$
אינטרנט

חוזרים לשורת ההפעלה, הפעם מהדפדפן

התוסף Ubiquity לדפדפן פיירפוקס עדיין בחיתוליו, וצריך שדרוגים – אבל יש לו את הפוטנציאל לשנות את חוויית הגלישה. לקחנו אותו לטיסת מבחן קצרה

יוסי גורביץ 15:4627.08.08
פעם, מזמן, לפני הממשק הגראפי, ראה המשתמש רק את שורת הפקודה של מערכת ההפעלה דוס. התוסף החדשני לפיירפוקס Ubiquity מחזיר את המשתמש לשורת ההפעלה – אבל הן לא דומות בשום צורה. שורת ההפעלה הזו נשענת על התפיסה של הרשת הסמנטית.

 

Ubiquity הוא פרויקט נסיוני וראשוני של Mozilla Labs, שמטרתו לאפשר למשתמש לשלב כמה שיותר פעולות ומידע בקלות הרבה ביותר. זה עובד כך: מתקינים את התוסף (אפשר למצוא אותו כאן, והנחיות שימוש מועילות מאד ניתן למצוא פה), מפעילים מחדש את פיירפוקס, והקשה על Ctrl+Spacebar תפתח בפניכם חלון ובו שורת פקודה ממתינה.

 

מה אפשר לעשות? הרבה. רוצים לשלוח הודעה ישירות לטוויטר? כתבו Twitter ואחר כך את ההודעה שאתם רוצים לשלוח. התיבה תודיע לכם כמה סימנים נותרו לכם. לחצו על enter – וטוויטר התעדכן. רוצים לברר מה קורה בלוח השנה שלכם? הקישו check-calendar, והתיבה תציג לכם את האירועים הקרובים מלוח השנה של גוגל. אפשר גם לסנן באמצעות תאריך – check-calendar September 3rd, למשל.

 

לשלוף תמונות מפליקר באמצעות יוביקוויטי לשלוף תמונות מפליקר באמצעות יוביקוויטי

 

אבל המקום שבו יוביקוויטי באמת מצליחה היא החיבור עם הגלישה הרגילה. לא סגורים על משמעות של מילה? סמנו אותה, פתחו את שורת הקוד והקישו define ולאחר מכן enter; טאב חדש ייפתח, ויציג את משמעות המילה במילון של Answer.com. לחילופין, הקישו wikipedia, ותוכלו לגשת ישירות לערך של המושג באנציקלופדיה המקוונת. רוצים לדעת איך נראה מקום מסוים? הקישו Flickr ומה שנראה לכם כמו תג סביר.

 

פונקציה שימושית אחרת היא שליחת מייל מיידי (כרגע רק מג'ימייל): סמנו את מה שאתם רוצים לשלוח, פתחו את שורת הפקודה, הקישו email this to והוסיפו שם. חלון חדש של ג'ימייל ייפתח עם כתובת המייל הנכונה ועם הטקסט (או הלינק) שבחרתם. החלק הזה לא נטול בעיות – למשל, אם יש אנשי קשר רבים בשם שהקשתם, התוכנה לא מציגה דווקא את אלה שאיתם אתם מתכתבים לעיתים קרובות. אבל ברוב המקרים ניתן לגלול בין אנשי הקשר באמצעות מקשי החיצים.

 

יוביקוויטי עדיין בחיתוליה, וחלק גדול ממה שהיא מציעה לא נגיש עדיין למשתמשים ישראלים. הפונקציה של מציאת מפות, למשל (map) לא עובדת בישראל – בעיה מוכרת עם שימושים שמנסים לעבוד מול Google Maps. הממשק כולו אנגלי, כמובן, ונראה שיש לו בעיות מסוימות עם יישומים עבריים, כגון לוח השנה של גוגל: הוא מסוגל למצוא אירועים, אך לא להזין אירועים חדשים. כשהתקנתי את יוביקוויטי אצלי, היא שיבשה את פעולתו של התוסף Speed Dial ונאלצתי להתקין אותו מחדש.

 

מצד שני, ליוביקוויטי יש קהילה גדלה והולכת של תומכים, ואם המפתחים של מוזילה יבינו מה יש להם ביד, בהחלט יתכן שזו תהיה הפנינה של 2008.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x