$
אינטרנט

חשד: האנלייזר היה 'המוח' ברשת שפרצה למחשבים במאות חברות

בית משפט בקנדה סירב לשחרר בערבות את אהוד טננבאום, שנודע בכינוי "האנלייזר". ארה"ב חושדת שטננבאום היה ה"מוח" ברשת בינלאומית, שחדרה למחשבי מאות חברות

יעל לוי, ynet 13:2505.10.08
אהוד טננבאום, הידוע בכינויו "האנלייזר" חשוד שהיה "המוח" ברשת שפרצה למחשבי מאות חברות ברחבי העולם. כך חושדות הרשויות בארצות הברית והן עשויות לדרוש בקרוב את הסגרתו מקנדה. הפרטים החדשים נחשפו בדיון שערך בית משפט בקלגרי בסוף השבוע, שדחה את בקשתו של טננבאום להשתחרר בערבות. אמו של טננבאום אמרה בתגובה ל-ynet: "ה-FBI פשוט חיפש אותו".

 

אהוד טננבאום. ארה"ב עשויה לבקש את הסגרתו אהוד טננבאום. ארה"ב עשויה לבקש את הסגרתו צילום: מיכאל קרמר

טננבאום בן ה-29 התפרסם בארץ בכינוי "האנלייזר" כשפרץ בסוף שנות ה-90' למחשבי מוסדות ממשל אמריקאיים וישראליים. הוא נעצר בחודש שעבר עם שלושה חשודים נוספים, בחשד שגנבו 1.8 מיליון דולר קנדי מחברה בעיר קלגרי. נגד הארבעה הוגש כתב האישום - טננבאום נותר במעצר בעוד שלושת הנאשמים האחרים שוחררו למעצר בית.

 

העיתון "קלגרי הראלד" ועיתונים נוספים בקנדה דיווחו כי טננבאום חשוד שהיה המוח מאחורי מבצע הפריצה למחשביו של מכון כלכלי בקלגרי. לפי דיווח, בית המשפט סירב לאפשר לו להשתחרר בערבות של 30 אלף דולר בשל חשד לעבירות חמורות מצדו, שבגינן יוגש נגדו ככל הנראה כתב אישום בארצות הברית. בין האישומים המתגבשים נגדו בארה"ב, פריצה למאות חברות - ברוסיה, טורקיה, הולנד, שוודיה, בלגיה, גרמניה ומדינות נוספות.

  

התובע הציבורי דיוויד גייטס צוטט בעיתון: "מר טננבאום חשוד, לפי הממשל האמריקני, בהיותו אחד ההאקרים העיקריים, אם לא המוח, של מבצע גלובלי שלם. מר טננבאום ואחרים פרצו למכונים פיננסיים כדי להשיג מספרים של כרטיסי אשראי ומכרו אותם לאחרים". גייטס לא אמר כמה כסף בדיוק נגנב בפריצות שאירעו בשנה שעברה, אך צייין כי מדובר במיליונים וכי החקירה נמשכת.

 

"עד היום, יותר ממאה מוסדות פיננסיים ברחבי העולם זוהו כיעדים הקשורים למר טננבאום", אמר גייטס. על הממשל האמריקני להגיש בתוך 60 יום בקשה להסגרתו על מנת להאשימו, לאחר מכן יצטרך שר המשפטים הקנדי להחליט בתוך 30 יום אם לקיים שימוע בנושא ההסגרה.

 

טננבאום והחשודים האחרים נעצרו תחילה בחשד שקנו כרטיסי אשראי אשר נטענים בסכום מסוים מראש - ושינו את סכום הכסף שהוטען בהם כדי לרכוש מוצרים או למשוך כסף בבנק. על-פי החשד, טננבאום פרץ למחשבי החברה ושינה את סכום הכסף שנמצא בכרטיס. אז, משכו יתר החשודים כספים מכספומטים בקנדה וברחבי העולם.

 

עורך דינו של טננבאום, ג'ון ג'יימס, אמר כי מרשו מכחיש שהיה מעורב בפעילות בלתי חוקית וטוען כי כל מעורבות מצדו בפרשה הייתה במסגרת עבודתו עבור חברת אבטחת מחשבים במונטריאול, שאספה מידע לצרכי אבטחה. הוא ביקש מהשופט לשחררו על תנאי וציין כי ארוסתו של טננבאום ובני משפחתו מוכנים לשלם את דמי הערבות.

 

אמו של טננבאום: הכל תפור

 

לאמו של טננבאום טענות על-כך שבית המשפט החליט שלא לשחררו. "איך כל הקנדים החשודים שוחררו והם מסתובבים ברחובות עליזים והוא מאחורי סורג ובריח?", היא אמרה ל-ynet. "אף אחד לא מצליח להבין מה קורה שם בקנדה, אבל זה רק מוכיח את הטענה שלי מההתחלה שהכל תפור על ידי ה-FBI. מה פתאום שיסגירו אותו לארצות הברית? מה זה קשור".

 

לדבריה, היא שוחחה עם בנה לאחרונה לפני כשבוע. "הוא אמר לי אז, 'יש בית משפט ואין סיבה ורצון להשאיר אותי שם', אבל אנחנו רואים שלארצות הברית יש השפעה על קנדה בכל זאת", היא אמרה בכעס. על בקשת ההסגרה אמרה אמו של "האנלייזר": "האישומים שמדברים עליהם בארצות הברית הם מלפני עשר שנים, אבל החשבון של ה-FBI פתוח והיד רושמת. הם פשוט חיפשו אותו. כל רגע מתבררים לי הדברים האלו יותר ויותר. הכוונה הזו מפחידה אותי יותר ויותר. אני לא יודעת מה יהיה".

 

 

היא הביעה תקווה שבנה ישוב לישראל בקרוב: "נעשה ככל יכולתנו לשחרר אותו משם, וכל שאפשר כדי לעזור לו. הייתי רוצה לראות אותו בישראל, אבל אני רוצה קודם כל להוציא אותו מהציפורניים שלהם. יש לו מדינה וסוחרים בו כמו עדר בקר. אני לא חושבת שישראל הייתה מסגירה אותו".

 

 

טננבאום התפרסם בשנת 1998 לאחר שפרץ למחשבים באמצעות האינטרנט. בין היתר פרץ למחשבי נאס"א, מוסדות ממשל בארה"ב, משרד ההגנה האמריקני, חיל האוויר והצי האמריקני וכן לאתר הכנסת ואתר נשיא המדינה. עונשו, שישה חודשי עבודות שירות וקנס בסך 75 אלף שקל, הוחמר בשנת 2002 לשנת מאסר וחצי.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x