$
אוכל

חדשות האוכל: מהמקום החדש של אייל שני ועד לריזורט האירועים של מושיק רוט

מזללת המבורגרי שף חדשה של אייל שני, מושיק רוט בסגנון המלדיביים, הדג של “שילה” קופץ הביתה והבאן שוב כאן

רעות ברנע 08:1714.12.20

אייל שני מתלכלך

“המלוכלך”, זהו שמו של המקום החדש שהשיק בשבוע שעבר השף אייל שני, במקום שבו פעל עד לא מזמן אחד מסניפי המזנון שלו ברחוב המלך ג’ורג’ 30 בתל אביב. זו מזללת המבורגרי שף חדשה, אבל כאן קציצת הבשר לא מגיעה בלחמנייה אלא בפרוסות עבות של לחם אוורירי דמוי חלה. הקציצה במשקל 200 גרם מגיעה בשתי וריאציות: בשרית וצמחונית, שעשויה תערובת המזכירה פלאפל, רק בצורה גדולה ושטוחה. את הכל אפשר להזמין בטייק אוויי או במשלוח.

 

מושיק רוט בסגנון המלדיביים

“קאהי”, ריזורט אירועים חדש שנבנה בימים אלה וייפתח בחודשים הקרובים בעמק חפר, מאפשר הזמנת מקום לאירוח (בכתובת www.kahi.co.il) של 24 שעות הכוללות אירוע מרכזי וגם ארוחת בוקר, כשעל התפריט של שניהם אמון השף המצליח מושיק רוט, ובהם גם ישלב כמה ממנות הדגל שלו מהמסעדות שזיכו אותו בכוכב מישלן.

 

 צילום: איתן וכסמן

 

אהרוני נכנס לקובייה

“קיוב קיטשנס”, מיזם מטבח הרפאים שהפציע עם פופ־אפ משלוחים של השף מאיר אדוני והמשיך עם משלוחים של השף ארז קומורובסקי, מוסיף שלושה תפריטים למשלוח עד הבית (דרך אתר וולט) של השפים ישראל אהרוני, יוסי שטרית ועומר מילר. סוג התפריטים של שטרית ומילר עדיין בעבודה, אךאהרוני עומל כבר על תפריט מהמטבח הבוכרי שעליו גדל.

 

הדג של “שילה” קופץ הביתה

גם השף שרון כהן מ”שילה” משיק השבוע את תפריט המשלוחים “שילה עד הבית” (בכתובת: www.shila-rest.co.il) עם מנות כמו אויסטרים או טרטר דג ים עטוף באבוקדו, לצד אפשרות לאירועים ביתיים בבית הלקוח בהובלת השפים של המסעדה. גם השף מושיקו גמליאלי ישיק בקרוב שירות משלוחים מבית “בר 51” שייקרא “ביסטרו 51” ויתבסס על תפריט קלאסי של ביסטרו צרפתי.

 

באגט צרפתי נוחת ברוטשילד

“מייזון קייזר”, הבולנז’רי־פטיסרי הצרפתי, השיק בשבוע שעבר סניף שני בשדרות רוטשילד 7 (פינת רחוב הרצל), בחלל שבו שכנה בעבר מסעדת “דא דא ודא”. הסניף יציע מבחר של מאפי שמרים, קרואסונים, באגטים, טארטלטים, כריכים וסלטים. ההמלצה שלנו: לחם אקמק פטל (שיימכר רק בסופי שבוע).

 

הבאן שוב כאן

אחרי שהאחים היזמים שי ואייל קיצ'ס סגרו את “דה באן”, הם מגיעים לצפון תל אביב בשיתוף פעולה עם המסעדן צביקי עשת. "דה באן קלאב" פועלת כמטבח רפאים במשלוחים בלבד מהמטבח של מסעדת “גרינברג” באזורי ח"ן ומציעה (דרך אתרי וולט ותן ביס) ממטבחי מזרח אסיה השונים כמו לאקסה (מרק דגים או שרימפס ומולים בציר דגים וחלב קוקוס), וכמובן באנים: לחמניות אסייתיות מאודות במילויים שונים.

 

 

 צילום: גל קלדרון

 

x