טכנולוגי על הבוקר: רבותי, מהפך
סמסונג מנסה לרכוש את סנדיסק בניגוד לרצונה, מייסד יוטיוב מכריז על מות הטקסט, המודיעין האמריקאי עוקב אחרי אורקים, והטלפון הראשון המבוסס על תוכנת גוגל יושק בשבוע הבא
זוז הצידה, פורנו
במשך שנים דיברו על תפקידו החתרני של הפורנו, על כך שהדרישה לתמונות ולסרטים שהשתיקה יפה להם דחפה קדימה את הרשת. מחקר חדש מעלה שזה כבר לא כל כך נכון: המשתמשים מעוניינים הרבה יותר בחברים.ביל טנסר, חוקר מטעם Hitwise, הוציא לאחרונה ספר שנקרא Click: What Millions of People are Doing Online and Why it Matters, שמראה כי החיפוש אחר פורנו, שהיווה כ-20% מכלל החיפושים לפני עשור, מהווה כעת רק 10%. הוא מוצא מתאם בין הירידה הזו ובין עליית האתרים החברתיים: "ככל שעלתה התעבורה לרשתות החברתיות, צללה התעבורה באתרי הפורנו", הוא אומר.
סמסונג מנסה להשתלט על סנדיסק
זמנים קשים עוברים על יצרנית הדיסק-און-קי המובילה, סנדיסק. המניה שלה הצטרפה למגמה הכללית, וצנחה משווי של 55.98 דולרים ל-15.04 דולר, נכון לאתמול. ויש מי שחש שזה בדיוק הזמן להשתלטות עוינת.סמסונג אישרה אמש כי היא נמצאת במגעים לרכישת סנדיסק, וכי הציעה מחיר של 5.8 מיליארד דולר - כלומר, רכישה בשווי של 26 דולרים למניה. סנדיסק מיהרה להודיע שההצעה לא מקובלת עליה, וכי היא שווה הרבה יותר. סנדיסק גם האשימה את סמסונג בניצול ציני של מצב המניה שלה. התוצאה היתה שבמסחר לאחר סגירת הבורסה בארה"ב, עלתה מניית סנדיסק ל-23 דולרים.
בוא לא נסחף, צ'אד
אחד ממייסדי יוטיוב, צ'אד הארלי, מתמוגג מהצלחת האתר. אפשר להבין את האושר: מהנתונים שמוסר הארלי בבלוג הרשמי של גוגל, עולה כי בכל דקה מועלים לאתר 13 שעות של וידאו, ולדבריו מאות מיליונים עושים שימוש קבוע באתר.
אבל מכאן ועד לקבוע, כפי שעשה, ש"אנו מאמינים שבתוך עשור שידורי וידאו מקוונים יהיו צורת התקשורת הנפוצה ביותר והזמינה ביותר", יש עדיין מרחק. שמענו כבר על מות הדפוס, אבל הארלי הכריז כאן על מות הטקסט.
ראוי לציין בציניות שהוא עשה זאת באמצעות המדיום שעל מותו הוא הכריז. ראוי גם להזכיר שקל הרבה, הרבה יותר, לייצר טקסט מאשר וידאו, ושהעלאתו של טקסט קלה יותר וזולה יותר - במיוחד ברשת שעורקיה הולכים ונסתמים גם כך.
מישהו חיפש על הגובלין הזה?
המודיעין האמריקני מודאג. זה תפקידו המקצועי. בהתחשב בכך שלפני שבע שנים הוא לא היה מודאג מספיק, זה גם מובן. אבל לפעמים ממהרים מדי להכריז שם על אויב הציבור החדש. ההיסטריה של השבוע היא משחק הפנטזיה המקוון הפופולרי, World of Warcraft.המשחק הזה כבר ראה דברים משונים מאד, כמו עצרת של תומכי המועמד הרפובליקני התמוה רון פול, אבל עכשיו טוען מומחה למודיעין שהוא יכול לשמש מחסה לטרוריסטים של אל קאעידה. לדבריו, הטרוריסטים יכולים לדבר בז'רגון של המשחק ולהעביר מידע שיאפשר התקפות - הדוגמא שהוא משתמש בה היא התקפה גרעינית על הבית הלבן.
טכנית זה אפשרי, וזה נכון שהאנשים חמורי הסבר עם האוזניות לא כל כך מבינים את השפה הייחודית של מעריצי המשחק, אבל האם זה באמת מצדיק הפחדה או הפניה של משאבי ציבור לנושא? אחרי הכל, המידע שבו השתמשו מבצעי הפיגועים ב-11 בספטמבר לא היה מוצפן, ואמצעי הפיגוע עצמו היה לואו-טקי לחלוטין: סכין יפנית. מצד שני, יכול להיות שיהיו אנשים שיקבלו מלגות וסיווג בטחוני כדי לשחק משחקים מקוונים, אז אולי זה לא כל כך רע.
הגוגלפון בא, הגוגלפון בא
חברת הסלולר T-Mobile הודיעה כי המוצר שקיבל הכי הרבה באז מאז המצאת האייפון, הטלפון הסלולרי Dream - הגוף של HTC, מערכת ההפעלה היא אנדרואיד של גוגל - יושק ב-23 בספטמבר, כלומר ביום שלישי הבא. לא ברור מה יהיה מחירו, אם כי השמועות מדברות על 200 דולר, והוא צפוי להגיע לידי הצרכנים ב-17 באוקטובר.
אבל האנדרואיד לא אמור להיות רק מערכת הפעלה לטלפונים: גוגל כבר הודיעה שהוא אמור לעבוד עם מערכות אחרות - ויש מי שרואה בו את אמצעי ההשתלטות של גוגל על כל שוק הגאדג'טים.
קצרצרים
הטענה המופרכת של השבוע - טוב, אחרי זו על מות הטקסט - שייכת לקמפיין לנשיאות של ג'ון מק'קיין, שאחד מבכיריו טען אמש כי המועמד אחראי להמצאת הבלקברי, משום שהוא עמד בראש ועדת המסחר של הסנאט. מק'קיין עצמו אינו משתמש במייל, ויש לציין שלטענה - הרחוקה מלהיות מדויקת - שאל גור המציא את האינטרנט, היה הרבה, הרבה יותר בסיס.
ואם כבר בבחירות בארה"ב עסקינן, רשת טלוויזיה חברתית תאפשר למשתמשי טוויטר להציג את דעתם בתחתית המסך בעת העימותים בין המועמדים אובמה ומק'קיין. אחד המייסדים של הרשת, Current, הוא אל גור.
משתמשים ברחבי העולם העמידו פנים שהם תולשים את שערותיהם וקורעים את בגדיהם בגלל ההגנה על המשחק Spore, מה שהיה תירוץ נהדר לגנוב אותו במקום לשלם עבורו. בדיקה של ארס טכניקה העלתה שאין בעצם שום בעיה עם מערכת ההגנה.
אינטל חשפה אמש את השבב הראשון שתוכנן ונבנה כולו בהודו. השבב, המיועד לשרתים, מוכיח - אם היה צורך בעוד הוכחה - שהודו כבר מזמן לא עוסקת רק במיקור-חוץ של שירות לקוחות, ושאזור בנגלור מתחיל להתחרות בעמק הסיליקון.
ואם לא היו לגוגל מספיק צרות עם רשויות ההגבלים העסקיים בארצות הברית, בגלל העסקה שלה עם יאהו, עכשיו גם הרשות האירופית המקבילה מתחילה לרחרח סביב העסקה.