צבא ארה"ב מתכונן לשליחות קטלנית
הפנטגון פרסם מכרז ללהקת רובוטים שמסוגלת לאתר ולצוד בני אדם "שאינם משתפים פעולה". בצבא אומרים שיש לכך שימושים בתחום החילוץ וההצלה. מומחים לרובוטיקה לא מאושרים מההתפתחות
משרד ההגנה האמריקני פירסם לפני כחודש מכרז לפיתוח מערכת מרובת רובוטים שתאפשר "לחפש ולאתר אדם שאינו משתף פעולה". המערכת אמורה להיות מורכבת מ"חבילת תוכנה וחומרה המאפשרת לקבוצת רובוטים לחפש ולאתר נוכחות אנושית בתוך מבנה".
דרישות המכרז דקדקניות מאד: הפנטגון רוצה
בפנטגון מציינים כי למערכת הרובוטים החדשה – שעדיין איננה אפילו בשלבי תכנון – צפויים להיות יישומים אזרחים ומסחריים, כגון שימוש בהם למשימות חילוץ והצלה, כיבוי שריפות, וזיהוי אוטומטי של קרינה רדיואקטיבית או דליפה של חומרים כימיים או ביולוגיים מסוכנים.
מומחים לרובוטיקה הביעו אי שביעות רצון מההתפתחות החדשה בתחום. סטיב רייט, מאוניברסיטת לידז שבבריטניה, אמר לניו סיינטיסט כי "מה שיש פה הוא התחלה של משהו המיועד לאפשר לרובוטים לצוד בני אדם, כאילו היו להקת כלבים. משתפותח התוכנה לכדי שלמות, ניתן לצפות באופן סביר כי היא תחומש – ותהפוך לעצמאית. ניתן גם לצפות שמערכות כאלו יצוידו במתקנים למעקב אחרי אדם, בכלל זה חיישנים המזהים נשימה אנושית ואת גלי הרדיו המקושרים לפעימות לב אנושיות. הטכנולוגיות הללו כבר פותחו." יצוין שרייט חזה לפני כשנה את פיתוחה של "מערכת הציד".
רובוטים הופכים לחלק בלתי נפרד מהצבאות המתקדמים. ארצות הברית פרסה 4,000 רובוטים חמושים בעיראק – אם כי אלו מקבלים את הוראת הירי שלהם ממפעיל אנושי. דרום קוריאה הודיעה בחודש מארס השנה כי בכוונתה לפתח רובוטים שיהיו מסוגלים לזהות פולש, לדלוק אחריו ולהרוג אותו אם לא יצליח לזהות את עצמו; הממשלה מתכננת לפרוס את הרובוטים בגבול עם צפון קוריאה. ישראל מובילה בתחום הרובוטים האוטומטיים-למחצה; במלחמת לבנון השניה עלה לראשונה מספר הגיחות הבלתי מאוישות – אלו של מל"טים ומזל"טים - שביצע חיל האוויר על מספר הגיחות המאוישות.
בפברואר כונסה, לראשונה, ועדה שדנה באתיקה של רובוטי-קרב; ובחודש מארס קרא הארגון הבריטי Landmine Action, הפועל למען פירוקם של מוקשים, להכליל את הרובוטים החמושים באמנה הבינלאומית האוסרת שימוש במוקשים.