עושים לביתנו: קורונה - הזווית האופטימית
להתאהב בתמנונה רבת־רושם, לשפר את התקשורת המשפחתית, לאפות עוגיות קלילות ונימוחות - הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת
טלוויזיה
חיבוק רב־זרועות
בגל הראשון של הקורונה הסדרה הנצפית ביותר של נטפליקס היתה "טייגר קינג", להיט מפתיע שהפך לסנסציה וליצירת פולחן, וגיבורה ג'ו אקזוטיק, בעל גן חיות פיראטי, נהפך לאלגוריה מהלכת על ארצות הברית. כעת, בגל השני (לפחות בישראל), שוב משודר בנטפליקס סרט על הקשר יוצא הדופן בין אדם אחר וחיה הנחשבת למסוכנת. בהרבה מובנים "המורה התמנונה שלי" הוא היפוכו הגמור של "טייגר קינג", ולא רק כי הוא מתרחש במצולות, ולא על פני הקרקע כמו "טייגר קינג", אלא כי הוא מתאר את הקשר היפהפה שיכול להירקם בין בעל החיים לבן האדם. קרייג פוסטר, דרום־אפריקאי שלאחר משבר חוזר לנוף ילדותו ולביתו על האוקיינוס, מוצא בצלילה עם שנורקל את התמנונה. הוא מגלה בה עניין, עוקב אחריה במשך שנה, יום יום, בבית הגידול הטבעי שלה, במאורה שלה. הוא לא מתערב, רק מעריץ וחוקר; לומד ממנה וגם מתאהב בייצור האינטליגנטי ורב־הרושם הזה. התמנונה משיבה לו אהבה, בחיבוק רב־זרועות. הסרט הוא יצירה יפה ועדינה העומדת בפני עצמה. ויש לה גם משמעות בהנגדה מול המיני־סדרה הפופולרית על מאלף החתולים הגדולים. כאילו שיש כמה דרכים לחיות בעולם הזה, ועם הטבע והסביבה — באהבה ובכבוד או בהשתלטות ואגרסיה — עלינו להחליט. אני בטוחה שמסתתרת כאן מטאפורה איפשהו. אולי בינתיים מתחבאת במאורה.
רותה קופפר
ילדים
לדבר באמצעות משחק
לא יודעת מה מצב האינטראקציות המשפחתיות אצלכם בבית, אני יכולה להגיד שאצלנו הן עברו להיות בעיקר מבוססות צעקות ומריבות. לכן, זה אולי בדיוק הזמן המתאים למשחקים כמו "HIZstory", משחק קופסה חדש שהוא פיתוח של אפרת זייברט, אם לארבעה וגם עורכת ומפתחת תוכן. המשחק מפגיש את המשפחה לזמן איכות ועובד בצורה הזו: בהתחלה, הילד מוציא קלף מאויר אקראי ומספר את הסיפור שהוא חושב שמסתתר מאחוריו. אחר כך ההורה מקריא לילדים את הסיפור הרלבנטי שקשור לקלף מתוך החוברת הנלווית, ואז שולפים את אחד מקלפי השאלות שקשורים לאותו הקלף שעליהן הילד צריך לענות (כמו למשל, "למי מהחברים שלך אתה מרגיש קרבה גדולה?" או "אם היית מקבל היום המון אומץ, מה היית עושה איתו?"). כל זה אמור לייצר סוף סוף שיח והקשבה, שבתקווה גם יעלה נושאים חשובים נוספים לדיון, אבל בצורה כיפית ומשחקית. 135 שקל, בחנויות הספרים ובאתר hizstory.net
רעות ברנע
רדיו
להאזין לקול המהפנט של לורי אנדרסון
לפני כמה חודשים השיקה לורי אנדרסון תוכנית רדיו בשם "מסיבה בבארדו" (הבארדו, על פי האמונה הטיבטית, הוא מקום הביניים שבו נמצאת הנשמה בין המוות והגלגול הבא), שבה היא מארחת מוזיקאים, אמנים וחברים. התוכנית משודרת אחת לשבועיים בארבע לפנות בוקר, אבל זמינה להאזנה אחר כך בעמוד הסאונדקלאוד של ווסליאן. השבוע מתארח קווין הרן, שמוכר לעולם בתור חבר להקת "ברנייקד ליידיז" הקנדית (הלהקה שכל חובבי "המפץ הגדול" מכירים בזכות שיר הפתיחה של הסדרה), אבל שמעטים יודעים שהוא היה חבר קרוב של לו ריד, בן זוגה המנוח של אנדרסון, ושותף מוזיקלי לכמה משיריו. לפני כן אירחה אנדרסון את האמנית מרינה אברמוביץ', את הג'זיסט ארטו לינדסי ואת הזמרת הטרנסג'נדרית הנפלאה אנהוני, שעשתה פלאשבק לכל בוגרי האייטיז עם בחירות מוזיקליות שכללו שירים של דיאמנדה גאלאס וקלאוס נומי, שלוו בסיפורים נפלאים של אנדרסון על ההיכרות שלה איתם. וכמו תמיד עם אנדרסון, עצם העובדה שאנחנו מבלים שעתיים בחברת הקול שלה הופך כל תוכנית שלה למעין מופע ספוקן־וורד חד־פעמי שלה.
יאיר רוה
מתכון
עוגיות טבעוניות עם חמאת בוטנים, פטל ושוקולד לבן
מורן רסקין בכר, veganhightechmom.com
מצרכים לכ־20 עוגיות:
• ⅓ כוס שמן צמחי ניטרלי בטעמו (זרעי ענבים/ סויה/ חמניות/ קנולה)
• ⅓ כוס סירופ מייפל טהור
• 120 גרם קמח כוסמין מלא (אפשר גם לבן ואפשר גם חיטה)
• 3 כפות חמאת בוטנים
• ½ כפית אבקת אפייה
• קמצוץ מלח
• בין ⅓ ל ½ כוס שוקולד צ'יפס לבן, או אחר אם תרצו
• ⅓ כוס פטל
אופן ההכנה:
- טורפים בקערה את השמן יחד עם המייפל.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים וטורפים לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, השוקולד והפטל ומערבבים רק עד שאחיד.
- בעזרת שתי כפיות יוצרים עוגיות על תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ל־15 דקות. מחכים שיתקרר ורק אז מעבירים לצנצנת אטומה.
רעות ברנע