"תל אביב שכחה שהיא התבגרה": יש בר יין חדש ומעניין בעיר
ה"מיניבר" הוא בר יין אינטימי לתל אביבים שחצו את גיל המועדונים ובכל זאת לא רוצים להיתקע בבית
"תל אביב קצת שכחה שהיא התבגרה", אומרת מעיין בזק, "יש היום שכבת גיל מאוד רחבה שכבר לא יוצאת למועדונים ולא תמיד בא לה לשבת במסעדה, ואז אין לה כל כך לאן לצאת". ז
- מחפשים אקשן: רענן שקד טעם יין פינו וחזר כדי לספר
- שיא במכירה פומבית: בקבוק וויסקי מקאלן נמכר ב-1.9 מיליון דולר
- מחקר בסקוטלנד: החלת מחיר מינימום על אלכוהול צמצמה את הצריכה
והי אחת הסיבות המרכזיות שהיא עומדת מאחורי אחד הברים הכי מעניינים שנפתחו בתל אביב לאחרונה – ה"מיניבר" ברחוב מרמורק, בר יין בשילוב מעדניה, קונספט שכשלעצמו עדיין לא קיים בארץ.
בזק (34) חזרה לטובת המיניבר משהות של שנתיים ברומא. לפני כן היא ניהלה במשך עשר שנים את ה"פיקוק", אחד הברים הוותיקים והמצליחים בתל אביב. כששמעון משל, הבעלים של הפיקוק, התקשר אליה וסיפר לה שנרכש החלל של חנות הפרחים הסמוכה והוא רוצה שהיא תחזור לנהל אותו – לקח לה שלושה שבועות עד שהיתה על מטוס בחזרה ארצה.
לפני שבועיים נפתח המיניבר להרצה, כשהוא מבוסס על הרבה ממה שחוותה בזק באיטליה. "עברתי מלהיות התל־אביבית הסטנדרטית ששותה ג'ין וטוניק לבחורה שנהנית מיין. זה עולם אחר עם קודים אחרים, נינוח יותר, נעים יותר. היה לי ברור שאם אני חוזרת, זה רק כדי לפתוח בר יין שנראה בדיוק כמו ברומא או פריז או ברלין, כזה שמתחיל מוקדם ומסתיים מוקדם. היה לי חשוב לתת מקום לכל סוגי היינות, לא ללכת רק על המיינסטרים, וגם השילוב של המעדנייה הוא כדי לתת מקום ליצרנים מקומיים ולקדם תוצרת מקומית".
הבר נפתח כל יום בשעה 18:00. מדובר במקום קטן שיושב כולו על הרחוב (כרגע מקורה, כמובן). בשעה 18:30 השולחנות מתחילים להתמלא, סקרנים שעוברים ליד מתעניינים באווירה המאוד־אירופית ששוררת בו, וכוסות היין מתחילות להופיע על כל אחד מהשולחנות. הלקוחות הסקרנים קמים רובם גם לבדוק את הוויטרינה היפה של המעדנייה הקטנה, שכרגע מוכרת גבינות ונקניקים תוצרת הארץ ותוצרת חוץ, לצד מאפים גיאורגיים קטנים ביתיים שמכינים במיוחד עבורה. מאחוריה מחסן יין גדול ושקוף, שאליו מוזמנים הסועדים להיכנס ולהתרשם במו עיניהם מיותר מ־80 מותגי יין שונים מרחבי העולם – מישראל דרך גיאורגיה ועד דרום אפריקה.
"מיניבר הוא כמו חנות ממתקים לילדים גדולים", צוחקת בזק. "כל היינות שנמצאים כאן הם כאלה שטעמתי ובחרתי בעצמי. האמת היא שטעמתי הרבה יותר, אבל בחרתי רק את אלה שהרגישו הכי נכונים בעיניי. היה לי חשוב להביא יינות גדולים כקטנים, כאלה שמספרים סיפור. אין לי הכשרה מקצועית ביין אבל אני יודעת מה טעים לי ומה לא”.
בזק רוצה שהיינות יהיו נגישים ובמחירים נעימים. “בגלל זה אנחנו מגישים גם כוסות קטנות של 100 מ"ל שמאפשרות לשתות כשליש מהכמות של כוס יין סטנדרטית במחירים נמוכים יותר”, היא אומרת. “כך יכול אדם אחד לטייל בערב אחד בין 3 ל־4 סוגי יין בלי לקרוע את הכיס וגם בלי להשתכר יותר מדי".