$
אוכל

כל סודות הבאן: פסטיבל אוכל תאילנדי בת"א

לראשונה יתקיים השבוע בעיר פסטיבל עם מנות שלרוב לא מוצאים במסעדות, והרבה חריף

רעות ברנע 10:0823.09.19

בהתחשב בכך שזהו אחד המטבחים הכי אהובים על ישראליים וגם אחד היעדים התיירותיים הכי פופולריים אצלנו, העובדה שרק עכשיו מתקיים פה לראשונה פסטיבל אוכל תאילנדי אפילו קצת מפתיעה. אבל, הנה זה קורה: בימים שלישי עד חמישי (24־26 בספטמבר) יתקיים במדרחוב נחלת בנימין בת"א Khao San Tel-Aviv, פסטיבל אוכל תאילנדי שיכלול הרבה יותר מאוכל. האירוע (בשיתוף ספרייט), שקרוי כמובן על שם הרחוב הראשי האהוד על מטיילים בבירה בנגקוק, יכיל גם הופעות מוזיקה ומחול ואמנות רחוב. אבל במרכז ניצב כמובן החלק הקולינרי, שיארח מסעדות אסיאתיות ובשלניות תאילנדיות מסורתיות שיוכיחו אחת ולתמיד שאוכל תאילנדי זה הרבה יותר מפאד־תאי ובננה לוטי.

 

כיסונים במסעדת איסאן. כל הטעמים בנגיסה אחת כיסונים במסעדת איסאן. כל הטעמים בנגיסה אחת צילום: אוראל כהן

 

בין המנות המעניינות שאפשר יהיה למצוא בפסטיבל יהיו גם כמה כאלה שלא תמצאו באופן תדיר, גם במסעדות התאילנדיות הכי אותנטיות בארץ (ואגב, אם יש לכם בעיה עם חריף, דלגו על הפסטיבל הזה):

 

מסעדת איסאן | תגיש "סאקו":

כיסונים מקמח טפיוקה מאודים ממולאים בבשר או פטריות שיטאקי, שום וסוכר דקלים. כדי להפוך את הביס למושלם מומלץ להכניס את הכיסון לתוך עלה של חסה, לפזר מעליו עלי כוסברה ופלפל אדום חריף ובנגיסה אחת להרגיש את כל הטעמים יחד.

 

התאילנדית בסמטת סיני תגיש "גאיי־יאנג":

שיפודים של כנפי עוף שלמים על הגריל. הכנפיים מבלות במשך לילה במרינדה של סויה, כורכום, קארי צהוב, קרם קוקוס, כוסברה ושום, למחרת הן עולות על הגריל ואז מתקרמלות ותופסות צבע. הן מוגשות עם רוטב שנקרא "נאם ג'ים ג'או", רוטב סטייק תאילנדי אותנטי, ומומלץ לתבול את השיפוד ולאכול ישירות ממנו, כמו קלח תירס.

 

שיפודים במרינדה במסעדת התאילנדית בסמטת סיני. מרינדה אותנטית שיפודים במרינדה במסעדת התאילנדית בסמטת סיני. מרינדה אותנטית צילום: אוראל כהן

 

וונג | תגיש "סידה באן":

לחמניית באן מאודה (מאלה שנדבקות לשיניים, אבל שוות את זה) שבתוכה פרגית בציפוי שחור. הפרגית מושרית למשך לילה במרינדה של צ'ילי, מלח, סוכר, פלפל שחור וזרעי שומר ואז מצופה בטמפורה שחורה שמכילה אבץ. היא נכנסת לבאן יחד עם רוטב איולי פלפלים מעושנים ויוזו, ושבבים של בייקון טלה.

 

הירו | תגיש "אצות קומבו":

סלט אטריות שעועית מושרות בשמן צ'ילי ושומשום עם אצות הקומבו שעוברות ריכוך באמצעות השריה במשך שלושה ימים בסויה, מירין וסאקה, מה שבעצם הופך אותן לאצות כבושות, וכן בצלי שאלוט מיובשים, שומשום קלוי, בצל ירוק ושמן צ'ילי שנעשה במקום.

 

ניטאן תאי | תגיש "לאפ־גאיי":

עוף מבושל קצוץ דק ומוקפץ בווק לזמן קצר, עם התיבול התאילנדי הכי מסורתי: רוטב דגים, צ'ילי (זהירות, הרבה צ'ילי) ולימון. המנה מוגשת קרה, כשלידה ירקות טריים ופריכים כמו מלפפון, גזר ושעועית ירוקה, והרבה הרבה כוסברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x