצעותה את זמנו תוך השכחת הכאב: זו של המשחקים המוצלחים של 2008.
משחק השנה של וויירד הוא Little Big Planet, והוא חולק שבחים רבים ל-Fallout 3 (שהגיע למקום השלישי), אותו הגדיר כ"הרצת נסיון לקראת עולם פוסט אפוקליפטי". מדובר במגזין שהוציא גם מדריך להתמודדות עם שואת-זומבים, כך שהוא בטח יודע על מה הוא מדבר.
וויירד גם הוציא מדריך למשחקים הגרועים ביותר של השנה, כשהמנצח הוא Spore, תוך תחרות קשה עם משחק "מלחמת הכוכבים" האחרון. מי שלא מסכים עם ההערכה של וויירד לגבי Spore הם גנבי התוכן: המשחק מופיע במקום הראשון של המשחקים הנגנבים ביותר ב-2008, והוא בין ארבעת המשחקים ברשימה שאכן יצאו ב-2008 - כל השאר יצאו ב-2007.
ובצד הצרכן...
מהן אפליקציות הרשת היעילות ביותר, מבחינת המשתמשים, של 2008? ReadWriteWeb הכין ערימה שלמה של רשימות "10 הטובים ביותר", ולהערכת המדור זו המוצלחת שבהן. במקום הראשון נמצא טוויטר, שהופך לערוץ תקשורת קריטי, ואחריו מופיע הדפדפן פיירפוקס 3. הרשימה אמריקנוצנטרית-משהו, אבל פותחת עיניים.
הגאדג'טים המוצלחים ביותר
וויירד ערך מגוון רשימות, ביניהן רשימת הגאדג'טים המוצלחים ביותר של 2008. במקום הראשון נמצא הנטבוק – שם כללי למחשבים קטנים, חלשים וזולים שהם סיפור ההצלחה הגדול של 2008.
במפתיע, מוותר וויירד על האייפון – אייטם שמופיע ברשימות רבות, רבות מדי – בציינו שחיי הסוללה שלו הם "זוועתיים". הסלולרי המנצח שלו לשנת 2008 הוא ה-Nokia E71. בקטגוריית המצלמה הטובה נמצאת ה-D90 של ניקון, ו-Chumby מייצג לשיטתם את "הפנים החביבות של הרשת". עוד ברשימה: כסא נוח במיוחד, מכונית חלומות, ומצלמת וידאו זערורית.
קצת מהכל
רוצים לדעת מה היו עשרת הרגעים הגדולים של טוויטר ב-2008? לא נלשין עליכם, המידע כאן. כולם עשו רשימות של אפליקציות אייפון, אבל רק בלוג אחד ערך רשימה של "עשרת האפליקציות שנבעטו מהאפסטור". החביבה עלי ביניהן היא המנצחת, "טיימר מצב הבריאות של סטיב ג'ובס".
אם אתם עדיין בקטע של קריאת ספרים, אבל למרבה הצער קוראים בעיקר מדע בדיוני, הנה 17 ספרים קודרים במיוחד לעונת החורף. לפנאטי (זה נאמר בחיבה, באמת!) הקוד-הפתוח שבין הקוראים מוצעת רשימת הסיכום של InformationWeek. אם-כל-הרשימות, עם זאת, היא רשימת "עשרת האתרים שאי אפשר בלעדיהם" של טיים.
ועכשיו, בכל זאת, לקצת חדשות.
קצרצרים
אם יוצא לכם לשוט באזור הקוטב הצפוני, ולהפתעתכם אתם מבחינים בברווז-אמבטיה גדול, צהוב ובוהק – אז תשלחו איזה מייל לנאס"א, כי היא רוצה את הברווזים שלה בחזרה. הסוכנות שתלה 90 מהם לפני מספר חודשים בבקיעים בקרח בגרינלד, כדי לעקוב אחרי המסת הקרחונים.
לאמנים משתלם לשחרר שירים למשחקי מחשב: שירים שהופיעו במשחקים בשנה האחרונה – במיוחד במשחקי מוזיקה כמו Guitar Hero ו-Rock Band – הגדילו משמעותית את מכירותיהם. העלייה המרשימה ביותר היתה במכירות השיר Cherub Rock של ה-Smashing Pumpkins, שמכירותיו עלו ב-843% (!) מאז שהופיע ב-Rock Band לפני כשנה.
ידענו שנטבוקים הם הלהיט של 2008, אבל לא ידענו עד כמה: ברבעון השלישי של 2008 עלו מכירותיהם בכ-160% לעומת הרבעון השני, ומכירותיהם ב-2008 הוכפלו לעומת 2007.
כאילו שליוטיוב לא היו מספיק צרות – וורנר מיוזיק הקפיאו את השיחות עם החברה בסוף השבוע והסירו את התוכן שלהם מהאתר – עכשיו צצה לה איזו קבוצה פוריטנית, Parents' Television Council, והיא מייללת על... גסויות בתגובות לסרטונים. עוד טוענת הקבוצה שכאשר חוקריה הקישו "פורנו" במנוע החיפוש של יוטיוב, הם אשכרה מצאו פורנו. ובחלק גדול מהמקרים, הפורנו הוצג מבלי שהגולש התבקש להקיש "כן" על השאלה אם הוא כשיר מבחינת גילו לצפות בו. וואו.
העברת כספים באמצעות סלולרי מגיעה גם לבריטניה – אבל בינתיים היא מוגבלת לעובדים זרים בלבד, ספציפית לעובדים פולנים, שהבנקים בארצם הסכימו ליוזמה החדשנית באירופה. באסיה ואפריקה התופעה קיימת כבר זמן מה, וההערכה היא שהשלב הבא בבריטניה יהיה העברות כספים מהממלכה המנוטרת להודו, באמצעות הסלולרים של ההודים הרבים שבממלכה.
- "טכנולוגי על הבוקר" בכל בוקר בתיבת המייל שלכם. להרשמה לניוזלטר לחצו כאן (ובחרו
בתיבה הרביעית)
- לטורים הקודמים של "טכנולוגי על הבוקר" -
dailytech.calcalist.co.il.
- ל-RSS "טכנולוגי על הבוקר"