יוצאת לאור: עדינה זוסמן מוציאה ספר בישול
במשך שנים סייעה עדינה זוסמן לאחרים לכתוב ספרי בישול. עתה היא מפרסמת ספר ראשון משלה ומסבירה מה סלבס מבינים במתכונים
“כדי שלספרי בישול תהיה השפעה, צריכה לבוא לידי ביטוי האישיות של המחבר. כולם אמנם מחפשים היום מתכונים באינטרנט, אבל כשאנשים פותחים ספרים, זה כדי להיכנס למישהו אחר לחיים”, אומרת העיתונאית, המתכונאית ומחברת ספרי הבישול עדינה זוסמן.
בספטמבר תשיק את ספרה “Sababa” שיראה אור באנגלית בהוצאת פנגווין, ומכיל מתכונים המשקפים את הגישה שלה לאוכל ישראלי. לספר קדמו 11 ספרי בישול שכתבה עם שותפים, בהם הדוגמנית ומנחת הטלוויזיה האמריקאית, כריסי טיגן שאתה חיברה שני ספרים.
זוסמן (48) חיה בישראל חמש שנים, אחרי שעלתה בעקבות בעלה הישראלי. היא נולדה וגדלה בקליפורניה “בבית יהודי דתי, אבל היום אני לא דתייה”, היא מספרת. בהמשך חייתה בניו יורק וגם גרה כמה שנים בארץ ועבדה בזכיינית טלעד (בזמנו ערוץ 2).
את הרומן עם אוכל החלה לפני 20 שנה כשעבדה כקופירייטרית במגזין קולינרי אמריקאי. אז החליטה ללכת ללמוד בעצמה קולינריה ומשם התגלגלה לעבוד מאחורי הקלעים של עולם האוכל ככתבת, מתכונאית וסטלייליסטית של אוכל. לפני עשר שנים החלה לכתוב ספרי בישול עם שותפים, ביניהם טיגן וקנדיס נלסון - קונדיטורית מצליחה ושופטת בתוכניות ריאליטי בארה”ב.
“כשמדובר בסלבריטיז”, היא אומרת, “אנשים מעוניינים להציץ פנימה אל החיים שלהם”.
סלבריטיז שכותבים ספרי בישול באמת מבינים באוכל?
“אני בחרתי לעבוד עם אנשים שמבינים ויש להם תשוקה לאוכל. דחיתי פרויקטים עם אחרים כי הרגשתי שהם לא מספיק מחוברים לנושא. טיגן, למשל, אותרה בכלל על ידי אחד העורכים הקולינריים הבכירים בניו יורק שהציע לה לכתוב את הספר הראשון. קנדיס נלסון היא יזמית שהתחילה ממאפייה קטנה ועכשיו יש לה סניפים ברחבי העולם. אני חושבת שאחד הדברים החשובים בעבודה שלי עם האנשים האלה היתה שהכנו ובישלנו יחד כל מתכון שהכנסנו לספרים”.
לדברי זוסמן "זה אחד ההבדלים המשמעותיים בין ספרי בישול אמריקאיים לישראליים: כאן עוד לא הפנימו את ההכנה של מתכונים לפני פרסומם בספר “אבל זה יילך ויקרה עם הזמן גם פה”.
ספרה הראשון מכיל לדבריה “מתכונים טריים, מלאי שמש וטעם מהמטבח הישראלי”. לדבריה “תמיד חשבתי שאוכל הוא דרך מצוינות להראות את ישראל בצורה אחרת מכפי שרואים בחדשות. כמי שלא נולדה פה, האוכל היה לי דרך להיכנס אל התרבות הישראלית”.
בספר הזה יש 130 מתכונים שצילם דן פרץ (סטיילינג: נורית קריב), “115 מהם בישלתי לבד וב־15 נוספים אירחתי אנשי קולינריה ישראלים כמו ארז קומורובסקי, שי לי ליפא או אריאל רוזנטל מפלאפל הקוסם. בישראל אפשר יהיה לרכוש אותו ברשת סטימצקי.
מה בעצם הקונספט של הספר?
“הרבה מספרי הבישול הישראליים שיצאו בשנים האחרונות היו של שפים. אני רציתי שהספר שלי יהיה מהפרספקטיבה של בישול ביתי. אני לא שפית, אני מתכונאית. אני מבשלת בבית ואני רוצה שבאמצעות הזווית הזו אנשים יסתכלו על המטבח הישראלי“.
יש כזה דבר מטבח ישראלי?
“לטעמי מאפיין אותו מה שמאפיין את האישיות הישראלית: היצירתיות, היזמות, והאנשים הצעירים שהולכים ונהיים משכילים יותר לגבי תרבויות שונות“.