האנדרואיד - מערכת הפעלה לגאדג'טים?
הטלפון הראשון המבוסס על מערכת ההפעלה של גוגל, אנדרואיד, צפוי לצאת לשוק עד סוף השנה. אבל לא נראה שגוגל תעצור בטלפונים ניידים: האנדרואיד עשוי לשמש מערכת הפעלה לשורה של מכשירים ניידים
על פי מקורותיהם של השניים, גוגל לא תעצור בטלפון נייד. האנדרואיד מיועד להיות לא רק מערכת הפעלה לטלפון סלולרי, אלא מערכת הפעלה לגאדג'טים בכלל. "האוונגליסט הראשי" של גוגל, וינט סרף, אמר עוד ב-2006 ש"אין סיבה שמקרן לא יהיה מחובר לרשת ויוריד תמונות, אולי כשהוא נשלט על ידי (טלפון נייד מסוג) בלקברי.... אני חוזה שעוד בעשור הנוכחי נראה מערכות נוספות יוצרות קשר דומה עם מערכות אחרות".
אנדרואיד מבוססת על מערכת ההפעלה לינוקס, שהיא מערכת קוד פתוח וניתן בקלות יחסית להתאימה ליישומים אחרים. אלדון וקרז'יקובסקי טוענים שאנדרואיד הוא כרטיס הכניסה של גוגל למה שמכונה בינתיים בשם המגושם "האינטרנט של הדברים" (The internet of things) - רשת, אלחוטית בדרך כלל, שתחבר בין שורה של מכשירים חשמליים מתקדמים, רבים מהם שדרוג של חפצי בית פשוטים.
דוגמה לשימוש נפוץ בתחום היא הפעלת המזגן בביתו של המשתמש ללא נוכחותו – המשתמש יוצא בדרכו הביתה, יוצר קשר באמצעות טלפון סלולרי עם המחשב העיקרי בבית, ומורה לו להפעיל את המזגן. אלדון וקרז'יקובסקי מציינים כי גוגל עורכת מזה זמן ניסויים ברשת wi-fi פתוחה, לטענתם מתוך נסיון לגרום לכל שני מכשירים נתונים "לדבר" זה עם זה.
גוגל לא הראשונה בתחום: לאייפון ולאייפון טאצ' יש יישום שהופך אותם לשלט רחוק ל-iTunes ול-Apple TV. מיקרוסופט עובדת מזה שנים על פרויקט דומה ושאפתני, Live Mesh. אבל לטענת אלדון וקרז'יקובסקי, האנדרואיד מיועד לשלב שורה של תוכניות פעולה של גוגל: ה-App Engine, למשל, המשמש מפתחים לאחסון יישומים, ישמש כפלטפורמת תמיכה לאנדרואיד.
ל-Dream, המכשיר החדש של HTC, עשויים להיות כ-60 מיליון לקוחות פוטנציאליים: הוא יושק על ידי T-Mobile, שלה 30 מיליון מנויים בארה"ב ועוד כ-27 מיליון מנויים בגרמניה, שתי המדינות שבהן המכשיר צפוי להיות מושק לראשונה. לשם השוואה, עד השקת מכשיר הדור השלישי של האייפון נמכרו כשישה מיליוני יחידות של הדגם הישן של האייפון.
עם זאת, כלל לא בטוח שההשקה תישא הצלחה מיידית: עד כה, הביקורות שקיבל ה-Dream ציינו כי האייפון טוב ממנו, ולאנדרואיד נשקפת תחרות מצד מערכת ההפעלה Symbian, שנרכשה על ידי נוקיה ביוני האחרון. נוקיה מיהרה להפוך את ה-Symbian למערכת קוד פתוח, כדי להתחרות על ליבם של מפתחים. לצידה של נוקיה התייצבו שורה של חברות בעלות משקל בתחום, כגון סמסונג, LG ו-AT&T.