בשבחי הארטישוק
השפית תמר כהן־צדק מצאה דרך מקורית לשלוח הביתה את המטבח המופלא שלה
"כל השנים הייתי אנטי משלוחים לחלוטין. חשבתי שהאוכל שלי לא מתאים לזה”, אומרת השפית תמר כהן־צדק. "אבל עם הזמן הבנתי שאני חייבת למצוא דרך לעשות זאת, ומצאתי פשרה של משלוח פסטות טריות שמגיעות בנפרד מהרוטב, ושצריך לבשל אותן בבית. זה לא משלוח מהרגע להרגע כמו של וולט, צריך להזמין יום לפני. ואני עדיין לא מרגישה שאני יכולה לשלוח מנת פסטה מוכנה במשלוח. זה עוד קשה לי".
אז במקום פסטות מוכנות היא מצאה דרך מקורית לשלוח הביתה את האוכל המשובח שלה. החודש היא השיקה את מארז "סגרה" (sagra) המבוסס על מסורת פסטיבלים איטלקית שמחה. במקור חגגו בפסטיבלים האלו קדושים מקומיים, אך עם השנים ההתמקדות עברה לאוכל ולשתייה, כשכל פסטיבל מוקדש למרכיב אחד — לימון, עגבנייה, שמן זית, פוקאצ'ה וכן הלאה. את החוויה הזו מנסה כהן־צדק לארוז בחבילה מוקפדת שמגיעה עד הבית. השבוע, כשהמכירה בטייק אוויי כבר מותרת, היא מקווה כי אפשר יהיה גם להגיע פיזית למסעדה, להרים כוסית, בקטנה, ולחגוג בכל פעם חומר גלם עונתי אחר. מדי יום שלישי היא בונה תפריט שעושה כבוד לאחד כזה — הראשון הוא הארטישוק, שנמצא עכשיו בשיא העונה שלו. "הכנו קופסה שמכילה ארטישוק שלם מבושל עם איולי בצד. מרק, לזניה, ממולאים צמחוניים ובשריים — הכל מארטישוק ואפילו ליקר ארטישוק שמגיע מאיטליה. בהמשך נתמקד בכל פעם בירק אחר, כמו כרובית, בזיליקום או לימון".
את המסעדה הנוכחית שלה, "קוצ'ינה הס 4", פתחה כהן־צדק בשנת 2015, לפני כן היתה שותפה עם בן זוגה במסעדת השף "וינס ותמר". עם השנים הפכה הס 4 לטריטוריה איטלקית שכונתית, אולי הכי קרובה ברוחה לכאלה שיש בכל פינת רחוב באיטליה. אבל היא נשארה בקטן, מה שאומר שגם הצוות מצומצם, בעיקר בימים אלה כשהמסעדה עובדת רק במשלוחים. "זו בעיקר אני פה במטבח רוב הזמן", היא אומרת.
המשלוחים מתקיימים בימים שלישי, רביעי וחמישי. משלוחי ספיישל סגרה מתקיימים בימי שלישי בלבד. cucinahess4.co.il