חברת הסטארט-אפ לוסיד לוג'יקס גייסה 18 מיליון דולר
את הסבב הובילה קרן ההון סיכון האמריקאית רו והשתתפו בה הקרנות שהשקיעו בעבר בלוסיד: גיזה וג'נסיס. בעקבות הגיוס, המגלם עלייה בשווי החברה, תהפוך רו לבעלת המניות הדומיננטית בחברה
לוסיד לוגי'קס (Lucid Logix), חברת סטארט-אפ ישראלית המפתחת שבבים להאצה גרפית, הודיעה היום (ד') על גיוס 18 מיליון דולר בסבב גיוס שלישי. את הסבב הובילה קרן ההון סיכון האמריקאית רו (Rho Ventures), והשתתפו בה הקרנות שהשקיעו בעבר בלוסיד: גיזה וג'נסיס. בעקבות הגיוס, המגלם עלייה בשווי החברה, תהפוך רו לבעלת המניות הדומיננטית בחברה. טרם הגיוס האחרון, הושקעו בלוסיד 14 מיליון דולר.
קרן רו פעילה בישראל שנים רבות במספר השקעות, ישירות או בעקיפין - באמצעות קרנות ישראליות בהן היא משקיעה - אך בשנה האחרונה החלה הקרן להגביר את השקעותיה בארץ. ההשקעה בלוסיד היא השקעתה הרביעית השנה, לאחר שהשתתפה בסבבי גיוס עבור החברות Winetworks, Celtro ו- D-Pharm.
לוסיד מפתחת שבבים להאצת יישומים גרפיים ומיועדת להתקנה על גבי כרטיסים גרפיים ולוחות-אם במחשבים אישיים. עובדה זו הופכת אותה למתחרה ישירה באינטל, AMD וב-NVIDIA. הטכנולוגיה של לוסיד מבוססת על מספר מעבדים הפועלים במקביל ובכך מאפשרים כח עיבוד רב יותר במשחקי מחשב על גבי המחשב האישי.
"הסכום שגויס ישמש את לוסיד להרחבת פעילות השיווק שלה בארה"ב ובטייוואן ולפיתוח הדור הבא של השבבים שלנו. אנחנו חברה גדולה, כ-60 איש, וזה מצריך גיוס גדול", אמר משה שטיינר, מנכ"ל החברה, שמודה כי הגיוס, שנחתם רק לפני יומיים, היה קשה מנשוא וכי נדרשו שכנועים רבים לסגור סכום גבוה שכזה בתקופת משבר.
את השבב הראשון של החברה, ה'הידרה', חשפה לוסיד ברבעון האחרון בפני לקוחותיה הישירים: יצרניות הכרטיסים, בדיוק ברגע הלא נכון מבחינתו של השוק. "נאלצנו לעכב מעט את מכירות המחשבים שיכילו את השבב שלנו במספר חודשים. סך הכול השנה לא מבשרת טובות מבחינת מדד הצרכנים, ומכירות חג המולד השנה צפויות להיות נמוכות מהרגיל. יחד עם זאת נשיק את המוצר שלנו לציבור הרחב בחציון הראשון של 2009 בוודאות".
לוסיד הוקמה על ידי אופיר רמז, נשיא וסמנכ"ל פיתוח עיסקי וד"ר ראובן בקלאש, סמנכ"ל טכנולוגיות, ומנוהלת מאז תחילת שנת 2005 על ידי משה שטיינר, מבכירי המנהלים בתעשיית השבבים ולשעבר מנכ"ל משותף של מארוול ישראל. החברה פועלת מכפר-נטר הסמוכה לנתניה, ומונה כ-60 עובדים, רובם מתחום פיתוח חומרה ותוכנה.