$
הייטק והון סיכון

מארוול מאשרת את הפרסום ב"כלכליסט" - קונה את אייאמבה

שווי העסקה מוערך בכ־10 מיליון דולר, באייאמבה הושקעו כ-25 מיליון דולר. אייאמבה עוסקת בפיתוח שבבים להעברת וידיאו ושיחות טלפון באינטרנט

מאיר אורבך 07:3526.11.08

חברת מארוול, ספקית של פתרונות סיליקון אחסון ותקשורת, אישרה היום (ד')את הפרסום הראשון ב"כלכליסט" והודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ הישראלית אייאמבה. מארוול לא מסרה את סכום העסקה, אך לפי ההערכות מדובר בכ-10 מיליון דולר. ל"כלכליסט" נודע שסכום זה כולל רכישה של כל פעילות החברה, העובדים שלה וההתחייבויות השונות. כל 16 עובדי החברה יועסקו על יד מארוול. מדובר באקזיט קטן מאוד לקרנות סידר, פיטנגו וגיזה, אשר השקיעו בחברה כ־25 מיליון דולר, ולפי ההערכה הכניסו לכיסן מיליוני דולרים ספורים.

 

מארוול ישראל היא חברת השבבים השניה בגודלה בישראל, אחרי אינטל. לחברה 5,450 עובדים, מתוכם כ-1,100 בישראל, המהווה את מרכז המו"פ השני בגודלו שלה בעולם, אחרי ארצות הברית. לחברה פעילות ענפה בישראל בעקבות כמה רכישות שביצעה בשנים האחרונות. הגדולה שבהן היא רכישת גלילאו תמורת 2.7 מיליארד דולר בשנת 2000. בהמשך רכשה מארוול את חברת רדלן ב־2003 תמורת כ־50 מיליון דולר, ואת פעילות חברת די.אס.פי.סי מאינטל ב־2006 בכ־600 מיליון דולר.

 

בניין אייאמבה בכפר סבא. עד כה גייסה 25 מיליון דולר בניין אייאמבה בכפר סבא. עד כה גייסה 25 מיליון דולר צילום: אוראל כהן

 

חברת אייאמבה (Iamaba) מכפר סבא פיטרה ביוני האחרון כ־25 עובדים לאחר שנתקלה בקשיי מימון. החברה עוסקת בפיתוח שבבים להעברת וידיאו ושיחות טלפון (IPTV, VoIP) באינטרנט בטכנולוגיית GPON, על גבי סיבים אופטיים. הפתרונות של אייאמבה מאפשרים לחבר לקוחות לרשת האופטית בקצבי תקשורת גבוהים מאוד.

 

מקורב לאייאמבה מסר שהקרנות המושקעות בחברה ניסו להוציא את המקסימום מהערך שלה: "בתהליך המכירה למארוול, המשך העסקת העובדים היה הגורם המכריע".

 

בחודש יוני עוד היו הערכות בשוק כי אייאמבה תשרוד את המשבר. טכנולוגיית ה־GPON מיועדת לכבלים העשויים סיבים אופטיים, והיא עתידה להחליף את טכנולוגיית ה־ADSL המיועדת לחוטי נחושת. מכירות שבבי ה־GPON בעולם עתידות לגדול מ־2 מיליון שבבים ב־2008 ל־5 מיליון שבבים ב־2009.

 

לפי חברת המחקר IVC, אייאמבה גייסה עד כה כ־25 מיליון דולר בארבעה סבבים מהקרנות סידר, פיטנגו וגיזה. כמו כן, נטלה החברה קו אשראי בסכום של 7 מיליון דולר מקראוס קפיטל (לשעבר EVP), שאת רובו לא ניצלה. הגיוס האחרון נערך במאי האחרון, אז גייסה אייאמבה סכום של 7 מיליון דולר בהובלת קרן סידר, שאינה נמנית עם דירקטוריון החברה.

 

מארוול ישראל תקלוט את כל עובדי ומנהלי המו"פ של אייאמבה כקבוצה אורגנית בחטיבת בקרי תקשורת ושבבי System on Chip) SoC). פעילות הקבוצה תתבצע במשרדי מארוול בקרית אריה בפתח תקווה.

 

אליעז לביא, סגן נשיא בכיר במארוול ומנכ"ל מארוול ישראל, מסר כי החברה החליטה להיכנס לשוק ה-GPON. לדבריו, הרכישה של אייאמבה מניחה את אבן הפינה לכניסה לשוק זה. הרבויה ביליץ-בילי, סמנכ"ל חטיבת בקרי תקשורת ושבבי SoC במארוול וחבר הנהלת מארוול ישראל, מסר כי "למארוול שני סוגי פתרונות הקשורים לטכנולוגיית גישה (access technology), המחברים בין ספק התקשורת לרשת הלוקאלית. לדבריו, "הפתרון של אייאמבה משלים את הפתרונות הקיימים של מארוול".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x