"הכי בשר שיש": המאפייה הגיאורגית "ללה" מתרחבת
"ללה", המאפייה הגיאורגית שפתחה לילי בן שלום, מתרחבת ומגדילה גם את התפריט: “אוכל משמח עושה אותך בריא"
זו אחת התקופות הטובות שעוברות על שוק הכרמל, בעיקר הודות לאינספור מקומות שמוכרים אוכל רחוב: "פנדה פיתה", "כרמל", "איסאן" ו"M25". שם גם התמקמה לפני כחודשיים מלכת המטבח הגרוזיני העכשווי, לילי בן שלום. את Lela, בית המאפה הגיאורגי (אף שהיא מעדיפה "גרוזיני"), פתחה בן שלום אחרי שסגרה את "ראצ'ה", המסעדה שלה בחלל מפואר בנווה צדק. במטבח הפתוח עובדות רק נשים גיאורגיות שמגלגלות את המאפים במקצועיות שיא, והבר מזרים משקאות אלכוהוליים מסורתיים. "זה היה החלום הראשון שלי" היא מספרת. "מקום של מאפים בשוק. אין מאפים כמו של הגרוזינים. ומאפה זה רגש".
בן שלום (49) נכנסה בסערה אל עולם הקולינריה הישראלי לפני כעשר שנים, אחרי שבמשך שנים עבדה בתפקיד בכיר בדואר ישראל. היא השתתפה ב"משחקי השף", פתחה והחזיקה במשך חמש שנים את "ראצ'ה" בירושלים ואז העתיקה אותה לתל, שם שימש אחיה ישראל, קבלן חשמל במקור, כשף. ב"ללה" מגישה בן שלום מאפים גיאורגיים חלביים כמו חינקאלי, אצ'ארולי, אימרלי, סנובאני ולוביאני. לצד כל אלה יש גם הרבה אלכוהול. אבל גם רגע אחרי שסיימה את ההקמה, בן שלום לא נחה: בחודש הקרוב תתרחב “ללה” אל חלל צמוד, שם יוצעו שלל המאפים גם בגרסאות בשריות, ובנוסף היא שוקדת בימים אלה על פתיחת מסעדה נוספת בשם "חורצי" ("בשר") — גריל בשרים גיאורגי, גם הוא בתוך שוק הכרמל, שם ייתן את הטון אחיה ישראל. "הוא יודע לטפל בבשר בלי לפחד, הכי בשר שיש, גם אם יהיו כאלה שיחשבו שזה לא בריא. מבחינתי, אלכוהול שוטף את הגוף והנשמה, ואוכל משמח עושה אותך בריא. אנשים היום נהפכו למכונות, מתים מפחד למות. גם במאפים הבשריים יהיו בשרים הארדקור: חלקי פנים, מלא מיצים, מלא שומן".