$
טורים

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה

בחדשות ערוץ 2 גילו את האינטרנט, האמריקאים מעדיפים את החדשות שלהם מקוונות, העוצמה של גוגל והביקורת עליה, קמפיין וירטואלי בת"א וסרטונים על לידת הרשת

רוני שני 16:3922.08.08

מבט לישנות

 

אם מהדורת החדשות של ערוץ 2 היא תוכנית הבידור המועדפת עליכם, תשמחו לגלות שחברת החדשות הבחינה סוף סוף בהמצאה המכונה אינטר-נט, והקימה מיני-אתרים עצמאיים באתריהן הקלוקלים של זכייניות הערוץ, "קשת" ו"רשת". הצעד הכה-לא-מהפכני, מעין תשובה הולמת לאתר של ערוץ 10, יאפשר לכם לבחור בין ידיעות טקסט, מהדורות בשידור חי או VOD של תוכן שיווקי המוסווה ככתבות תרבות. גולשי פיירפוקס מוזמנים לקבל את המנה באתר "רשת".

 

ובעוד שאצלנו מהדורת החדשות המרכזית מצליחה למשוך כמה עיניים, בארה"ב הולך וגדל מספר האנשים שמעדיפים את החדשות שלהם מקוונות, אם בכלל. סקר של מכון Pew מגלה שמעמדה של האינטרנט כאמצעי תקשורת עולה בהתמדה, ומי שסובל מכך הם בעיקר העיתונים, הטלוויזיה עדיין שורדת. עם זאת, מהמשאל הטלפוני, שנערך בקרב 3,615 אמריקנים בוגרים, עולה כי מרבית צרכני החדשות בטלוויזיה אינם קהל יעד אטרקטיבי למפרסמים: גילם הממוצע 52, הם אינם אמידים, אין בבעלותם מחשב ו-43% מהם מובטלים. מעניין לציין עוד, כי על פי הסקר, כוחן של הרשתות הגדולות בתחום החדשות הולך ופוחת; מרבית הצופים מעדיפים את CNN או פוקס. רון מיברג הסביר כבר לפני שלוש שנים למה זה חשוב.

 

צופי הטלוויזיה לא אטרקטיבים למפרסמים צופי הטלוויזיה לא אטרקטיבים למפרסמים איור: ליאב צברי

 

אחד המקורות החדשותיים שזכו לציון גבוה במידת האמינות היה אתר החדשות הצולע של גוגל, שאמנם נסמך על סוכנויות חדשות ועיתונים מובילים, אבל סובל מכך שיד עורך אנושי לא קרבה אליו. כעת, לרגל הבחירות בארה"ב, גוגל עוברת מייצור תוכן לייצור חדשות: 500 בלוגרים נבחרים שילמו 100 דולר תמורת הזכות ללוות את הוועידה הדמוקרטית מאוהל החדשות שתציב החברה בשטחי הכינוס. ואם נדמה לכם שמדובר בחוויית שק"שים+שימורי תירס, דעו לכם שהבלוגונאים ייהנו מתנאי-גוגל, כולל מסאז'ים. אכן הפגנת עוצמה.
מטרה נוחה למדי. מייסד גוגל, לארי פייג' מטרה נוחה למדי. מייסד גוגל, לארי פייג' צילום: בלומברג

 

אבל עוצמה היא חרב פיפיות, ובעידן שבו אפילו ג'יימס בונד מחפש אויבים בנרות, גוגל נראית כמו מטרה נוחה למדי. מיזם מחאה שהוקם ב-2005 מנסה להאיץ את קריסתה של שליטת האינטרנט באמצעות סוס טרויאני משוכלל: אנשיו קונים מניות של גוגל באמצעות כסף המתקבל מהונאות של מודעות גוגל. 202 מיליון שנה ואימפריית הרשע בידיהם.

 

הונאות הקלקה במודעות גוגל הן חיזיון נפוץ. הסיינטולוגים ומתנגדיהם עושים זאת, "האקרים" מאסיה ומזרח אירופה עושים זאת וכמו שהרצל חזה - יש גם ישראלים שמתפרנסים מזה היטב. אולי הגיע הזמן שגוגל תעיף מבט רענן באלגוריתם שיוך הפרסומות שלה.

 

מי שעקב אחרי ההשקה של אתר המאמרים Knol של גוגל, מודע לביקורת אודות מיקומם הגבוה במפתיע של קישורים אליו בתוצאות החיפוש בגוגל. הטענות הללו, שלא הוכחו באופן חד משמעי, גרמו לסטודנט פיני בשם טימו פאלהימו לשנס מותניים ולהקים את "גוגל מינוס גוגל", מנוע חיפוש המבוסס על גוגל ומונע מתוצאות שקשורות אליה להופיע בתוצאות החיפוש.

 

חיבוק דב

 

ב-11.11.08 יתקיימו לא רק המוני חתונות, אלא גם בחירות לרשויות המקומיות. כן, יש לכם פחות משלושה חודשים לבחור ראש עיר, כשממש כמו אצל הדודים מאמריקה, גם אצלנו התעמולה וירטואלית לא פחות מפיזית. במקרה של הבחירות לראשות עיריית תל אביב, מרגע שנודע כי יש מי שיתמודד מול ראש העיר המכהן רון חולדאי, הבלוגספירה הישראלית התמלאה שמחת חיים.

 

מספר ימים לאחר שחבר הכנסת דב חנין הכריז כי יתמודד על ראשות העיר מטעם רשימת "עיר לכולנו", מלאה הרשת בהתייחסויות. בקבוצת התמיכה בפייסבוק רשומים 1,752 חברים, ומקימיה "מוצפים בפניות לעזרה". כמה סלבלוגרים משתפים פעולה בבלוג "איך הופכים דב לראש עיר"; אלכס פולונסקי אחראי ל"דב חנין בחור על הכיפאק", שקורץ לקמפיין של אובמה; בלטאת האמבט מספקים באנרי תמיכה, ואפילו "הגיקים" הקדישו לסוגיה כמה דקות.

 

לעומת זאת, המועמד המכהן, רון חולדאי, שיחצניו בנו לו אסטרטגיה מקוונת מקרטעת, נעלם לגמרי מהרשת. כמה לא מפתיע שאנשי Refresh לא הביטו נכוחה כשחשבו שפרופיל בקפה דה מארקר, אתר (לא פעיל) ועמוד בפייסבוק (109 תומכים בלבד) יילמד בפקולטות לשיווק.

  

מי שרוצה להיעזר בקמצוץ של חוכמת המונים כדי לחזות את העתיד, מוזמן להציץ ב-Web of Fate, מיזם חברתי מקוון, שמזמין את הגולשים לפרסם תחזיות בתחומים שונים. סטיוארט קנדי מ-The Long Now מזכיר פרויקטים דומים, ביניהם גם Long Bets הטקסטואלי של קווין קלי.

 

בפינצטה

 

זוכרים את מפתח המשחקים, ששאל גיימרים חובבי פיראטיות במה חטא? ובכן, בעקבות תשובותיהם הוא משנה מודל עיסקי, וגורם אושר עילאי לקווין קלי.

 

הנה פריט מידע רב ערך: כאשר מאזינים לצירוף צלילים מסוים באוזניות אפשר לחוות מיסטול חוקי לחלוטין. Binaural beats קוראים לתופעה.

 

אם לא נכחתם בלידתה של האינטרנט, אתר The National Science Foundation מציע לכם לצפות בסדרת סרטוני פלאש המתעדים את בריאתה בעזרת ציר זמן וראיונות עם המייסדים.

 

סקר של חברת Dice מגלה, כי 37% עובדי הייטק אמריקניים יסכימו להפחתה של עד 10% משכרם תמורת הזכות לעבוד מהבית. מנהלים תאבי קיצוצים מוזמנים להשיב את האישונים למקומם ולקרוא את הכתבה הזו באקונומיסט, שם ממליצים בחום לספק לעובדים המרוחקים קצת יותר מחיבור לאינטרנט.

 

ב-15 באוקטובר יחול Blog Action Day 2008, שמוקדש השנה למלחמה בעוני. זה הזמן להצטרף ליוזמה ולהתחייב לכתוב פוסט שעוסק בנושא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x