$
אינטרנט

מיקרוסופט השיקה גרסת בטא לאקספלורר 8

מיקרוסופט השיקה אתמול גירסת בטא (ניסוי) שנייה של הדפדפן החדש שלה, אינטרנט אקספלורר 8, עם שיפורי שימושיות, אבטחה ופרטיות. הנה מה שאומרים עליו המבקרים

עידו קינן 15:2628.08.08

דפדפן אינטרנט אקספלורר 8, או בשם החיבה IE8, הושק אתמול (ד') בגרסת הנסיון המתקדמת בטא 2. ההשקה הזאת מגיעה שנתיים אחרי השקת אקספלורר 7 בשנת 2006, שהיתה העדכון המשמעותי הראשון בדפדפן הוותיק של מיקרוסופט מאז אקספלורר 6 ב-2001. גרסה 7, וביתר שאת גרסה 8, נולדו כתוצאה מהצלחתו המפתיעה של דפדפן הקוד הפתוח פיירפוקס, בגירסה המוצלחת פיירפוקס 2 ובגרסה המאוד מוצלחת פיירפוקס 3, שהושקה לפני מספר חודשים.

 

מיקרוסופט כבר הפסידה פעם אחת בקרב על האינטרנט לדפדפן נטסקייפ, ונאלצה למחוץ אותו למוות בדרכה לשליטה מונופוליסטית על שוק הדפדפנים; היא לא רוצה לתת לפיירפוקס, שמתבסס על קוד שהגיע מנטסקייפ, להנחיל לה תבוסה נוספת. מחשבים שנמכרים מעתה עם ווינדוז XP או ויסטה יימכרו עם אקספלורר 8 מובנה. ממיקרוסופט ישראל נמסר כי גרסה עברית של גרסת בטא 2 צפויה לצאת במהלך חודש ספטמבר.

 

גרסת הבטא זמינה להורדה גרסת הבטא זמינה להורדה

 

מה יש למבקרים להגיד על הגרסה העדיין לא סופית של האקספלורר החדש? 

 

"אל תפסלו עדיין את אינטרנט אקספלורר", פוסק רוברט ומוסי מבלוג האבטחה של סינט. "הגרסה הזאת מביאה את אקספלורר לרמה של דפדפנים חלופיים כמו אופרה, ספארי של אפל ופיירפוקס של מוזילה במונחים של אבטחה ופיצ'רים. היא גם מקדמת את מיקרוסופט קצת מעבר למתחרים".

 

אקספלורר 8 "לא נראית כל כך שונה מאקספלורר 7, אבל נדמה שהיא מלאה במספר נכבד של שיפורי שימושיות מועילים, אף אם באיחור", אומר כתב הטכנולוגיה של הוושינגטון פוסט, רוב פגוררו. ניק מדיאטי כותב בפי.סי וורלד כי "IE8 נראה כאילו הוא מאוד דומה ל-IE7, אבל מיקרוסופט הכניסה מספר נאה של שינויים. עם זאת, ייתכן שכבר ראיתם חלק מהפיצ'רים החדשים אצל המתחרה שכבר-אינו-כוכב-עולה, מוזילה פיירפוקס 3". IE8 מגיע לשוק בו המתחרה העיקרי שלו, פיירפוקס, שהושק לפני מספר חודשים בגירסה 3 עמוסת הפיצ'רים החדשים, רשם עלייה משמעותית במספר המשתמשים, מסביר מייקל קלור מהבלוג מאנקי בייטס בוויירד. לכן "אין זה מפתיע לראות שכמה מהפיצ'רים הללו צצו גם בבטא 2 של IE8". עם זאת, הוא אומר, "מה שעשוי להיראות כמו תוספת 'me too' לדפדפן היא למעשה הרחבה מעבר למודל הנוכחי, שכוללת גם המצאות חדשות". כמו ומוסי, גם קלור חושב ש"מיקרוסופט לא רק הגיעה לרמה של הדפדפנים האחרים, אלא העלתה את הרף".

 

שיפורים בגלישה בלשוניות

 

לדברי פגוררו, רוב השיפורים הם בגלישה בלשוניות (טאבים) – קיצור זמן ההמתנה הממושך כשפותחים לשונית חדשה, אפשרות לפתוח מחדש לשוניות שנסגרו, וקיבוץ של לשוניות שנפתחו מאותו עמוד יחד ובצבע אחיד; חיפוש מהיר ונגיש בתוך העמוד בו נמצאים באותו רגע, דבר שקיים כבר בדפדפנים פיירפוקס וספארי; והשלמה אוטומטית בשורת הכתובת, שלוקחת את המילים שהמשתמש הזין ומחפשת אותן גם בכתובת האתר וגם בכותרתו במועדפים, בהיסטוריית הגלישה ובפידים, ומספקת רשימה של יעדים אפשריים. הגולש יכול להעיף תוצאת חיפוש כזאת מהרשימה, ובעתיד היא לא תופיע שם.

 

"גלישה אנונימית, בה כל הסייברצעדים שלכם מוסתרים, עשויה להיות הפיצ'ר הכי מושך תשומת לב בשחרור גירסת הבטא 2 של מיקרוסופט אינטרנט אקספלורר 8", אומר אד בייג מיו.אס.איי טודיי. הפיצ'ר הזה, inPrivate Browsing שמו, מאפשר להגדיר סשן של גלישה פרטית ששום פרט בו לא מתועד – כתובות אתרים, עוגיות, שמות משתמש וסיסמאות, לשם להגנה על פרטיות הגולש. אנדרו סמית' מדאלאס ניוז אומר שהפיצ'ר הזה מוצלח, אבל לדבריו, "זו הסיבה שאפל הכניסה את זה לספארי כבר לפני שנים".

 

סמית' מתקשה להחמיא ל-IE8: "זה לא מקריס את המחשב שלי. זה לא הופך את הרשת לבלתי שמישה. אבל זה בוודאי לא יותר טוב מפיירפוקס, אופרה או ספארי". על יישום Accelerators, שמאפשר בקליק ימני לשלוח טקסט מסומן למגוון אתרים שנפתחים בבועה (pop-up), כמו מנוע חיפוש, אתר מפות, שירות תרגום או רשת חברתית, אומר סמית' שהדבר לא מהיר יותר מלבצע את הפעולה הזאת ידנית. סמית' מונה שורת תקלות, ונותן למיקרוסופט ליהנות מהספק מאחר שמדובר בגירסת בטא: לעתים עמודי רשת לא מוצגים כראוי בגלל שגיאות ברינדור, יש קפיצות גסות בעת דפדוף (scroll) ותוספים שמסומנים ככבויים ממשיכים לעבוד.

 

מדיאטי מפי.סי וורלד מספר על פיצ'ר חשוב בדפדפן, "בידוד לשוניות", שימנע את המצב הקיים היום בו אתר פגום גורם לקריסת הדפדפן כולו; ב-IE8, רק הלשונית של האתר הפגום תיסגר, והשאר יישארו פתוחות – אשרי המאמין. כמו כן, אם אתם סוגרים בטעות חלון דפדפן, אפשר לשחזרו כשפותחים את התוכנה מחדש, כמו בפיירפוקס.

 

פילטר חדש נגד פישינג

 

בדפדפן החדש, מספר מדיאטי, יש את SmartScreen, פילטר חדש נגד דיוג (פישינג, אתרים שמתחזים לאתרים אחרים ומשכנעים את הגולש להזין את השם והסיסמה, ואז גונבים אותם). סמארטסקרין יודע לבחון את כתובת האתר החשוד ולהציג הודעת אזהרה על מסך מלא כשהגולש נכנס לאתר החשוד בדיוג. הפילטר מתבסס על מאגר של אתרי דיוג ידועים, כך שהוא עלול לפספס אתרים חדשים או כאלה שטרם הוכנסו לרשימה שלו.

 

האזהרה נגד פישינג מתבססת על מאגר של איומים קיימים האזהרה נגד פישינג מתבססת על מאגר של איומים קיימים צילום מסך: microsoft.com

 

ומוסי מסינט מספר על כלי אבטחה נוסף, שמונע Cross-site Scripting, הרצה של סקריפט מאתר אחד בתוך עמוד של אתר אחר, המשמש לעתים לפעולות זדוניות. IE8 לא שואל את הגולש אם לחסום או לא – הוא מודיע שחסם, ומציג את העמוד ללא הסקריפט החסום.

 

אחד הפיצ'רים המעניינים בדפדפן החדש הוא Web Slices, אפשרות לעקוב אחר שינויים בפיסה מסויימת של אתר (למשל, מחירו של פריט במכירה פומבית באיביי) בלי להיכנס לאתר – פשוט מוסיפים אותו כ"סלייס" למועדפים, וקליק עליו יציג אותו בחלונית קטנה בדפדפן. בעלי אתרים יכולים להגדיר חלקים מאתריהם כסלייסים, והגולש יוכל לזהותם על ידי כך שהם יוקפו במסגרת ירוקה כשיעבור מעליהם עם העכבר.

 

סמית' מאתר דאלאס ניוז מחמיא למהירות הגלישה יחסית ל-IE7, וגם קלור מוויירד אומר שאף שהבדיקות התבצעו בלחץ זמן ולכן לא היו מעמיקות, IE8 נתן קפיצה קלה במהירות על מחשב דל עם XP, ורינדר (תרגם את קוד האתר לתצוגה על הדפדפן) בקלות אתרים עמוסי Ajax כמו ג'ימייל וגוגל קלנדר. אבל בייג מיו.אס.איי טודיי חולק עליהם: "נתקלתי בזחילה מסויימת כשבחנתי את IE8 על ווינדוז ויסטה ו-XP. מיקרוסופט אומרת שהדפדפן החדש שלה מהיר יותר מבעבר, אבל זו לא היתה התחושה שלי".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x