$
הייטק והון סיכון

הסטארט-אפ הישראלי נאוקלאוס מגייס 11.4 מיליון דולר

השוק ממשיך להביע אמון בחברות ישראליות בתחום הווירטואליזציה: נאוקלאוס, המפתחת פתרונות לווירטואליזציה בארגונים, גייסה סבב שני מהקרנות באטרי האמריקאית וג'מיני הישראלית

אסף גלעד 10:1918.06.08
נאוקלאוס (Neocleus), חברה ישראלית המפתחת פתרונות לווירטואליזציה בארגונים, הודיעה היום (ד') על גיוס של 11.4 מיליון דולר מהקרנות באטרי האמריקנית וג'מיני הישראלית בסבב המהווה לפי הקרנות עלייה משמעותית בערך החברה. שתי הקרנות השקיעו בנאוקלאוס גם בסבב הקודם בשנה שעברה, שעמד על סכום של 4.3 מיליון דולר. בחישוב הכולל גם השקעות בשלב המוקדם גייסה החברה עד כה סכום הקרוב ל-17 מיליון דולר, כך על-פי חברת המחקר IVC.

 

תחום הווירטואליזציה בעולם ובישראל ממשיך לתפוס תאוצה, לאחר שמוקדם יותר השנה נרכשו שתי חברות ישראליות בתחום לענקיות תוכנה: קידארו שנמכרה למיקרוסופט בסכום של כ-100 מיליון דולר במרץ, וחברת B-hive שנרכשה לפני כשלושה שבועות על-ידי ענקית הווירטואליזציה האמריקאית VMware. החברות שנרכשו, כמו גם נאוקלאוס, מפתחות פתרונות המאפשרים לארגונים להפעיל על מחשב אחד כמה מחשבים וירטואליים לשימושים שונים.

 

לפני כחודש הכריזה נאוקלאוס על הוצאת מוצר ראשוני לשוק, והכסף שגייסה היום יאפשר לה להקים את מערך המכירות והשיווק. המוצר של נאוקלאוס, בניגוד למוצרים של B-Hive או VMware, אינו נותן פתרון וירטואליזציה של שרתי מידע גדולים, אלא עבור נקודות הקצה של המערכת - המחשב האישי.

 

קידארו, פיתחה גם היא מוצר המיועד למחשב האישי, אך היא התמקדה ביכולת של מערכת ההפעלה XP לפעול מעל פלטפורמת וויסטה, ולכן הפכה לאטרקטיבית בעיני מיקרוסופט.

 

טכנולוגיה המבוססת על קוד פתוח

הטכנולוגיה של נאוקלאוס מאפשרת ליצור בתוך כל מחשב פיזי כמה מחשבים וירטואליים כאשר כל אחד מהם יכול לבצע פונקציה אחרת: אבטחת מידע, הרצת מערכת הפעלה ועוד. הטכנולוגיה של נאוקלאוס מבוססת על קוד הפתוח לכול, ובניגוד למרבית החברות הפועלות בתחום, היא אינה משתמשת רק בלינוקס אלא גם בסביבת הקוד פתוח 'זן' (Xen), המשמש את מוצרי מתחרתה הגדולה של VMware, סיטריקס.

 

היישום יאפשר הרצת כמה מערכות הפעלה במקביל על אותו המחשב, כדוגמת ווינדוס ולינוקס. הקוד הפתוח מאפשר נגישות של מפתחים חיצוניים לפתח יישומים המותאמים להם, ובנאוקלאוס מתכוונים להפוך את המוצר שהם משווקים לניתן לשינוי ולניהול לפי דרישת הלקוח.

 

משמעות נוספת של המוצר של נאוקלאוס היא שניתן יהיה לבצע הפרדה בתלות של המחשב במערכת ההפעלה. המוצר מכוון למחלקות ה-IT בארגונים, ויאפשר להם לנהל מדיניות אבטחת מידע וניהול מרחוק לפי בקשתם, בעלויות נמוכות יותר.

 

בהערכות לגבי הטווח הארוך יותר, לא מן הנמנע שסיטריקס היא אחת מהמועמדות הבולטות יותר לרכישת נאוקלאוס. טבען של חברות הוירטואליזציה להתמזג עם חברות גדולות יותר המציעות שרותי IT רבים יותר. נאוקלאוס התארחה לפני כחודש בתערוכה של סיטריקס - "סיטריקס סינרג'י", לחברות סטארט-אפ בתחום אבטחת המידע, וקוד הזן של נאוקלאוס עשוי להתחבר בקלות למוצרי השרתים של סיטריקס.

 

איתי בוגנר (מימין) ואריאל גורפונג, מייסדי נאוקלאוס איתי בוגנר (מימין) ואריאל גורפונג, מייסדי נאוקלאוס

 

את נאוקלאוס ייסדו אריאל גורפנג, יוצא אופטיבייס ואיתי בוגנר, ממייסדי סופוור (SofaWare), שמכר 60% ממנה לצ'קפוינט בשנת 1999. למעשה, הפתרון של נאוקלאוס יכול להחליף את פתרון האבטחה שפיתחה סופוור - קופסא המכילה יכולות אבטחת מידע המתחברת למחשב או לרשת של מחשבים.

 

השותף המנהל מטעם קרן ג'מיני בחברה הוא עדי פונדק-מינץ, שלאחרונה מכר את טראיאנה ל-ICAP ואת ספירה, החברה שהקים, לפארלל. בנאוקלאוס שבתל-אביב עובדים כיום כ 30 איש, מרביתם אנשי פיתוח תוכנה ואבטחת מידע.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x