$
אוכל

חדשות אוכל: מ"בבקה פיצה" ועד משאית האוכל העברית הראשונה

באופן משמח נפתחו לאחרונה מסעדות, בתי קפה, ברים ומיזמים חדשים. בינהם: בית הקפה "מולינה" בהר סיני, גסטרו בר "ביאטריס" בסגנון אמסטרדם, פיצריה של מאפיית "בבקה בייקרי" ומשאית האוכל של "אגדיר"

רעות ברנע 08:3517.06.20

לחם צימוקים בהר סיני

במתחם הר סיני ברחוב אלנבי בתל אביב נפתח בית הקפה "מולינה", השייך למוטי חיימוביץ, בעלי "לה מולאן" הוותיק והאהוב מרחוב בוגרשוב בעיר. מוצעים בו קרואסונים, לחמי זיתים ובזיליקום או לחם מחמצת שיפון עם אגוזים וצימוקים שנאפים במקום, כריכים, טארטים ועוגות.

 

 

גסטרו־בר בסגנון אמסטרדם

בעלי המעדנייה ההולנדית "ביאטריס" בתל אביב, רועי קינן, פתח את "ביאטריס סלון", גסטרו־בר שנמצא ממש בסמוך אליה על רחוב המלך ג'ורג' 22. הבר הוא בעצם שלוחה של המעדנייה שמבוסס על מוצריה. בין השאר מוגשים שם כריכים עם גבינות הולנדיות, דגים כבושים, נקניקים והרבה אלכוהול.

 

אם אין עוגות תאכלו פיצה

מאפיית “בבקה בייקרי” בתל אביב משיקה השבוע אחות חדשה: פיצרייה סמוכה בשם “בבקה פיצה”. כמו המאפייה גם היא בבעלותן של האחיות קורל ושיר גורן. המקום החדש ברחוב משה סנה 21 מציע תפריט פיצות תרד וגבינת עזים, פיצה בלאנקה ארטישוק עם סומק, לאבנה, צנובר ונענע, פוקצ’ות סלטים וקינוחים

 

 

פיצה מבבקה בייקרי פיצה מבבקה בייקרי צילום: גיל אבירם

 

לחם שאור ופוקצ’ה ירושלמית

המאפייה הארטיזנלית “Wild Bread”, של האופים ובני הזוג תום מעוז ואייל פרוינד ייצרה ושיווקה עד כה לחם למסעדות. עתה נפתחה ברחוב יד חרוצים 14 בתל אביב חנות בה נמכרת התוצרת ללקוחות פרטיים. כל מאפים עשויים מחמצת ובהם לחמים, בגטים, פוקצ’ה “ירושלמית” עם הרבה שומשום ופוקצ’ה רומנה על בסיס שמן זית.

 

משהו קטן לצד היין

שרון כהן, השף של מסעדת "שילה", משיק את "ג'אנגו" בר יין שנמצא ממש מעבר לרחוב ברחוב בן יהודה 155 בתל אביב. מציע לצד היין תפריט שמבוסס בעיקר על ירקות ודגים, עם מנות קבב לובסטר ובשר סרטנים בגריל פחמים או דג פלמידה מעושן עם צ'ימיצ'ורי.

 

משאית האוכל העברית הראשונה

משאית האוכל של רשת ההמבורגריות “אגאדיר” היא הראשונה שקיבלה אישור רוכלות למכור מזון. האישור, שקיבלה מעיריית ירושלים, יאפשר לה לטייל במקומות שונים בבירה כמו כיכר ספרא, טיילת ארמון הנציב ואחרים, ולמכור בה את ההמבורגרים של הרשת.

 

סושי 4Sea סושי 4Sea צילום: גיל אבירם

 

שתי סושיות יצאו לדרך

שתי מסעדות סושי פתחו לאחרונה. Studio שנפתחה במתחם G צמרת בתל אביב שייך לקבוצת ”fu" שבבעלותה מסעדות כמו “סושי פו”, “קיסו” ו”נוצ'”. המקום כולל חצר ומחבר בין מנות קלאסיות לאסיאתיות וסושי איכותי. צפונה משם, על חוף ימה של הרצליה סמוך למלון דניאל ברחוב רמת ים 60 נפתחה 4Sea — סושי בר של השפים אורי קאריק ולב יוסף, שכולל מטבח סושי פתוח עם מנות כמו סמוראי רול: סלמון, אבוקדו, אספרגוס ועירית עטוף בילוטייל עם פרוסות לימון וטוגראשי, ובמקביל גם תפריט לכל המשפחה.

 

להתראות לאיטריות

נסגרה רשת הראמן־בר “הירו” בה היה שותף בתחילת הדרך השף ישראל אהרוני. הירו, בבעלותה של גילי זליבנסקי, עורכת דין ולשעברו בעלת משרד תיווך, מנתה שלושה סניפים – בשרונה מרקט, ברחוב לבונטין וברמת אביב.

x