$
דו"ח טכנולוגי

טכנולוגי על הבוקר: שירות האשראי של ההאקרים

פרצת אבטחה בג'ימייל גורמת להיסטריה, שרי התרבות של האיחוד האירופי יירטו את חוק "שלוש העבירות" הצרפתי, הסיפור המשונה על המורה והפורנו, והסיוע לעיתונאים מפוטרים לא משהו

יוסי גורביץ 10:0724.11.08
"טכנולוגי על הבוקר" בכל בוקר בתיבת המייל שלכם. להרשמה לניוזלטר לחצו כאן (ובחרו בתיבה הרביעית)

 

בודקי האשראי של העולם התחתון

 

בדרך כלל קל לדעת שהאקרים ביקרו באתר שלך: וונדליסטים עם כיסוי אידיאולוגי דק כיושרתו של אולמרט בדרך כלל מחרבים את המקום, וכמנהגן של חיות ברחבי העולם, מסמנים את הטריטוריה על ידי טקסט עילג בנוסח של "הייתי כאן".
החכמים שבהאקרים אינם מורחים את שמם על קירות האתר. אילוסטרציה החכמים שבהאקרים אינם מורחים את שמם על קירות האתר. אילוסטרציה צילום: shutterstock

 

זה עדיין קורה – אנחנו כבר יודעים שבין ידע טכנולוגי ובין התנהגות מוסרית אין קשר – אבל מסתבר שיש האקרים שקטים יותר ומסוכנים הרבה יותר. במקום לבזוז את האתר ולהשחית אותו, הם מוכרים בחשאי גישה לפירצה שמצאו.

 

דו"ח חדש של חברת האבטחה סימנטק מעלה שבשורה של מקרים, האקרים פרצו לאתר מכירות – ולא נגעו בו. הם השתמשו במערכת זיהוי האשראי של האתר, כדי להציע שירותי זיהוי אשראי להאקרים אחרים. מספרי כרטיסי אשראי מסתובבים כמו זבל ברשת, המחיר שלהם אפסי והתועלת שלהם לפושעים בהתאם. השיטה החדשה היא להשתמש במערך זיהוי אשראי – כזה שיוצר קשר עם חברת האשראי ומוודא שהכרטיס לגיטימי ותקף – כדי לבדוק את מספרי כרטיסי האשראי שמחליפים ידיים בעולם התחתון. עלות הבדיקה? כעשרה דולרים, יותר מעלותו של מספר כרטיס. אבל אם הבדיקה חיובית, יש לכם מכרה זהב ביד. יש לזה, מעריכה סימנטק, פונציאל להפוך לאימפריית פשע משגשגת.

 

ג'ימייל ושם הדומיין שלכם

 

פאניקה פרצה אמש (א') ברחבי הרשת – טוב, בחלקים מסויימים מאד שלה – לאחר שהסתבר שפרצת אבטחה בג'ימייל מאפשרת להאקרים להשתלט על דומיינים. הבלוג TheGeekCondition בדק ומצא – והדגים - שבעת גלישה באתרים "מסוכנים" כשחשבון הג'ימייל פתוח, האתר העוין מסוגל ליצור מסנן-דואר (פילטר) בחשבון הג'ימייל, שמעביר אל ההאקר דואר נכנס על פי בחירתו. לאחר מכן, ינסה ההאקר למצוא במייל של המשתמש את שם הדומיין שלו, ומכאן הדרך להשתלטות על הדומיין תהיה קצרה.

 

הדבר עורר סערה – משום ששמועות על פרצה כזו בדיוק מסתובבת כבר כמה זמן. יתר על כן, לרוב משתמשי ג'ימייל אין דומיינים, אבל העובדה שכל מיני פושעים מסוגלים לקרוא – בשקט ובקלות – את הדואר שלהם צריכה להדיר שינה מעיניהם. המלצה: בידקו את רשימת הפילטרים שלכם וודאו שאתם מכירים את כולם. המלצה חריגה יותר היא לא להשתמש בג'ימייל לצרכי דואר רגיש. גוגל עוד לא הספיקה להגיב, אבל יצויין לזכותם שבניגוד לאפל הם דווקא נוטים להגיב, ושאתמול היה יום המנוחה בארה"ב.

 

שרי האיחוד: לא לענישה ללא משפט

 

שרי התרבות של האיחוד האירופי, בפגישתם בסוף השבוע, חזרו על עמדת האיחוד האירופי, על פיה חוקי "שלוש עבירות" אינם מקובלים עליו. חוקים כאלו מיועדים להביא לניתוקם של משתמשים מהרשת לאחר שנחשדו שלוש פעמים בעבירות על חוקי זכויות היוצרים. הסנאט הצרפתי אימץ ברוב גדול חוק כזה בתחילת החודש, ושרי האיחוד פחות או יותר הטילו עליו וטו.

 

ויפה עשו. תחום זכויות היוצרים הופך לאחרונה לתחום שיוצא מהגנת החוק. זהו אחד המקרים הבודדים בהם הופך למקובל להעניש אדם מבלי צורך להוכיח שהוא ביצע עבירה. חוק "שלוש עבירות" התקבל לאחרונה בניו זילנד, וספקית רשת בריטית הודיעה לאחרונה ללקוחותיה שמי מהם שלא יאבטח את חיבור הויי-פיי שלו ינותק לאלתר – משום שחיבור לא מאובטח מסייע תדירות לפיראטים. כלומר, המשתמש נענש לא משום שביצע עבירה, לא משום שתכנן עבירה, אלא משום שפושע אחר עשוי, בעתיד, להשתמש בחיבור שלו.

 

בשורה טובה אחרת שיצאה משרי האיחוד האירופי היא שצורת המלחמה שלהם בפיראטיות תהיה באמצעות קידום מוזיקה וסרטיים חופשיים ברשת. ראוי לשבח, ויש לקוות שזה יחזיק יותר מיורופיאנה.

 

קפקא בבית הספר

 

האזרחית ק' – אה, ליתר דיוק ג'ולי אמרו, מורה מחליפה מסכנה מקונטיקט – יכולה לנשום לרווחה: אף שאיבדה את רשיון ההוראה שלה ותשלם קנס, היא לא צפויה עוד ל-40 שנות מאסר (!) בשל "סיכון קטינים", ורשויות החוק האמריקאיות יצאו מהסיפור כשביצה מרוחה על פרצופם.

 

מעשה שהיה כך היה. בשנת 2004, הרשתה אמרו לכמה מתלמידיה להשתמש במחשב בית הספר שלה. למרבה הזוועה, הם מצאו עליו פורנוגרפיה. אמרו הושעתה מיד והועמדה לדין בגין, אה, סיכונם של קטינים על ידי חשיפתם לפורנוגרפיה. אמרו, שהיתה אז בהריון, טענה שלא היה לה שמץ של מושג שהמחשב הכיל תועבה שכזו.

 

שורה של מומחים לאבטחת מחשבים נחלצו להגנתה של המורה האומללה, והצליחו להוכיח שהמחשב בו השתמשה אמרו – חסרת כל רקע בתחום – הכיל כמויות עצומות של רוגלה, ושאר תוכנות מזיקות. זה לא עזר: ב-2007 הורשעה אמרו בעבירות פליליות של סיכון קטינים. אלא שהשופטת החליטה לאפשר לה משפט חוזר, ומול נוכחותם המאיימת של עדי הגנה מרשימים החליטה התביעה לרדת מהעץ ולהגיע עם אמרו לעסקת טיעון שהסתכמה בקנס של 100 דולרים ואובדן רשיון ההוראה. מסקנה: אם אתם מורים, ואם אתם לא מבינים מספיק באבטחת מחשבים, אל תתנו לתלמידים שלכם גישה למחשב. זה מסוכן. זה יכול לעלות לכם ב-40 שנות מאסר.

 

פוטרת? חתום כאן לקבלת בלוג וסיוע טכני!

 

המשבר הכלכלי מפיל חללים כבדים בתקשורת, במיוחד בתקשורת הדפוס. אין יום בלי פיטורין, אין יום שבו עוד עיתון מודיע שהוא מחסל, מקפל, מייעל, מפטר, מתמזג, מצטמצם, מתחסל. הניו יורק טיימס מביט הישר ללועו של חוב בן 450 מיליונים שהוא לא מסוגל להחזיר.

 

התוצאה היא הרבה עיתונאים מפוטרים. למגזר הזה, אף אחד לא שוקל להציע סיוע – אף אחד חוץ מחברת הבלוגים Six Apart. זו – שפיטרה גם היא כמה מעובדיה – מיהרה להודיע כי יש לה מקום למספר מצומצם של מושכים בעט שצומצמו.

 

הסיוע לא משהו. העשרות שיתקבלו על ידי החברה יקבלו חשבון בלוג משודרג (שמחירו 150 דולרים לשנה) בחינם, יקבלו סיוע טכני ואפשרות להציג את הפוסטים שלהם בדף הראשי של החברה. ואם זה יקרה, ומישהו יקרא, הם גם יקבלו אחוזים מהרווחים.

 

זה לא משהו, אבל 300 זרזירי מקלדת כבר שלחו קורות חיים. וזה מעיד יותר מכל על מצבה של תעשיית התוכן – זה כבר לא חדשות, או בידור, או ספורט, זה "תוכן" – בימינו. כשהסופה תחלוף והכל ייגמר, תהיה כאן תקשורת אחרת לגמרי. השאלה היא איך היא תיראה. על פי הדוגמה של סיקס אפארט, זה יהיה עגום.

 

קצרצרים

 

צרת רבים: לא רק עיתונאים יעמדו בתור ללחם, גם טכנאי מחשב. חברת המחקר iSupply מעריכה שבמהלך 2009 תהיה צמיחת שוק המחשבים האישיים קטנה מאד: היא צמצמה את תחזית הצמיחה שלה ב-64%, מ11.9% ל-4.3%. עם זאת, היא מעריכה שהמצב ישתפר ב-2010. הממ.

 

הפיטורים מגיעים גם לפאלם: יצרנית מחשבי הכף-יד, שעד לאחרונה היו המותגים שלה שם נרדף למוצר עצמו, הודיעה שהיא מצמצמת את כוח העבודה שלה. לא ברור בכמה, אבל יש כבר שמועות שמדברות על עשרה אחוזים. מנייתה איבדה 65% מערכה במהלך השנה, אם כי התאוששה בעקבות הידיעה על הפיטורים.

 

האירוע החי הראשון של יוטיוב הסתבר כהצלחה מתונה למדי: 700,000 משתמשים צפו בו. זה לא רע לאירוע בודד, אבל מסתבר שרוב משתמשי יוטיוב, שמספרם נאמד במיליונים, לא הביעו בו כל עניין, מה שמטיל צל על האפשרות שיהיו אירועים דומים בעתיד.

 

הוצאת הספרים האמריקנית הגדולה, רנדום האוס, הודיעה כי תמיר לפורמט דיגיטלי אלפים מספריה: על 8,000 מהם כבר ניתן לומר ששום עץ לא נפגע בעת ייצורם, והמטרה היא להגיע ל-15 אלף בחודשים הקרובים. יש, אומרים שם, ביקוש רב. לתשומת ליבם של המו"לים הישראלים, שעדיין שולפים קמע מהכיס כשמושמע שמו של השד הנורא קינדל.

 

פייסבוק החלה בפרויקט שאפתני ויפהפה, שמאפשר לגולשים לראות את התנועה בפייסבוק בכל רגע נתון ברחבי העולם – ולראות אילו קשרים נוצרים בין אנשים בחלקיו השונים. לסרטון הדגמה, ראו כאן.

 

  • "טכנולוגי על הבוקר" בכל בוקר בתיבת המייל שלכם. להרשמה לניוזלטר לחצו כאן (ובחרו בתיבה הרביעית)

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x