עושים לביתנו: הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת
לדהור ברכבת הרים וירטואלית, להתחרות מול הצ'ייסר אצלכם בסלון, לצפות בקולנוע ישראלי משובח ולהכין פסטה מושלמת
מתכון: פסטה תוצרת בית של השפית יהלומה לוי ("שחקי שחקי", מנהלת קולינרית "קפה לנדוור")
מצרכים:
• 4 ביצים
• 400 גרם קמח לבן (או קמח לפסטה אם יש)
• חצי כפית מלח
• 2 כפות שמן זית
הכנה:
מכניסים את הביצים, השמן והמלח למעבד המזון, מפעילים לחצי דקה ומוסיפים את הקמח ומעבדים 4-3 דקות עד שמתגבש כדור (אם הוא דביק, להוסיף עוד 2-1 כפות קמח).
מוציאים ולשים 3-2 דקות, עוטפים את הכדור בניילון נצמד ונותנים לו לנוח חצי שעה בחוץ ועוד שעה במקרר.
מחלקים את הכדור לכמה חלקים ומרדדים כל אחד מהם באמצעות מערוך למצב הכי דק שאפשר (אם יש מכונת פסטה, אז משתמשים בה כמובן בשלב הזה). אח"כ חותכים בחיתוך חופשי - ריבועים, משולשים, רצועות דקות, רצועות רחבות, אפשר גם לקרוץ עיגולים, אפשר לחתוך לריבועים, לכווץ את שני הקצוות של כל ריבוע לכיוון המרכז לצורת פפיון, וכן הלאה.
במקביל מכינים רוטב, ומרתיחים סיר מים עם חצי כף מלח. כשהמים רותחים, מכניסים את הפסטה ל־3-2 דקות, מוציאים באמצעות כף מחוררת ומעבירים לתוך הרוטב.
רעות ברנע
קולנוע: הסינמטק מגיע הביתה
כמו כל בתי הקולנוע בארץ גם סינמטק הרצליה נאלץ לסגור את שעריו ולכבות את האור לפני שבועיים, אבל לפני כמה ימים השיקו אנשיו יוזמה חדשה ונפלאה: סינמטק וירטואלי. אם תצטרפו, תקבלו בכל ערב - גם אם אתם לא מנויי הסינמטק וגם אם אתם בכלל לא בהרצליה - הודעה בוואטסאפ או בטלגרם עם לינקים לסרטים לצפייה ביתית - לרוב סרט קצר ואחריו סרט ארוך. הסרטים יהיו זמינים לצפייה באותו ערב, לזמן מוגבל, ולכמות צפיות של מקסימום 350 איש.
ניר נאמן, עורך התוכניה של סינמטק הרצליה, מחזר אחרי יוצרים ומפיצים, ומוצא אוצרות שיגיעו אליכם. השבוע יוקרנו שני סרטים קצרים של איילת מנחמי: “עורבים“ ו"גט" (מתוך “סיפורי תל אביב“). כמו כן יוצגו "סופעולם" של רוני קידר, "מילים נרדפות" של נדב לפיד, "פטרסון" של ג'ים ג'רמוש ו"סיפור אחר" של אבי נשר.
יאיר רוה
ילדים: אנדרנלין בשמיים
הפארקים הגדולים כמו דיסנילנד, יוניברסל סטודיוז וסי וורלד, סגורים עכשיו. לפני שנסגרו לא השיקו פלטפורמה שמאפשרת להנות מהמתקנים שלהם באופן וירטואלי, אבל איזה מזל שאנשים חכמים שביקרו בהם עוד הספיקו לעשות את זה לפני הסגירה לקהל הרחב. ביו טיוב אפשר למצוא לא מעט סרטונים שמצולמים בטכניקות שונות ממתקנים מובילים: מ"העולם הקטן" הנאיבי, ועד ה"ספייס מאונטיין", מהמשוכללים בעולם. ואם תכבו את האורות בבית ותקרינו על מסך גדול, תוכלו להרגיש כמעט שם. כולל האדרנלין. וכולל הבחילה (כי כל עוד זה לא שיעול יבש, למי אכפת).
רעות ברנע
טלוויזיה: כשהצ'ייסר מתקשר
מי שישרה עם עצמה יודעת שגם כשהיא יושבת על הספה בבית וצופה ב"מרדף", השעשעון הטוב ביותר בטלוויזיה, היא לא יודעת את כל התשובות, ובטח ובטח שלא היתה עומדת בלחץ של מעמד האולפן. אבל יש כאלה שלא כל כך ישרים עם עצמם, או יודעים יותר ולחוצים פחות (עובדה שיש לא מעט מתמודדים מרשימים שזוכים בכסף). כעת הם יוכלו להמשיך לשבת על הספה ולהתחרות. ב"מרדף על הבית". איתי הרמן (הצ'ייסר) ודודו ארז, מעלים גרסה יומית חדשה לימות הקורונה, שבה יתחרה הצ'ייסר במשפחות הנמצאות בבית בשיחת וידיאו. זה קורה כל יום ב־18:30 בכאן־11, ויאפשר הסחה מעולה וגם פתרון מסוים לבעיה הכלכלית שהתעוררה.
רותה קופפר
אינסטגרם: קרמיקה לימי הסגר
לעשות לימונדה מהלימון, או לפחות לפסל אותו. הקרמיקאי גור ענבר (gur.inbar) מעלה בכל יום בפיד עבודות שלו למכירה במחירי עונת הקורונה ובמשלוח ישיר, "לאן שהדואר מגיע יגיעו גם הם"; קורונה או לא, סדר פסח בפתח ועדי ניסני (adinissani) הכינה מארזים לבחירה, כמתנה לאהובים רחוקים ולעצמכם, והכל בהנחה, קנקני תה, כוסות, אגרטלים, קערות ומה לא; עבודות האמנות של הפסלת זמר פלד (zemerpeled) מרהיבות ביופיין. השפה העיצובית שלה שואבת השראה מהטבע, ומרתק לעקוב אחר היצירה שלה בימי סגר, שבהם היא מודה על האפשרות להמשיך ליצור. ואנחנו נודה על העושר הוויזואלי וההשראה.
עילית מינמר