עושים לביתנו: קורונה - הזווית האופטימית
לצפות בסדרה מרגשת, לתפוס את פסגת האופנה, להכיר במאי מתחיל ולגדל גוזלים במרפסת ועוד - הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת
טלוויזיה
להתמכר ליופי שבעצב
אין הרבה סדרות עצובות. יש קומדיות, דרמות, מתח, אימה, אבל “אחד על אחד” בכאן 11 היא סדרה על עצב. בהיותה יוצאת דופן בסוגה שלה, היא גם שונה בקצב שלה ובכל שאר הכללים המאפיינים סדרות: גם במבנה שלה, גם במשחק, גם באופן שהיא מצולמת. היא ריאליסטית להכאיב, כנה וישירה וחודרת ללב. הגיבור שלה הוא מוטי (תומר קאפון שמצליח להצניע את הכריזמטיות שלו בשביל תפקיד הדורש איפוק), המתאבל על מותה הפתאומי של אמו, ועל עזיבתו של אחיו הגדול, ועל הטיפול שנכפה עליו באביו שנטש אותם והוא לא חסר לו. הוא בודד ודואג לפרנסתו וחושש לאבד את ביתו. בתחילת הסדרה של מתן יאיר (במאי הסרט המצוין “פיגומים”) הוא מצוי בשפל. מורה פרטי בן 29, שתלמידיו מגוונים והמפגש עם כל אחד מהם הוא קצר אבל עמוק (מזכיר קצת את המפגשים של הבחור ב”סדר אותי”), כל אחד הוא סיפור מתומצת כמו שיר. “אחד על אחד” שובצה מיד אחרי “חזרות” כדי שתיהנה מהתנופה של הסדרה המצליחה כל כך, אבל זו — כמו פנינה אמיתית — גונבת לה את ההצגה. השבוע (שני) באה אל סיומה העונה הראשונה של הסדרה המיוחדת כל כך, וזאת הזדמנות מעולה להקדיש לה קצת זמן של אחד על אחד.
רותה קופפר
תומר קפון | צילום: ורד אמיר |
מתכון
ניוקי דלעת ערמונים בחמאת מרווה
יולי איז'ק, "מחשבות שהיולי" yulizsak.com
מצרכים ל־3 מנות:
• 2 דלעות ערמונים
• 150 גרם קמח פסטה 00 (או קמח לבן פשוט)
• קמח לקימוח המשטח לפי הצורך
• 3 גירודי אגוז מוסקט טרי
• מלח ופלפל
לרוטב:
• כ־50 גרם חמאה
• 2 כפות שמן זית
• 4 עלי מרווה טריים
• מלח אטלנטי
• פלפל שחור גרוס
• גבינת פרמזן מגורדת להגשה
אופן הכנה:
מכניסים את הדלעות בשלמותן לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 40 דקות (או עד שהן רכות לחלוטין).
מוציאים את הדלעות, מצננים, חוצים, מוציאים את הגרעינים ומעבירים את בשר הדלעות לקערה. מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט ומועכים לפירה.
מוסיפים 3/4 מכמות הקמח כאשר יד אחת מערבבת את הבצק ויד שנייה מחזיקה את הקערה ומוסיפה קמח לפי הצורך (אל תתפתו להוסיף יותר מדי קמח כי אז הניוקי ייצא דחוס. הבצק אמור להיות רך מאוד אבל מקומח כדי שיהיה ניתן ליצור צורה).
מקמחים בנדיבות את משטח העבודה ומעבירים בזהירות את הבצק.
בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח גס.
חותכים באמצעות סכין חדה ולא משוננת או באמצעות קלף חתיכה מהבצק ויוצרים ממנה נחשים. עם ידיים מקומחות, בעדינות, לשים את הנחשים עד לעובי של כ־2 ס"מ. חותכים כל נחש במהירות לכריות בעובי כ־2 ס"מ.
בשלב הזה ניתן ליצור צורה באמצעות קרש ליצירת חריצים או לגלגל כל כרית על גבי מזלג (או להשאיר את הכריות בצורתן המקורית).
מבשלים את הכריות במים הרותחים (בכמה מחזורים, כדי שלא יידבקו) למשך דקה עד שהם צפים. מסננים היטב ומעבירים למחבת עם חמאה ומרווה עד לצריבה קלה. מתבלים ברוטב ומגישים מיד עם פרמזן מעל.
רעות ברנע
פודקאסט
לתפוס מגמות לוהטות בתרבות
מותג היוקרה הצרפתי שאנל משיק סדרת פודקאסטים תחת השם Chanel Connects ובהם שיחות בין יוצרים מעולם הקולנוע, המחול, המוזיקה והאופנה, כמובן. בין המשתתפים השחקניות קיארה נייטלי, טילדה סווינטון, הזמר והמפיק האמריקאי פארל ויליאמס, עורך “ווג” הבריטי אדוארד אנינפול והאמנית ומעצבת התפאורה הבריטית המרתקת אס דבלין. אלה ואחרים מנסים כל אחד בתחומו לשפוך אור על השאלה מה חדש ומה הדבר הבא בעולם האמנות והתרבות בעקבות השנה הקשה שעברה עליו. למשל, בפודקאסט שכותרתו "סיפורי אופנה שלא סופרו" משוחחים ליידי אמנדה הארלך (שהיתה המוזה של קרל לגרפלד), אנדרו בולטין (האוצר ומנהל מכון התלבושות של המטרופוליטן) וטים בלאנקס (עורך האופנה ב”ביזנס אוף פאשן”) על אופנה במציאות העכשווית, ובתוך כך חושפים סיפורים מההיסטוריה של האופנה. "זה עולם שונה, תרבות שונה", אומרת אס דבלין בפודקאסט שכותרתו "עולמות חדשים" ובו היא מדברת על טכנולוגיה שמשנה את העולם, על הצורך לקדם יזמים שחורים, על התפתחות היצירתיות ועוד. לשמיעה בספוטיפיי, אפלואתר שאנל (חפשו בגוגל: chanel podcast).
עילית מינמר
צילום: איי אף פי |
קולנוע
להכיר יצירות ביכורים של במאים נודעים
בעוד אנחנו מחכים שייצא כבר "חולית", סרטו החדש של דני וילנב שנדחה בגלל הקורונה, אתר הסטרימינג האיכותי Mubi מציע לצפייה את סרטו העלילתי הארוך הראשון "32 באוגוסט", שיצא ב־1998 כשווילנב היה במאי קנדי מקוויבק בן 31, שלוש שנים לפני שביים את "מאלסטרום" ו"פוליטכניק" ששמו אותו על במת פסטיבלי הקולנוע, והרבה לפני שנהפך לבמאי מותחנים ("אסירים", "סיקאריו") וסרטי מדע בדיוני הוליוודיים ("בלייד ראנר 2049", "המפגש"). מהרגע הראשון בסרט ברור שווילנב היה כבר בראשית דרכו במאי עם נגיעות ויזואליות יוצאות דופן. הסרט הקנדי־צרפתי הזה מספר על אשה בשם סימון, שתאונת דרכים שבה היתה מעורבת משנה את מסלול חייה.
סרטו של וילנב הוא חלק מרטרוספקטיבה של mubi המוקדשת לסרטי ביכורים של במאים ובמאיות נודעים, בהם לינה ורטמיולר, נורי בילגה ג'יילון, מיה הנסן לאב, ג'ושוע סאפדי וג'יה ז'אנגקה. "מ'האזרח קיין' ועד 'הבאבאדוק', סרטו הראשון של במאי יכול לשמש כמפת דרכים ליצירתו השלמה", הם כותבים באתר, ומציעים שם כמה סרטים באמת נדירים ולא מוכרים, של הבמאים והבמאיות שזכו אחר כך במועמדויות לאוסקר ובפרסים בפסטיבלים. ניתן להירשם באתר לחודש ניסיון חינם לפני שעושים מנוי. mubi.com.
יאיר רוה
ילדים
לבנות תיבת קינון לציפורים
אחרי שכל השנה הזאת אנחנו מנסים להכניס את הטבע הביתה באמצעות צמחים, עציצים או גידולי ירקות, למה שלא ניתן גם לציפורים לקנן במרפסות ובחצרות שלנו? חברת "כן לציפור" של האגרונום ומתכנן הגינות אורי קראוזה מציעה ערכה לבנייה של תיבת קינון קטנה, בעבודה פשוטה וקלה ללא צורך במברג או במסמרים. היא מגיעה, כמובן, במשלוח עד הבית, ומכילה דף הוראות להרכבה, פטיש עץ, פינים מעץ לחיבור בין חלקי התיבה ושפופרת דבק. אחרי שמסיימים לבנות – מרכיבים אותה ומחכים לציפור שתגיע לקנן. והיא כמובן גם רב־פעמית: לאחר סיום הקינון ועזיבת הגוזלים, פותחים את גג התיבה, מנקים ומחכים למחזור קינון חדש. 94 שקל
רעות ברנע