טכנולוגי על הבוקר: מי צריך רוגלה?
האקרים רוסים מצטרפים להתקפה על גיאורגיה, האקרים אחרים מתעניינים במקינטוש ובאייפון, סאלון מציעה לתת טיפים לבלוגרים, והאירופאים מאמינים במכוניות חכמות
קרוב, פשוט, יעיל
כל מומחה אבטחה ותיק יגיד לכם שהצורה הנכונה לחדור לבניין של חברה היא להגיע לבוש כשליח, עם חבילה, עט וניירות שצריכים החתמה. זה, פחות או יותר, גם מה שאומרים ההאקרים בכנס Defcon.
תשכחו מפריצות מתוחכמות למחשבים נוסח "משחקי מלחמה". רוצים למצוא סיסמה? אל תנסו לשלוח רוגלה מתוחכמת שמקליטה כל הקלדה; שימו מיקרופון זעיר ליד המקלדת. כל מקש נשמע אחרת כשמקלידים עליו.
רוצים בכל זאת לחדור למערכת המחשבים? שלחו אייפון לעובד בלתי קיים בחברה, כשהוא מונחה לחפש אחר רשתות אלחוטיות. הוא יישב כמה זמן בחדר הדואר. אם החברה לא טרחה להגן על המערכת שלה, אתם בפנים. אם לא, מאחר ואין עובד בשם שאליו מופנה האייפון, הוא יישלח חזרה אל השולח. רעיונות פשוטים לפושע המתחיל.
מפלטו האחרון של הנבל
מלחמת הנפט של ולדימיר פוטין צוברת תאוצה: רוסיה הטביעה אתמול ספינת מלחמה גיאורגית, ההפצצות על טביליסי נמשכות, והצי הרוסי נכנס לפעולה – זאת למרות נסיגה גיאורגית מדרום אוסטיה.
פוטין לא צועד לבד. להקת העורבים של ההאקרים הרוסים מלווה אותו. אתריה של גיאורגיה נמצאו במשך זמן רב תחת התקפות מצד האקרים, וההתקפות רק התחזקו בימים האחרונים. לא ברור כמה מן ההתקפות באות מצד ממשלת רוסיה וכמה מהן באות מצד חוליגאנים מסוממי לאומנות – כאלה לא חסרים גם אצלנו – שחשים, או מעמידים פנים, שהם עושים את חובתם הפטריוטית.
מה שברור הוא שהתקפות האקרים היו, תחת משטר פוטין, חלק אינטגרלי ממדיניות החוץ הרוסית. באסטוניה, לפני כשנה, לוו המהומות של המיעוט הרוסי בשורה של התקפות ששיתקו חלק ניכר מתעשיית ההייטק האסטונית, הענף המרכזי של תעשיית המדינה הזעירה הזו. התקפות האקרים היו גם באוקראינה, כשניסתה זו להשתחרר מחיבוק הדב של פוטין ולבחור ממשלה משלה. הרומנטיקה ה"מרדנית" של ההאקרים מעולם לא נראתה מגוחכת יותר מאשר המצב שבו היא עוטפת עצמה בדגל – כחול לבן, כאן ושם.
סוף עידן החסינות של אפל
ואגב פושעים שמתחזים לרובין הוד, כמה חדשות רעות לסטיב ג'ובס. אכן, חנות האפליקציות של האייפון מניבה תשואה מרשימה – 60 מיליון תוכנות הורדו בחודש הראשון, והכניסו מיליון דולר ביום בממוצע – אבל דבש מושך חרקים.
עד לאחרונה, רוב מוחלט של ההאקרים הקדישו את מירע תשומת ליבם לחלונות של מיקרוסופט, משום שפלח השוק שלה עמד על כ-90%. אבל המקינטוש גנב חלק מנתח השוק הזה, והאייפון הוא להיט. התוצאה היא שיותר ויותר האקרים מפנים תשומת לב למוצרי אפל – בין השאר, משום שמפתחים רבים מוציאים גרסאות מקבילות למוצרים שכבר פותחו לחלונות, וההאקרים מכירים היטב את הפרצות של התוכנות המקוריות. ההשתפרות ניכרת: לפיצוח האייפון הראשון נדרש כחודש, אבל הגירסה החדשה נפרצה תוך שעות.
האכל בלוגר!
קראת בלוג? הוא מצא חן בעיניך? סאלון מציעה לך להוכיח את זה: תרום לו כסף.
שיטה חדשה שהושקה במגזין הרשת הליברלי והפופולרי, מאפשרת לכל המשתתפים בקהילת Open Salon להעניק כסף לכותבים אחרים בקהילה. התשלומים מתבצעים באמצעות מערכת Revolution MoneyExchange, וכל משתמש שמתחבר אליה מקבל עשרה דולרים, על חשבון המערכת, אותם הוא יכול לתרום לכותבים החביבים עליו.
האם זה יחזיק? לא ברור. גולשים אוהבים את התוכן שלהם חינמי, והרעיון של תשלום עבור תוכן גורם להם להלם תרבות. מצד שני, זו קהילה ליברלית, סובלנית ומתורבתת. על כל פנים, כנראה שעדיין לא הגיע הזמן להתפטר מהמשרה הקבועה שלך ולחיות על נדיבותם של זרים.
פותחים את הדרך למכונית החכמה
האיחוד האירופי מאמין במכוניות אינטליגנטיות: לאחרונה הוא אישר הקצאת ספקטרום שידור מיוחד למכוניות חכמות, כדי שיוכלו לשוחח ביניהן. יוזמת המכוניות החכמות האירופית מודאגת ממצב התנועה, במיוחד לאחר שהסתבר ש-24% מזמן הנסיעה של האירופאי הממוצע מבוזבז על עמידה בפקקים.
המכוניות יוכלו – לכשיתחילו לפעול, ואף אחד לא יודע מתי זה יקרה – לדבר זו עם זו ועם מחלקת תחזוקת הדרכים. הנהגים יקבלו הודעות על דרכים חסומות או מוצפות, ויעודכנו בדבר פקקי תנועה כבדים. באיחוד האירופי מאמינים שהיוזמה החדשה תוכל למנוע חלק ניכר מתאונות הדרכים, שגבו ב-2006 42,000 הרוגים, ויותר ממיליון וחצי פצועים.
קצרצרים
המועמד הדמוקרטי לנשיאות, ברק אובמה, מאמין מאד בטכנולוגיה – עד כדי כך שהוא מבטיח לשלוח, למי שיירשם לשירות מיוחד, את זהותו של המועמד שלו לסגנות נשיא, עוד קודם שיודיע עליו לתקשורת.
ואם בבחירות עסקינן, מודעת הבחירות של פאריס הילטון הפכה ללהיט: יותר מ-6.2 מיליונים צפו בה בשבוע הראשון שלה. נערת אובמה, שגרפה 9.2 מיליוני צפיות בתוך שנה, ודאי חשה מאוימת.
השבב החדש של אינטל, שיושק ברבע האחרון של 2008, ייקרא Core I7. אינטל טוענת שהשבב החדש יהיה מהיר יותר, חזק יותר, וחסכוני יותר באנרגיה.
החומר שסיוטים עשויים ממנו: מדענים טוענים שהצליחו ליצור "מטא-חומר" שקרני אור – אלו מהן שהעין האנושית מזהה - מעדיפות לעקוף במקום להינתז ממנו. המשמעות המעשית היא שיש כעת חומר שהוא בלתי נראה.
כמה משתמשים ברשתות חברתיות יש בישראל? הסוקרים טוענים שמספרם נע בין 1.2 מיליון ל-1.8 מיליון. הבלוגר גל מור מנמק מדוע המספר האמיתי קרוב יותר, כנראה, לחצי מיליון.