$
אינטרנט

פורשי גוגל משיקים מנוע חיפוש מתחרה: Cuil

מנוע חיפוש חדש, Cuil, מבטיח לשנות את פני החיפוש באמצעות חיפוש סמנטי ועיצוב מרשים של תוצאות החיפוש. לטענת יוצריו, הם אינדקסו יותר דפי רשת מגוגל – אבל עד כה, הם מציגים מספר תוצאות נמוך יותר

יוסי גורביץ 14:0728.07.08

מנוע חיפוש חדש, המכונה Cuil (מבוטא cool) הושק הבוקר, והוא מתיימר לשנות את פני החיפוש. במקום שורת הלינקים האנכית שמציגים גוגל ושאר מנועי חיפוש, מציג Cuil שלושה טורים, בדומה לעיתון, והוא מציג לא רק טקסט, אלא גם תמונות – צורה המאפשרת לגולש לצפות בו זמנית במספר תוצאות ולבחור מביניהן.

 

שורה של פורשים מגוגל פיתחו את Cuil, בהם אנה פאטרסון, שמילאה תפקיד חשוב בפיתוח יסודות מנוע החיפוש של גוגל, בעלה - טום קוסטלו, ראסל פאוור ולואיס מונייר. לדבריהם, Cuil אינדקס יותר אתרים מכל מנוע חיפוש אחר – 120 מיליארדים. גוגל טענה לאחרונה כי אינדקסה כטריליון דפים, אך אף שהיא מודעת לקיומם של כטריליון דפים, היא אינדקסה הרבה פחות.

  

מנסה למצוא קשר בין מילות החיפוש. אתר cuil מנסה למצוא קשר בין מילות החיפוש. אתר cuil

 

Cuil לא נשען רק על מספר הדפים המאונדקסים: הוא אמור להיות מנוע חיפוש סמנטי, ולהיות מסוגל לקשר בין המילים שמקליד הגולש בנסיון להבין מהן מה בעצם הוא מחפש. כך, למשל, מי שיקיש "כלב" ו"תרופה", יקבל מגוון אתרים הקשורים בבריאות כלבים.

 

השימוש ב-Cuil מעט מטריד למי שהורגל בשימוש בגוגל: אין צורך בשימוש בסימן + בין מילים (למעשה, נראה שהוא משבש את פעולת המנוע), והאינסטינקט להקיף את ערכי החיפוש במרכאות גורם למנוע להציג תוצאת "אין תוצאות". כמעט תמיד הוא יציג פחות תוצאות מגוגל, לעיתים בהפרש של כמה סדרי גודל, אבל אין לדעת כמה מהתוצאות – בשני המנועים – הן תוצאות ריקות או ספאם. אבל כשמשתמשים בו כראוי, הוא מניב תוצאות מרשימות.

 

למשל, חיפוש "מנחם בגין" בגוגל יניב שורה של לינקים. גם בקול – אבל שם, בצד ימין, תופיע בוקסה המכילה קטגוריות: "חברי כנסת לשעבר", "מנהיגי מפלגה ישראליים", "פוליטיקאים ישראלים", "זוכי פרס ישראלים" – אבל גם, משום מה, "נשיאי ישראל". הקטגוריות, מתקבל הרושם, ערוכות היטב. מצד שני, חיפוש פשוט אחר "אולמרט לבנון" לא הניב כל תוצאות. זמן קצר לאחר מכן, קרסו שרתי מנוע החיפוש והוא הפך לבלתי זמין.

 

מנוע החיפוש החדש התקבל עד כה בתגובות מעורבות: שבחים לעיצוב של המנוע ותלונות על מספר התוצאות הנמוך או הבלתי קיים, וכן על איטיות ניכרת. הבלוגר רוברט סקובל הביע ספקנות באשר ליכולתה של Cuil לחדור לתחום החיפוש, בטענה שרוב המשתמשים טרם הפנימו את משמעותו של מנוע חיפוש; הבלוגר מייקל ארינגטון ציין שלגוגל יש תוצאות רבות יותר, ולדבריו גם רלוונטיות יותר – אך הזכיר ש"קול קיימת שעה אחת; לגוגל היה עשור לשדרג את מנוע החיפוש שלהם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x