טכנולוגי על הבוקר
גוגל ממשיכה במסעה לשלטון עולמי, ומצליחה להטריד את הבריטים. סין מפריכה סופית את הטענה שהרשת תפיץ דמוקרטיה בעולם. פורטוגל קונה חצי מיליון מחשבים קלים לתלמידים, ופוענח המחשב העתיק בעולם
גוגל שולחת זרועות
גוגל היא כבר מזמן לא רק מנוע חיפוש פופולרי: יש לה לוח שנה ומסמכים מקוונים ושירות דואר משלה ומה לא. לאחרונה, היא החלה לחרוג מהתחום המקוון לעולם הממשי. לאחרונה, החלה להשקיע סכומים גדולים במכוניות חשמליות, מתוך אמונה שהן העתיד (ולא במקרה, שהעתיד יהיה שייך לה). על פי דיווחים שטרם אושרו, גוגל מתכוונת להקים גם זרוע להשקעות הון סיכון, והיא עובדת על הכנסתן של פרסומות גם למשחקי מחשב. בקצב הנוכחי, אין להתפלא אם בקרוב תוציא גוגל לשוק גם מזון לחתולים משלה. ותפרסם אותו במשחק המחשב החדש שלכם.
אמא'לה, גוגל
אמש, למרות מחאות נמרצות, אישר נציב המידע של בריטניה להפעיל במדינה את תכנית Street View של גוגל. המדובר ברכב שמשוטט ברחובות ומצלם הכל, מכל זווית אפשרית. בריטים רבים, שכבר כך חיים בממלכה המנוטרת ביותר בעולם, הביעו חשש שהצילומים יהיו כלי מושלם לפורצים. אחרים הביעו חשש שיצלמו אותם ברחוב ברגע מביך בחייהם. החשש גדול עד כדי כך, שכבר נוצרה תוכנה שמזהה פרצופים בתמונות מקוונות ומשנה אותם – לעיתים בתוצאות מחרידות – כדי להגן על שרידי הפרטיות של התושבים.
אגב פרטיות, אחד מנהגי המכונית של Street View שצולמה לאחרונה לא התנגד לכך שהמכונית צולם – אבל דרש במפגיע שפרצופו לא יופיע בתמונות. הממ.
לא להפריע להרמוניה
אתמול דיווחנו על כך שבאופן בלתי מפתיע בעליל, סין לא עמדה בהתחייבותה לספק לעיתונאים המגיעים לסקר את האולימפיאדה גישה חופשית לרשת. ובכן, יתכן שלא היתה שום התחייבות כזו: הוועד האולימפי הבינלאומי נאלץ להודות ש"כמה מפקידיו" הגיעו להסכמות שקטות עם המשטר, על פיו אתרים – אבל רק כאלה "שאינם קשורים למשחקים האולימפיים" – יסוננו.
בין האתרים שסין לא רוצה בשום פנים שמישהו יראה נמצאים עמודי הבית של ארגון זכויות האדם אמנסטי – שיצא בקמפיין זועם נגד האולימפיאדה – וכן אתרים של קבוצת הפאלון גונג, שדובר סיני הגדיר כ"דת מרושעת, מזויפת, שנאסרה על ידי הממשלה". זוכרים איך לפני 15 שנים הבטיחו לנו שהרשת תביא את הדמוקרטיה לכל העולם, ותיצור שלום עולמי? אז זהו, שלא.
האם נמצא המחשב של ארכימדס?
די עם החדשות הרעות. קצת אור. ובכן, מדענים הצליחו לפענח את תפקודו של מה שמכונה "המחשב האנלוגי הראשון": כלי משונה עשוי ברונזה, שחלקים ממנו אבדו, שנמצא על ספינה מסחר רומאית טבועה ב-1901.
המכשיר ידוע כ- Antikythera Mechanism והוא מכיל את גלגלי השיניים הראשונים הידועים בהיסטוריה. מדובר בעזר ניווט משוכלל לזמנו – המאה הראשונה לפני הספירה – שציין לא רק שורה של גרמי שמיים, אלא גם חישב את מועדם של ליקויי חמה. וחשוב מכל: מדובר ככל הנראה בלוח השנה הספורטיבי הראשון בעולם, והוא עדכן את שוכני הספינה במועדי המשחקים הגדולים של העולם העתיק: האולימפיאדות, המשחקים הנמאיים, הפיתיים והאיסתמנאניים.
אז איך נכנס ארכימדס לתמונה? או. בכתבי קיקרו יש אזכור מעורפל למכונה כזו שנבנתה על ידי ארכימדס, והמדענים מצאו שרשימת השמות שחרוטה על המכשיר – כנראה של בוניו – מכילה כמות חריגה של שמות קורינתיים. ארכימדס היה תושב סירקוסאי, עיר בסיצילה שהיתה מושבה קורינתית, והמדענים מעריכים כעת שאפשר שהוא יצר מסורת של בניית מכונות כאלו, שהאריכה ימים גם לאחר שנרצח על ידי חייל רומאי, שלא הסכים להמתין עד שארכימדס יסיים לשרטט מעגל.
המחשב לתלמידים של אינטל מזנק
המוצר הלוהט בשוק המחשבים, כפי שוודאי כבר שמתם לב, הם המחשבים הזולים והקלים. פרויקט OLPC (לאפטופ לכל ילד) נכשל במשימתו ליצור לאפטופ קל במחיר של 100 דולרים, אבל שלשום – כפי שדיווחנו – הודו הודיעה על פרויקט שאפתני לבניית מחשב בעשרה דולרים.
והיא לא לבד: ממשלת פורטוגל הודיעה אמש כי היא תרכוש חצי מיליון מחשבי Classmate, המתחרה של אינטל לפרויקט OLPC, ותעמיד אותם לרשות תלמידים. פרטים פיננסיים מדויקים – כמו, למשל, כמה תשלם פורטוגל עבור מחשב – טרם פורסמו. כחלק מהעסקה, נציג אינטל ישמש כיועץ לממשלת פורטוגל.
קצרצרים
מחקר חדש מעלה שברשתות חברתיות יש יותר נשים מגברים – להוציא, אלא מה, הרשת החברתית לאנשי עסקים, לינקדין.
תמיד חשבתם שמדענים הם יצורים לא חברותיים במיוחד? תפסיקו לתת לתעמולה העוינת של מרי שלי (כותבת "פרנקנשטיין") לבלבל לכם את המוח. הם כל כך חברותיים, שיש להם רשת חברתית משלהם!
ה-FBI מזהיר מפני תולעת בשם Storm, שלמרבה הפאדיחה משתמשת באזכור של הבולשת עצמה בדואל שהיא שולחת למשתמשים תמימים.
תוך התעלמות מהסכנה הברורה לבריאותם, הבריטים שולחים 1.4 מיליארדי (!) הודעות SMS מדי שבוע.