חברת The North Face משיקה טכנולוגיית בדים חדשה לספורטאים
הפיוצ’ר־לייט (Futurelight) היא טכנולוגיה שגורמת לבד להיות עמיד לחלוטין מפני מים ונוזלים אחרים, אך באותו הזמן מאפשרת נידוף של הזיעה החוצה
חברת ציוד הטיולים והמחנאות האמריקאית נורת’ פייס השיקה טכנולוגיית בדים חדשה המיועדת לספורטאים וחובבי מחנאות.
הפיוצ’ר־לייט (Futurelight) היא טכנולוגיה שגורמת לבד להיות עמיד לחלוטין מפני מים ונוזלים אחרים, אך באותו הזמן מאפשרת נידוף של הזיעה החוצה. לדברי החברה, האפקט של בד אטום אך נושם מתאפשר הודות לפיתוח שבו הושקעו מיליוני דולרים ועושה שימוש בטכנולוגיית הנאנו־ספינינג: בהליך אריגת הבד יוצרים 200 אלף חרירים קטנטנים שאליהם מזריקים חומר פולימרי, וכך נארג מרבד סיבים עם צפיפות נאנו־מטרית. עליו מולבשות שכבות נוספות שהופכות את הבד לגמיש וקל.
היתרון המשמעותי בטכנולוגיה זו הוא שהלובש אינו מושפע מתנאי מזג האוויר: ניתן ללבוש את אותו מעיל ריצה, לדוגמה, כשיורד גשם ובכך למנוע הירטבות; אך גם כשהשמש תצא והאוויר יתחמם, המעיל יהיה מסוגל לאוורר את הרץ ולנדף זיעה. גם במהלך פעילות ספורטיבית מאומצת בטמפרטורה שמתחת לאפס מעלות צלזיוס — כמו סקי או טיפוס הרים — הגוף יישאר יבש מזיעה בזכות תכונות הנידוף של הבד, ובכך תימנע סכנה להיפותרמיה.
כדי לבדוק את אטימות החומר, וכן את יכולת הנידוף שבו, פנתה החברה ל-Underwriter Labs - מעבדה בעלת שם עולמי המתמחה במדעי הבטיחות ומחזיקה במומחיות מיוחדת בבדיקת חליפות אש וחומרים מסוכנים במעבדה. במעבדה, שגם קובעת את התקן לחליפות חסינות מים ואש עבור מערך הכבאות בארה"ב, ערכו סדרת ניסויים שקבעו כי לא רק שהחומר עמיד ב-100% בפני מים, (לאחר שעמד במבחן שעוברות חליפות הכבאים - התזת 235 ליטר מים לשעה על הבד), אלא שהוא גם מאפשר את זרימת האוויר הגבוהה ביותר של מטר-מעוקב-נוזל לדקה ואת קצב העברת אדי הלחות הגבוה ביותר (ביחס לכל בד אחר העמיד למים) שנבדק אי פעם.
אבל ב-The North Face לא הסתפקו בתנאי המעבדה וביקשו לבדוק האם תעבוד היטב גם עבור הספורטאים שבשטח. בחברה פנו לשורה של ספורטאי עילית וביקשו מהם להתנסות במוצרים בעת טיפוס הרים, גלישה, סנובורד וריצת שטח. הספורטאים התנסו במוצרים במשך למעלה מ-400 יום ברציפות בתנאי האקלים קיצוניים שכללו טיפוס לפסגת האוורסט וגלישה ב"מדרון החלומות" של פסגת Lhoste Couloir בנפאל וקבעו: מדובר במוצר יוצא דופן.
בנורת’ פייס מכוונים לשוק הספורט המקצועי, ולכן גם תג המחיר בהתאם: מעיל ריצה יעלה החל מ־1,200 שקל, ומעיל עמיד יותר לתנאי קור קיצוניים יעלה 4,000 שקל. עד היום טכנולוגיית הבדים המצטיינת בתחום היתה גורטקס. כעת נורת’ פייס תעשה שימוש בלעדי בטכנולוגיה החדשה שפיתחה למעילים, כובעים, נעליים ובעתיד גם לאוהלים ושקי שינה.
נורת’ פייס היא אחת החברות הגדולות בשוק הלבשת הספורט שנמצא במגמת צמיחה. לפי Allied Market Search, כלל השוק צפוי להגיע למכירות בגובה של 184.6 מיליארד דולר עד 2026. השוק העולמי לביגוד פנאי ושטח עמד ב־2018 על מכירות בגובה של כ־13 מיליארד דולר וצפוי לצמוח לכ־20 מיליארד דולר ב־2026, כאשר היום נתח השוק של חברת VF — החברה־האם של נורת’ פייס ומותגים נוספים כמו טימברלנד — עומד על כשליש ממכירת מוצרי הפנאי ושטח העולמיים.