$
המלצות לסופ"ש

עושים לביתנו: קורונה, הזווית האופטימית

לצפות בסרט אקשן מהנה עם הילדים, להיכנס אל מאחורי הקלעים של הוליווד, להתפיח כיכר לחמניות זהובות ועוד. הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת מהבית

כתבי כלכליסט 08:0205.01.21

ילדים

להציל גיבורי־על

 

 

 צילום: נטלפיקס

רוברט רודריגז התפרסם כבמאי סרטי אימה, ולימד את הוליווד שאפשר לעשות קולנוע גדול כפרויקט אישי וחסכוני שבו הוא הבמאי, העורך, הצלם והמלחין. אבל בסופו של דבר רודריגז עושה את העבודות הכי טובות שלו כבמאי של סרטי ילדים. אחרי ארבעה סרטי "ספיי קידס" (שילדים מתמוגגים מהם) וסרט גיבורי־העל "שארקבוי ולאבה גירל", ורגע לפני שהוא מתחיל את העבודה על הספין־אוף ל"המנדלוריאן", הוא מביא לנטפליקס את “גיבורים זה אנחנו”. הסרט, שבו שארקבוי ולאבה גירל הם דמויות משנה, מתחיל בפלישת חייזרים שחוטפים את כל גיבורי־העל מכדור הארץ. הילדים של גיבורי־העל יוצאים להציל את המצב, כשבראשם בתו של מרקוס מורנו (פדרו פסקל, שעכשיו הוא גם הנבל ב"וונדר וומן 1984" וגם הגיבור ב"המנדלוריאן"), שנחשבת יוצאת דופן מבין חבריה בגלל שהיא היחידה שאין לה כוחות־על. סרט חמוד.

יאיר רוה

 

מופע

לצרוך תרבות מקומית משובחת

 

 

מארינה מקסימיליאן מארינה מקסימיליאן צילום: דניאל קמינסקי

 

עיריית תל אביב תקיים יומיים של מופעים מסקרנים המשלבים מוזיקה עם אמנויות אחרות. המופעים יתקיימו מחר ומחרתיים במוזיאון תל אביב תחת הכותרת “תרבות אונמות” ויועברו בסטרימינג. מארינה מקסימיליאן תארח את בעלה גיא מנטש ושותפו ליצירה יהל דורון. במהלך המופע יוקרנו עבודותיה של הצלמת המוערכת חנה סהר. שלמה גרוניך יחזור לאלבום הנפלא “צמר גפן מתוק” (1982) שהפיק מתי כספי ויארח את מארק אליהו, יוצר מוכשר של מוזיקת עולם שיופיע עם קמנצ’ה (כלי קשת פרסי). הצמד מאיה בלזיצמן ומתן אפרת יארח את הרקדניות אופיר ינאי ועלמה קרבט שמש מאנסמבל בת שבע, וישיק אלבום שיצר בביתו במהלך הסגר הראשון. תחתום את הסדרה ריף כהן עם עטר מיינר שיארחו את אמן הטרייבל דאנס אלירן עמר וארבע רקדניות בטן.

tarbutona.com

מאיה נחום שחל

 

 

פודקאסט

להאזין לסיפורי תלאות של כוכבים

 

ג'ון האם ג'ון האם צילום: איי אף פי

 

"עיניים מתות" הוא פודקאסט של קונור ראטליף, שחקן וקומיקאי, שהשתתף בסדרות טלוויזיה כמו "משלחת חיפוש" ו"גברת מייזל המופלאה". לפני כ־20 שנה טום הנקס פיטר אותו מתפקיד קטן בסדרה, שנהפכה לעטורת פרסים, "אחים לנשק". הסיבה, שהתקבלה ולא בטוח שמישהו התכוון שתגיע לאוזני השחקן, היא שלדעת הנקס היו לראטליף "עיניים מתות". בשתי העונות של הפודקאסט מנסה קונור לעשות כמה דברים — להבין למה הנקס לא רצה אותו, לדבר עם שחקנים ובמאים על אודישנים לא מוצלחים, ולנסות לפגוש את הנקס ולהבין למה התכוון ב"עיניים מתות". זה מצחיק ומעניין. הוא מדבר עם שחקנים מפורסמים כג'ון האם וסת' רוגן, ושומע מהם על הדחיות שהם התמודדו איתם בחייהם. כך למשל ג'ון האם, שהפריצה הגדולה שלו באה בגיל 33 בתפקיד דון דרייפר ב"מד מן", סיפר שקודם לכן השתתף ב־15 פיילוטים לסדרות בטלוויזיה, שלא התקבלו, ושלס מונבס, מנכ"ל רשת CBS, אמר בזמנו לסוכנת שלו, "ג'ון האם לעולם לא יהיה שחקן טלוויזיה". אפשר להאזין באפלקציות הפודקאסטים ובספוטיפיי.

רותה קופפר

 

מתכון

לחם דלעת

דרור כהן, בייקרי 365

bakery365.co.il

 

לחם דלעת לחם דלעת צילום: דרור כהן

 

מצרכים לכ־12 לחמניות (בכיכר אחת):

 

למחית הדלעת:

  • 200 גרם (שתי כוסות) דלעת טרייה חתוכה לקוביות
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלים משני גבעולי זעתר או טימין (אופציונלי)

 

לבצק:

 

  • 440 גרם (שלוש כוסות ועוד שתי כפות) קמח
  • 7 גרם (כפית וחצי) שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים
  • 60 מ"ל (6 כפות) שמן זית
  • 80 גרם (6 כפות) דבש

 

להברשה וציפוי:

 

  • ביצה
  • 3כפות גרעיני חמניה (אופציונלי)
  • כף מלח גס

 

אופן ההכנה:

חותכים את הדלעת לקוביות בינוניות ומערבבים בקערה עם השום, השמן והתבלינים. מסדרים על מגש עם נייר אפייה וצולים ב־200 מעלות כ־25-20 דקות. מצננים. טוחנים את הדלעת עם השום והתבלינים למחית חלקה במעבד מזון, או מועכים עם מזלג או כלי לפירה. מניחים את הקמח, השמרים והמלח בקערת מיקסר ומערבבים. יוצקים מעל את מחית הדלעת, המים, השמן והדבש ולשים עם וו לישה כ־12 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה של כשעה. מחלקים את הבצק ל־12 כדורים שווים (במשקל כ־75 גרם כל אחד), ומסדרים אותם בתבנית או רינג או סיר שיכול להיכנס לתנור (בקוטר כ־25-24 ס"מ). מכסים ומניחים לתפיחה שנייה למשך 40-30 דקות. בינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות. מברישים את הלחמניות במעט ביצה טרופה ומפזרים מעל גרעיני דלעת ומלח גס. אופים כ־30-25 דקות ומצננים.

רעות ברנע

x