$
הייטק והון סיכון

עודד אמר להקים סטארט-אפ

"איקאמפ" היא הקייטנה הראשונה בישראל המיועדת לסטארט-אפיסטים צעירים. מחיר ההשתתפות אמנם מופקע, אך בתמורה יפגשו המשתתפים כמה מבכירי תעשיית הטכנולוגיה הישראלית, יבקרו בגוגל ואינטל וילמדו אופטימיזציה ויצירת משחקי מפלאש מטובי המומחים. אסף גלעד היה שם

אסף גלעד 15:4402.08.08

הכל התחיל לפני שנה. שני סטארט-אפיסטים, ניר קוריס (26), יוצא חברת WeFi ודותן טמיר (25) יוצא Eyeclick, עזבו את התלוש השמן והליסינג והחליטו להקים סטארט-אפ משלהם. לא היתה להם הברקה טכנולוגית או קונספט חדשני, אלא רעיון מהסוג הישן, שגילו בערך כגילו של החופש הגדול: קייטנת קיץ. אבל הם עשו את זה בסגנון שלהם.

 

קייטנת איקאמפ (Ecamp), שהמחזור הראשון שלה נפתח השבוע, היא קייטנה לסטארט-אפיסטים צעירים. היא מיועדת לבני 10-18 שחיים טכנולוגיה וביזנס, ורוצים לשלב ביניהם מוקדם ככל הניתן. מסתבר שיש לא מעט כאלה.

 

המחזור הראשון של איקאמפ כבר נחשב להצלחה גדולה. נרשמו אליו 300 בני נוער, רובם ישראליים אך לא מעט מהם הגיעו מארה"ב, סין, צרפת, קניה ובלגיה. המספר הזה מרשים במיוחד בהתחשב בעלות המופקעת של החוויה – 8,000 שקלים למחזור בן שבועיים. אבל המצפון של המארגנים נותר נקי כי בקייטנה משתתפים גם 90 ילדים מיישובי עוטף עזה, אשקלון ושדרות המגיעים על מלגות מלאות מהוועד היהודי אמריקני. את המימון המרכזי להפעלת הקייטנה השיגו השניים משלמה ליפשיץ, נשיא חברת אורנים המפעילה בישראל את פרויקט 'תגלית'.  

 


 

אני מסתובב עם קוריס במדשאות הרחבות של אלוני יצחק, שמורת טבע הסמוכה לבנימינה, והמקום בו מתקיימת הקייטנה. כבוגר של מספר קייטנות קיץ אני מצפה לאקשן מיוזע, שוקו משקית המושפרץ לכל עבר ובריכה הומה. אני מתבדה. המדשאות שוממות והבריכה הגדולה רחוקה מהעין. חם. אני שואל את קוריס היכן הילדים, והוא ממהר לכיוון הביתנים הממוזגים. שעשועים מהסוג הישן כנראה כבר לא עושים רושם על דור האייפוד.

 

ב'נבחרת הכוכבים' המרכיבה את סגל ההדרכה של הקייטנה משתתפים עידו טל (16) שפיתח משחק פלאש ששיחקו בו למעלה מ-5 מיליון גולשים, תאי קאיש (16) מומחה לקידום ואופטמיזציה של אתרים בגוגל (וזוכה במקום התשיעי בתחרות SEO יוקרתית) ואלון סלוצקי (18), תלמיד במגמת רובוטיקה בתיכון אביב ברעננה שזכה בפרס ראשון בתחרות הרובוטיקה 'פירסט'. הנבחרת הזו היא המודל, המקום אליו שואפים כולם. הצעירים שעשו את זה, ועתה מעבירים את השרביט לדור הבא.

 

כיתת הבוגרים, המכונה "ג'יגה-בייט", יוצאת מחדר הגאדג'טים. המחזור הצעיר יותר, "מגה-בייט", עומד להיכנס בכל-רגע. היא עושה את דרכה לעבר חדר הקונסולות, שם יתחלקו הילדים בין משחק 'גיטר-הירו' על האקסבוקס, לבין FIFA 2008 על גבי הפלייסטיישן. השאר יסתפקו בריקוד וניתור מול מסך ענק המחובר ל-Wii.

 

בתוכנית: בניית משחק מחשב, תחרות סגווי וסדנת די.ג'יי

 

קוריס מספר לי על תוכנית הלימודים. באג'נדה אפשר למצוא סדנת בניית משחקי מחשב בפלאש, סדנת צילום ועריכת וידאו בפורמט HD, סדנת די.ג'יי ותחרות סגווי. מרחק שמיים וארץ מקייטנות התכנות והמדע שצעירים ממושקפים מכל הארץ נשלחו אליהם בעשורים האחרונים. אני מנסה לברר איתו למי באמת מיועדת הקייטנה הזו, לילדי עשירים שראו כבר הכל, או לחובבי טכנולוגיה צעירים. "המחנה הוא לכולם, לא רק ל'גיקים'" הוא עונה, " גיקים הוא ביטוי של לפני 20 שנה. היום הטכנולוגיה שייכת כבר לכולם, האפשרות למיצוי הכישרונות נגישה לכולם. המציאות השתנתה, וחוץ מזה – לא צריך להיות גיק כדי לשחק באקסבוקס או בפלייסטיישן. כולם עושים את זה". למרות שרוב הילדים דוברי עברית – רוב השיעורים מועברים באנגלית. קוריס טוען שזו אינה בעיה. הקהל הצעיר אליו מכוונת הקייטנה נולד באינטרנט, אנגלית טבעית לו כמו גלישה ביוטיוב.

 

"בעוד שבקייטנות הרגילות לוקחים את הילדים לביקור בישראל של העבר, אנחנו מראים להם את ישראל של העתיד", אומר קוריס. בשבוע החולף הם הספיקו לבקר במרכז הפיתוח של אינטל בחיפה, במרכז הפיתוח המפונפן של גוגל בתל אביב ובמעבדות של סיסקו. את הסיורים החברות שמחו לתת ללא כל תמורה. הרווח שלהן ברור.

 

מחר יגיע לקייטנה שי אגסי. הוא ירצה לילדים על חוויותיו כסטארט-אפיסט צעיר שמכר חברה ישראלית קטנה לחברה גרמנית גדולה, סאפ. שבוע לאחר מכן יתייצב כאן יאיר גולדפינגר, מייסד ICQ, ילד-הטכנולוגיה הנצחי. הילדים מכירים את השמות. מבחינתם, לפגוש את האיש שמאחורי המסנג'ר משול למפגש עם כוכב נערץ.

 

השעה החופשית הגיעה. אני זוכר אותה מימי הקייטנה שלי. זה הזמן למרוד בתוכנית המוכנה מראש, להתפרע. אבל הילדים של איקאמפ לוקחים את השעה הזו ברצינות רבה. אלי בן ה-13 מירושלים וניקול בת ה- 15 משדרות עובדים על הסטארט-אפ החדש שלהם, שעומד להתחרות הערב מול קבוצות נוספות בתחרות "סטארט-אפ נולד". הרעיון של אלי וניקול הוא פשוט: נתקלת במצב חירום? סמס למרכזייה והיא תסמס לך בחזרה כל מה שעליך לעשות, בין אם חטפת פנצ'ר או שהוכשת בידי נחש. ג'יימס בן ה-19 מקניה המציא יחד עם חבריו לקבוצה מערכת התראה המצפצפת כאשר הארנק נגנב ולמוטי בין ה- 16 מירושלים, תוכנה המאפשרת ליצור מוזיקה על מחשב iMac ולשמור אותה על הרשת. עוד מעט יגיעו השופטים, שני מנהלים מחברות סטארט-אפ ויכריעו מי יזכה במדלית ה"גיק" שעוצבה במיוחד לאירוע. "את הסטארט-אפ הראשון שלי אני רוצה להקים כמה שיותר מוקדם" אומר אגם, 13 מתל-אביב. למה כל כך מוקדם? "כי אלה שיבואו אחריו יהיו מוצלחים יותר". אגם כבר כותב תוכניות עסקיות מתוך שינה – עוד מיומנות שתתורגל עד דק בימי הקייטנה. "אני מקווה למצוא כאן שותפים לחברה שאקים", הוא מסכם.

 

תאי קאיש, בן 16 מגבעת עדה, מפנטז כבר שנים על הסטארט-אפ שיוציא אותו מאלמוניותו. בינתיים, הספיק לפתח התמחות ייחודית באופטימיזציה של אתרים, ושיפור מעמדם בגוגל. הוא כבר מייעץ לחברות בעולם, בתשלום. אני שואל אותו אם הוא מרגיש שהוא מפספס משהו. "אני לא נמצא במרדף אחר הכסף ולא מרגיש שאני מפספס את הילדות שלי. אני בסך הכל עושה משהו שאני אוהב. הרי גם ילדים בגילי עובדים - הם פשוט עובדים במקדונלד'ס".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x