תגובות ראשונות לטלפון החדש של גוגל
הטלפון הראשון המבוסס על מערכת ההפעלה של גוגל זוכה ברשת לביקורות מעורבות. כצפוי, הבלוגרים אוהבים את המחיר המוזל, אך מתלוננים על העדר תמיכה בתקשורת עם המחשב האישי
הכל הסכימו כי העיצוב של הדרים אינו נאה כמו זה של המתחרה הגדול, האייפון, אך יתרונותיו האחרים מפצים על כך. המגזין Wired ערך חישוב מהיר, וגילה כי הדרים עולה על האייפון בתחום קריטי אחד: המחיר. משתמשי דרים ישלמו 380 דולרים פחות משמשלמים משתמשי האייפון, ויקבלו חבילות גלישה שימושיות יותר.
ההערכה של רבים מהפרשנים היא כי הדרים - המיועד להפצה לציבור הרחב ב-22 באוקטובר - יתקשה לעורר את אותה ההתלהבות שעורר האייפון, משום שהאחרון בנוי לשימוש הציבור הרחב והראשון לציבור שמכונה tech-savvy או טכנוראטי - "מביני עניין", בתרגום חופשי. רג'יב צ'אנד, אנליסט מחברת Rutberg & Company, אמר לניו יורק טיימס, כי "האייפון שינה את המשחק, מנקודת מבטו של הצרכן; הדרים עשוי לשנות את המשחק - אבל מנקודת מבטם של אנשי התעשייה".
"הסמארטפון של העתיד"
בעוד שמרבית הבלוגים הטכנולוגיים ברכו על המכשיר החדש, בטענה שיהווה לבטח גורם משמעותי נוסף בקידום המרוץ לפיתוח תחום האינטרנט הסלולרי, הרי שחלק הלינו על היעדר התמיכה בשרתי Exchange, או חסרונה של אפליקציה שולחנית שתאפשר לסנכרן את הסלולרי עם מידע מקומי על המחשב. "גוגל ו-T-mobile", כותב הבלוגר מת'יו מילר, "סומכים במידה רבה על קהילת המשתמשים על מנת להשלים את החסרונות של המכשיר, וכששאלתי על יכולות של מכשירים אחרים התשובה הקבועה הייתה: 'המשתמשים מוזמנים לייצר את זה, ויכול להיות שהם אלו שיפתחו את זה' זה לא באמת מה שרציתי לשמוע"" הבלוג jkontherun הרחיב והוסיף ש: "חוסר יכולותו של הg1 להסתנכרן למחשב אישי יכול לגרום לו להיות אחד המכשירים הסלולאריים הראשונים בתקופה האחרונה שאינם יכולים לעשות את זה. אני תוהה האם זה סימן לשינוי בשוק הטלפונים, הרחק משולחן העבודה, ולכיוון מחשוב-ענן".
כתב הסלולרי של הבלוג טק-קראנץ', ג'ון ביגס, הביע דעות דומות - אך אמר כי "G1 הוא הסמארטפון של העתיד". הוא התייחס לדבריו של מייסד גוגל לארי פייג', שאמר שהשתמש בדרים ואף כתב אפליקציה כדי למדוד כמה זמן נשאר המכשיר באוויר כשהוא מושלך - ובצטטו בלוגר אחר, ג'ואל ג'ונסון, אמר כי "הדבר מעיד על התרבות ממנה בא הדרים". כתב אחר של טק-קראנץ', אריק שונפלד, כתב כי הדרים מאכזב ביחס לאייפון - אבל הוא קובע רף גבוה בפני עצמו, ובכך מקדם את מהפכת הסלולרי. מעתה, הוא כותב, "טלפונים יצטרכו להיות בעלי אותה יכולת של מחשבים. כל השאר לא יהיו בתחרות".
גוגל התקינה שורה של כלים משלה, ביניהם הדפדפן כרום, על המכשיר, אבל הוא מנוהל בקוד פתוח וכל מפתח יוכל להוסיף אפליקציות משלו. לדרים, בניגוד לאייפון, יש מקלדת לא וירטואלית, ודניאל רות' מ-Wired ציין שעוד בניגוד לאייפון, יש לו גם יכולת לבצע cut & paste ולבצע מספר משימות בו זמנית (multitasking). עם זאת, רות' התלונן על העובדה שהדרים איננו מסוגל לבצע שיחות VOIP - שיחות קוליות באמצעות חיבור הרשת שלו - ועל כך שגוגל וידאה שאף אפליקציה לא תוכל לעקוף את המכשול הזה.
הדרים מגיע כשהוא מסוגל להתחבר ישירות לחנות ה-MP3 של אמזון. המשתמש יוכל, כשיהיה באזור שיש בו קליטת ויי-פיי (אלחוטית), לרכוש שירים מהחנות, ומאחר והשירים מגיעים ללא הגנה, הוא יוכל להעביר אותם מהדרים לנגן MP3. היכולת הזו נתפסת כתחרות ישירה באייפון, שמסוגל להתחבר באותם תנאים כמעט לאייטיונז, חנות המוזיקה של אפל - אבל שירי האייטיונז מגיעים כשהם מוגנים, דבר המקשה על העברתם למכשירים אחרים. עם זאת, המשתמש יתקשה לשמוע את המוזיקה - משום שהדרים לא מקבל חיבור רגיל לאוזניות, אלא רק אוזניות USB מיוחדות, או אוזניות שמחובר אליהן מתאם ל-USB.